Altair
Kıdemli Üye
Ozellikle TO-220 kılıflar için kullandığımız mavi ya da gri renkli satılan plastik izolasyon padlerinin iletkenlik katsayısı nedir acaba?
Deneme yaparken fark ettim. Transistorun ısısı soğutucuya yeterince aktarılamıyor gibiydi. İzolatörü hem termal macun hem de macun olmadan denedim, yuksek sıcaklıklarda arada elle hissedilir bir fark vardı. Avometrenin probunu bulamadığım için farkı tam olarak söyleyemeyeceğim. Bulabilirsem öyle deneyip farkı tekrar yazarım. Elinde termal kamera ve bu bu malzemeler olan birinin deneme şansı varsa işlem çok daha hızlanır tabii.
Aklıma bu izolatörler yerine linkteki padlerden kullanmak geldi. İlk linktekinin termal iletkenliği 3.6W/m.k denmiş. Bu nispete ucuz. Daha pahalı olan 2. linktekinin ise 17W/m.k yazılmış. Çok pahalı olan termal macunların bile bu kadar yüksek değil. Sahte olma ihtimali var mıdır diye merak etmiyor da değilim.
Bir de şu termal kamera nasıl sizce? Fiyatına göre iş görür gibi. Ucuz olanın çözünürlüğü de oldukça düşük gibi ama amatör işleri halleder herhalde.
Gri TO-3P3 Plastik İzolatör - Deliksiz - 10 Adet Soğutucu ve İzolatörler Motorobit - Motorobit.com
Gri TO-3P3 Plastik İzolatör - Deliksiz - 10 Adet Soğutucu ve İzolatörler Gri TO-3P3 Plastik İzolatör - Deliksiz - 10 Adet Plastik yalıtım, devrelerinizde entegre, transistör, voltaj regülatörü, triyak gibi TO-3P3 kılıf malzemelerinin yalıtımını yapan
www.motorobit.com
Mavi TO-3P3 Plastik İzolatör - Deliksiz - 10 Adet Soğutucu ve İzolatörler Motorobit - Motorobit.com
Mavi TO-3P3 Plastik İzolatör - Deliksiz - 10 Adet Soğutucu ve İzolatörler Mavi TO-3P3 Plastik İzolatör - Deliksiz Plastik yalıtım, devrelerinizde entegre, transistör, voltaj regülatörü, triyak gibi TO-3P3 kılıf malzemelerinin yalıtımını yapan malzeme
www.motorobit.com
Deneme yaparken fark ettim. Transistorun ısısı soğutucuya yeterince aktarılamıyor gibiydi. İzolatörü hem termal macun hem de macun olmadan denedim, yuksek sıcaklıklarda arada elle hissedilir bir fark vardı. Avometrenin probunu bulamadığım için farkı tam olarak söyleyemeyeceğim. Bulabilirsem öyle deneyip farkı tekrar yazarım. Elinde termal kamera ve bu bu malzemeler olan birinin deneme şansı varsa işlem çok daha hızlanır tabii.
Aklıma bu izolatörler yerine linkteki padlerden kullanmak geldi. İlk linktekinin termal iletkenliği 3.6W/m.k denmiş. Bu nispete ucuz. Daha pahalı olan 2. linktekinin ise 17W/m.k yazılmış. Çok pahalı olan termal macunların bile bu kadar yüksek değil. Sahte olma ihtimali var mıdır diye merak etmiyor da değilim.
Bir de şu termal kamera nasıl sizce? Fiyatına göre iş görür gibi. Ucuz olanın çözünürlüğü de oldukça düşük gibi ama amatör işleri halleder herhalde.
Multimètre numérique et caméra thermique TOOLTOP ET11S/ET12S 2 en 1
Only 66,01€, buy best tooltop et11s/et12s 2in1 thermal imager digital multimeter 6000 count voltage current resistance capacitance diode frequency tester pc data transfer sale online store at wholesale price.
www.banggood.com