ücreti mukabilinde proje yardımı

alemrans

Yeni Üye
Merhabalar. Mikroişlemciler dersi kapsamında Ocak 2 ye kadar bir proje sunmam gerekiyor. Kendim çok denedim ancak 1 haftada yetiştirmek için yeterli olduğumu düşünmüyorum. Aslında yapabilirm diye düşünmüştüm ancak beceremedim. Özetliyim: pic16f877a üzerinde tank benzeri bir proje yapmak istiyorum. açı değerleri servo motor ve potansiyometre aracılığıyla sağlanacak. Güvenlik önlemleri sebebiyle belirli açılarda atışa izin verilecek(örn45-135 derece arası). Atış selenoid motor ile gerçekleşecek.Ve gereksiz de olsa dersin içeriklerini kullanmam gerekecek(wdt,eeprom vs.) detaylı bilgi için lütfen iletişime geçin.

3 5 günde imkansız.
Birkaç servo motor (Step motor da olabilir) ve bir selenoid kullanacaksınızki sadece donanımsal olarak bile sonuçlandıramazsınız.
Yazılım ayrı bir safha.
Bredboard üstünde belki ancak.
Fakat o da uzaktan yapılacak birşey değil.
16F877 de kötü bir seçim.

3 5 günde imkansız.
Birkaç servo motor (Step motor da olabilir) ve bir selenoid kullanacaksınızki sadece donanımsal olarak bile sonuçlandıramazsınız.
Yazılım ayrı bir safha.
Bredboard üstünde belki ancak.
Fakat o da uzaktan yapılacak birşey değil.
16F877 de kötü bir seçim.
buradaki servo muhtemelen dronelardaki RC servodur. basit bir pwm sinyali ile kontrol ediliyor.

Opamp lazım olunca da hala birçok kişinin aklına hemen 50 senelik 741 geliyor :katil2:

16f877a dunya genelinde akademik kaynaklarda cok geçtiği için mufredat onun uzerinde yürüyor
Benzer sekilde 8051 de cok kullanılır

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,115
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back