Turkiye'de nereye tasinip yeni bir hayat kurmak isterdiniz?

temiz tutulursa.toprak kanal acilursa, Su bulundurrsanz sorun olmaz herhalde
Hatırlarsanız 2025 yılında Güney Kaliforniya orman yangınları binlerce evleri yakıp geçti.
Ama bazı evler dünya basınında epey bir sükse yaptılar: etraflarında tüm evler ve arabalar kül olmuşken, o evlerde en ufak bir hasar yoktu.
Nedeni: bilincli inşaat ve tedbir.
Bizde tabii (ekseri) bilincli bir inşaat söz konusu olmadığı için (kurban kesmek ve nazar boncuklar varken zaten buna ne garek varki), tedbir alarak yangin ile başetmek bence mümkün. Evim ormana sıfır olduğu için, 20 ton su ve güçlü bir su-motorunu hazırda tutuyorum. 20 ton ile tabii bir orman yangınını södüremem. Ama evimi ve çevresini soğutabilirim. Birde kendime itfaiyenin kullandığı gaz maskelerinden bir tane alma niyetim var. Çoook pahalı.

su motorun elektrikli ve alternatif enerji kaynagın yok ise onu unut ilk önce bölgenin elektrigini kesiyorlar.
inşaat işini az aklı olan bu saatden sonra o sektore girmez maraş da işleri çok sıkı tutyorlar ve onlarca müteahhit hapis şu an.

Bir de bazıları alev temas ettiği anda yanacağını sanıyor. Oysa ki yangın esnasında etrafta sıcaklık o kadar yüksek olur ki bir eşya yada insan yangına temas etmeden kendi kendine alevlenebilir.

Ben Tekirdağ'da doğdum ve büyüdüm. Diğer bölgelerin bazılarına günübirlikte seyahatlerim oldu. Bugün benzer bir arayışa başvursam sanırım Tekirdağ'da merkeze yakın köylerinden birini seçerdim. Trakya Bölgesi çok iyi diyemem ama kötüde değildir. Sanayi yakınlığı, deniz yakınlığı, İstanbul kadar kalabalık olmayışı, doğal örtüsünün yeterli olması yönünden tercih edilebilir.

Bolu kaynaşlı. ilk gördüğümde aklımdan böyle geçmişti.
edit: Düzce'ye bağlıymış.

Forum istatistikleri

Konular
9,207
Üyeler
3,763
Son üye
Atakan.G

Son kaynaklar

Back