Trafik Cezası

bizim burada ana caddeye çıkan uzun bir sokak var trafik genelde sıkışık olur. sokağın paraleli de ufak bir park ve parkın geniş kaldırımı. bu kaldırımın her iki ucunda bebek veya engelli arabası geçebilsin diye doğal olarak rampalar var. her iki rampa girişinde de motosiklet giremez tabelası mevcut.

geçen gün arkamızdan bir motosikletli gelince, nerede olduğunun farkında mısın dedim. tepkisi " her gün biriniz illa çıkacak de mi"
yani her gün defalarca bu olaylar, bu uyarılar oluyor demek ki. motorlar orayı yol yapmış.

bunun çok basit bir çözümü var mobil eds olacak güneş enerjili maliyeti çok düşük. içinde basit bir AI kaldırımda motosiklet tespit etti mi fotoğrafını çekecek. içindeki gsm hattı ile de merkeze atacak. o tabelanın üzerine eklenecek 200-300 usdlik bir sensör devlete günde bunun iki katını kazandırır.

bahsettiğim sokak bu.
1760076949698.png

Uzak bir şehre gittim. Park yeri 1 tane kalmış. Hemen parkettim. Döndüğümde araç yoktu. Sonra bir baktım çekiciyle başka aracı götürüyorlar. Yakın yerde trafik vakfı otoparkı var. Tabi ceza kesiliyor. Çekme ücreti vs alınıyor.

Meğer yangın musluğu varmış. Akşama kadar oradan onlarca araç götürüyorlar.

Şimdi düşünüyorum da yangın musluğu işlevsiz bile olabilir. Sadece bu amaçla dikilmiş olma ihtimali var.

Son düzenleme:
Bir zamanlar bende ümraniye civarında çalışıyordum. Her zaman arabayı parkettiğim yere parketmiştim. Mail hesabıma gelen e-devlet bildirimi ile aracımın çekildiğini öğrendim. Daha da oraya parketmedim. Özellikle yıl sonuna doğru ekipler birkaç hafta özel bir emirle (!), o bölgede araç çekiyorlar, kota dolduruyorlar. Çekiciler otoparkçılarla anlaşıp, iş görüyorlar. Çekici ücreti, otopark ücreti, hem de trafik cezası ödüyorsun haliyle.

O özel zamanlar geçtikten sonra aynı bölgede bir araç dahi çekilmiyordu her nedense. Ekipleri daha sonraları görüp konuşmaya çalıştım, tartıştım ama elle tutulur birşey çıkmadı tabi. Ülkemizde maalesef her alanda inanılmaz bir yozlaşma var. Ne diyelim.

Geçenlerde Ankara'da idim. Trafikte İstanbul ve Gebze'de görmediğim şeylere şahit oldum, burada olduğuma şükrettim. Protokol yolunda gidiyorum gece, üç şerit gidiş, üç şerit geliş yol, otoban gibi, birisi sağ şeritte 20 km/h ile gidiyor. Herhalde sarhoştu. Akyurt ilçesinde banka önünde parkettim. Önümdeki araba ile de arada 2 m mesafe var. Birisi diklemesine arabasını kama gibi sokmuş oraya, çıkamıyorum. Defalarca korna çaldım kimse gelmedi. Çıkamıyorum bekledim mecbur. Sonra bankadan çıktı, tam bir öküz edasıyla bindi arabasına, gitti.

Geçenlerde Ankara'da idim. Trafikte İstanbul ve Gebze'de görmediğim şeylere şahit oldum, burada olduğuma şükrettim. Protokol yolunda gidiyorum gece, üç şerit gidiş, üç şerit geliş yol, otoban gibi, birisi sağ şeritte 20 km/h ile gidiyor. Herhalde sarhoştu. Akyurt ilçesinde banka önünde parkettim. Önümdeki araba ile de arada 2 m mesafe var. Birisi diklemesine arabasını kama gibi sokmuş oraya, çıkamıyorum. Defalarca korna çaldım kimse gelmedi. Çıkamıyorum bekledim mecbur. Sonra bankadan çıktı, tam bir öküz edasıyla bindi arabasına, gitti.
Ben o tipleri bir temiz dövmek istiyorum da dövemiyorum ya çok zoruma gidiyor yav.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,374
Üyeler
3,319
Son üye
bsahin26

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back