Timer Kesmesi

a.serhatboz

Yeni Üye
Katılım
4 Temmuz 2022
Mesajlar
5
Merhabalar bir ledi aralıklarla timerle yakmam gerekiyor fakat algoritmayı kuramıyorum. (Led 50ms yanacak 50 ms sönecek) bunu 2 kez yapıp 200 ms ledi kapatacak ve bunu sürekli yapacak. Nasıl yapabilirim bu işi?
 

Ekler

  • WhatsApp Image 2022-07-28 at 10.48.28.jpeg
    WhatsApp Image 2022-07-28 at 10.48.28.jpeg
    126.5 KB · Görüntüleme: 76
Neden datasheet attığınızı anlayamadım algoritmada problem yaşıyorum. Timerle ledi 1 saniye yakıp 1 saniye söndürebiliyorum fakat kağıtta yazan algoritmayı kuramadım
 
Neden datasheet attığınızı anlayamadım algoritmada problem yaşıyorum. Timerle ledi 1 saniye yakıp 1 saniye söndürebiliyorum fakat kağıtta yazan algoritmayı kuramadım
timerin bir zaman çarpanı olur.
program içinde bu çarpanı değiştirip süreleri ayarlayabilirsiniz
 
Önce 50 ms de bir timer kesmesi elde et. Bu mutlaka gerekli. Anlamadığın yeri sor. Ama 50 ms timer kesmesi üreten hazır kod isteme.

Böyle adım adım ilerleyen ve her adımda farklı iş yapan algoritmaları en iyi bir FSM (finite state machine) olarak gerçekleştirebilirsin. Bunu araştır, gerekirse soru soru.
 
evet 50 ms sinyal ürettim ve bir dizi oluşturdum dizi[8]={1,0,1,0,0,0,0,0} bu şekilde( yan sön yan sön uzun sön ) hallettim
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,432
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top