terminal sıkma pensesi karmaşası

czorgormez

Temporary user
engineer markası terminalin açık halini U olarak ölç 0.1mm büyük ağız seç diyor buraya kadar harika ama bu meretler en uzun 55-60 usd. elimde ağzı U olarak ölçünde 1.80 ve 2.5 mm olan bir terminal var bunları sıkmam lazım ama almışken standart 2.54 ve 2mm terminal pinlerini de sıkabilmek istiyorum. hatta yaygın terminallerden bir set olsa harika olur. böyle bakınca 5-6 adet farklı tool almak gerekiyor.

piyasada ve satış sitelerinde de ciddi bir karmaşa var hangi ağız-hangi pense hangi terminali sıkıyor muamma. aletin dökümanını bulup bakmak gerek zira site genllikle alakasız bir resim koymuş oluyor.

aslında özetle istediğim olabildiğinde geniş aralıkta terminal sıkabilen bir pense seti maliyeti de çok yüksek olmasın. proskitin böyle setleri gördüğüm kadarıyla var ama türkiyede tam set denek gelemedim. engineer da bir pense 60 usd ve her bir ağız da 35-30 usd. bu metal parçalarını bu kadar pahalı yapan nedir açıkçası anlamıyorum.

1750848472201.png

Engieer katalogunda hangileri icin kullanilabilecegi yaziyor. Ben kendi kullanimimi dusunerek PA-24 almistim.
1.9 işime yarıyor ama 2.6 için bir pense daha almam lazım. iki penseye toplam 110-120 dolar vermek gözüme biraz fazla geliyor.

şimdi galiba anlamadığım bir konu var. bu penseler iletkeni tutan ve kablo kılıfını tutan metalleri tek seferde sıkıyor. benim terminalin ön kısmı 1.8 bu durumda 1.9 yazan pense ağzının arka tarafı otomatik olarak 2.5mm metali mi sıkıyor olacak ? yoksa bu ince penseler ile (pa-24 gibi) iki adında mı sıkmak gerekiyor ?

bunların genelde izolasyonu sıka kalın taraftan işaretlendiğini gördüm. bu durumda 2.6 alsam ön taraf yaklaşık 1.9 mu olacak ?

düşündüğüm gibiymiş iki tip pense var biri dual action (2 adımda sıkma) gerektiriyor. ucuz olanlar genelde bu grupta.

Son düzenleme:
bir de bunların içine neden vida kesici ekliyorlar onu anlamış değilim. terminaller ile vidaların ne alakası var ?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,891
Üyeler
3,164
Son üye
aeneso

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back