Dün kanalların tümü tekrar gitti. Akşam yatarken yarın uyducu çağırayım diye düşndüm, sabah kalktım, baktım para gidecek cepten, "Ulan dedim zaten hobi içinde olsa bu işlerin içindesin, normal bir insanın bildiğinden fazlasını biliyorsun, bir tv yi ayarlayamayacaksan bırak bu işlerle uğraşmayı" diyerekten kendimi gaza getirip giriştim işe.
Kablonun ucunu tv'nin uydu girişinden söküp, kablo ucu ile onu saran ekranlama telini krokodil kablo ile kısa devre edip çıktım yukarı. Multimetre ile LNB ucundan kısa devre modunda tüm kabloları ölçtüm. Hiç biri kısa devre değil. Evle çatı arasında kesin kopuk var. Kabloları tek tek yokladım, baktım birinde ek var ve yerde duruyor. Üzeri elektrik bandı ile sarılmış.
Hemen kendi kendime yorumladım olayı. Bu kablo benim kablom du, yaz sıcağında elektrik bandı çok dayanamayıp kurudu ve sıkı tutunmayı bıraktı. Kışın yağmurda ise buradan su aldı ve kısadevre oldu, çürüdü, oksitlendi vs. Çünkü kablo tamamen yerde ve hem güneşi, hem suyu alması çok müsait.
Neyse söktüm ek yerini, her şey tam düşündüğüm gibi. Aşağıdaki resimlerdeki manzarayı görmek beni şaşırtmadı. Bağlantı aparatlarını attım. Çürük yerlerden kabloları kestim. Evden gelen tarafta ölçüm yaptım, kablo kısa devre. Benim kablo olduğu kesinleşti. Yeni bağlantı aparatları ile kabloyu tekrar ek yapıp elektrik bandı ile sardıktan sonra üzerine birde pencere kenarlarından su sızmasın diye kullanılan silikondan kapladım. Eski hali ile iki sene idare ettiğine göre, bu şekilde en az dört sene gider diye düşünüyorum.
Kablonun payı olmadığı için yağmurdan güneşten koruyacak bir yere çekemedim maalesef. Direk bina tesisatına girdiği için değiştirmekte mümkün değildi. Velhasıl kelam şuan tüm tv kanalları full çekiyor.
(Daha sonra hızımı alamayıp kendimi banyodaki derzleri doldururken buldum)
İlk resmime hatunla konuştuğum şu komik diyalog ile başlamak istiyorum.