Hocam sadece voltajları görüp beslemenin genel durumuyla ilgili fikir vermesi açısından bunu soruyorum. Örneğin her şey yerindeyken 12v hiç gelmezse beslemeyi ayırıp hazır hale getirip 12v gelip gelmediğini kontrol etmek istiyorum veya 24 v için geçerli.Evet başka bir control sinyali görünmüyor. STB şaseye çekmek yeterli olması lazım.
Peki diyelim bu şekilde çalıştırdın. Yük olarak birşey bağlaman lazım. Elektronik yük var mı? Veya nasıl test edeceksin?
Hocam 5v var. Ama stand bye controllerde bisey yok.+5V var mı?
Hocam siz yazmadan dusundum acaba stnby ile 5v birlesecekHmm tamam ben de bozuk güç kaynağına bakıyoruz sandım
+12V ve +24V yok şu anda öyle mi? Devreyi takip edelim. Bu arada STBY yi hep belli bir durumda tutman lazım. Ya +5V yada GND. Havada bırakma, yoksa rastgele şeyler olabilir.
Hocam cevaplarin icin tesekkur ederimBari STBY nin üstüne bir çizgi koysalardı da active low olduğunu bilseydik. Şimdiki yazılışıyla active high gibi görünüyor. Alete "stanby'a gir" diyoruz, o da tam tersi açılıyor
Hocam cevaplarin icin tesekkur ederim
Hocam size sunu sorsam? Bir sitede gordum power on ile standby birlestirilirken 10 kohm direnc neden konuldu acaba? Muhtemel power on 5v tu.
Tesekkur ettik hocam Allah razi olsun
Sayende cok sey ogrendik