Termokupl yükseltme devresi

Bowman

Aktif Üye
Katılım
7 Ekim 2022
Mesajlar
132
Bende bir tane K tipi termokupl var. İnternetten sıcaklık okuma devreleri bakıyorum. Genelde MAX6675 vb. modüller kullanmışlar. Fakat cold junction kısmını analog olarak da halledenleri gördüm. Texas şöyle bir application note paylaşmış. İnternette araştırma yaparken bu siteyi buldum ve bir devre paylaşmışlar burada.

analog.png


Açıkçası bu devrenin nasıl çalıştığını tam olarak anlayamadım. Ne yapıyor bu arkadaş bu devrede? Bir de atıyorum LM35 kullanark cold junction compansation yapmaya çalışsam nasıl bir devre kurmam gerekiyor ?
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,504
Mesajlar
139,465
Üyeler
3,373
Son üye
Uğur ÇOTUK

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back
Top