ücreti mukabilinde proje yardımı

alemrans

Yeni Üye
Merhabalar. Mikroişlemciler dersi kapsamında Ocak 2 ye kadar bir proje sunmam gerekiyor. Kendim çok denedim ancak 1 haftada yetiştirmek için yeterli olduğumu düşünmüyorum. Aslında yapabilirm diye düşünmüştüm ancak beceremedim. Özetliyim: pic16f877a üzerinde tank benzeri bir proje yapmak istiyorum. açı değerleri servo motor ve potansiyometre aracılığıyla sağlanacak. Güvenlik önlemleri sebebiyle belirli açılarda atışa izin verilecek(örn45-135 derece arası). Atış selenoid motor ile gerçekleşecek.Ve gereksiz de olsa dersin içeriklerini kullanmam gerekecek(wdt,eeprom vs.) detaylı bilgi için lütfen iletişime geçin.

3 5 günde imkansız.
Birkaç servo motor (Step motor da olabilir) ve bir selenoid kullanacaksınızki sadece donanımsal olarak bile sonuçlandıramazsınız.
Yazılım ayrı bir safha.
Bredboard üstünde belki ancak.
Fakat o da uzaktan yapılacak birşey değil.
16F877 de kötü bir seçim.

3 5 günde imkansız.
Birkaç servo motor (Step motor da olabilir) ve bir selenoid kullanacaksınızki sadece donanımsal olarak bile sonuçlandıramazsınız.
Yazılım ayrı bir safha.
Bredboard üstünde belki ancak.
Fakat o da uzaktan yapılacak birşey değil.
16F877 de kötü bir seçim.
buradaki servo muhtemelen dronelardaki RC servodur. basit bir pwm sinyali ile kontrol ediliyor.

16f877a dunya genelinde akademik kaynaklarda cok geçtiği için mufredat onun uzerinde yürüyor
Benzer sekilde 8051 de cok kullanılır

Konum bilgisi içerebilen bir servo olması gerek.
aslında hayır. çok komplike bir şey gerekmmiyor. Tek rc ve açısını kontrol etmek istiyorum. Selenoidle de ateş butonuyla ateş ettiricem zaten. Servoyla selenoidi üst üste bağlarsam sorun çözülmüş olmaz mı? Konum bilgisinden kastınızı anlayamadım. 16f877 seçimi ise opsiyonel değil maalesef. bununla yapmak zorundayım.

aslında hayır. çok komplike bir şey gerekmmiyor. Tek rc ve açısını kontrol etmek istiyorum. Selenoidle de ateş butonuyla ateş ettiricem zaten. Servoyla selenoidi üst üste bağlarsam sorun çözülmüş olmaz mı? Konum bilgisinden kastınızı anlayamadım. 16f877 seçimi ise opsiyonel değil maalesef. bununla yapmak zorundayım.
Servo kendisi hangi açıda olduğunu senden öğrenir ve o açıda kalır elle açıyı değişrtirmeye zorlasanda gene olması gereken açıya gider.
Konumdan kasıt budur.
360 derecenin neresinde olduğunu kendisi bilecek senim konum komutunla karşılaştırıp çek ederek doğru konumlama yapacak.
Selenoidin nerede olduğu önemsiz.
2 adet servo ile yerden yukarıya namlu açısı ve sağa sola dönebilecek eksen açısı lazım sana.
Açılar tamamlandığında selenoid devreye sokulabilir.

Aynı şey uydu konumunu takip edecek hareketli mobil cihazlar için de kulşlanılır.

bu servolardan mı bahsediyorsun ?
bu RC servolar 1ms ile 2ms arası pwm sinyalini alır bu sinyaldeki pozitif pulse genişliğine göre açısı belirlenir kendi içinde basit resistif açı feedback kontrolü var. 16f877 ile bunlardan 2 tane kontrol edebilirsin.

1735241697972.png

bu servolardan mı bahsediyorsun ?
bu RC servolar 1ms ile 2ms arası pwm sinyalini alır bu sinyaldeki pozitif pulse genişliğine göre açısı belirlenir kendi içinde basit resistif açı feedback kontrolü var. 16f877 ile bunlardan 2 tane kontrol edebilirsin
yani sg90 tipiyse bu motor evet. temel bilgilere sahibim. 50hz küçük bir frekans olduğu için ccp pinlerinden istenilen pwmi üretemiyorum. çünkü osilatör periyodum 4Mhz. dolayısıyla pwm'i yazılımsal yapmak zorundayım. açıkçası 2 taneye de gerek yok 1 tane bana yeter namluyu sadece sağ sol yapmak istiyorum. temel başlıklar hakkında bilgi sahibiyim ancak iş yazılıma gelince tıkanıyorum. 6 günde ne çıkartabilirm bilmiyorum

yani sg90 tipiyse bu motor evet. temel bilgilere sahibim. 50hz küçük bir frekans olduğu için ccp pinlerinden istenilen pwmi üretemiyorum. çünkü osilatör periyodum 4Mhz. dolayısıyla pwm'i yazılımsal yapmak zorundayım. açıkçası 2 taneye de gerek yok 1 tane bana yeter namluyu sadece sağ sol yapmak istiyorum. temel başlıklar hakkında bilgi sahibiyim ancak iş yazılıma gelince tıkanıyorum. 6 günde ne çıkartabilirm bilmiyorum
saniyede 50 defa tetiklenecek bir timer kur buraya geldiğinde istediğin açıya denk gelecek zamanı hesapla ilgili pini H yap ve süre bitiminde pini low yapacak bir timer daha kur. ikinci timer int geldiğinde pini low yap ve bu timeri disable et.

SG90 vs fark etmiyor onlar marka model - bütün RC servolar aynıdır 6 volt besleme ver ve kontrol pininden 50hz 1ms genişlikli pwm uygula.
ödevi komple bitirmen gerekmiyor, yapabildiğin noktaya kadar getir ve sunumunu yap. hiç yapamamaktan çok daha iyidir.

16f877 işlemciyi 4mhz çalıştırmak zorunda değilsin. daha düşük 1mhz gibi frekanslarda da çalıştırabilirsin.

ilk adımda ccs veya mplab derleyici ile basit bir led on off kodu yaz. bunu devrede ya da proteusta çalıştır. hatta proteusta hazır bir sürü kurulu servo devre vardır bunların üzerinde oynayabilirsin.

1735246487277.png

Son düzenleme:
saniyede 50 defa tetiklenecek bir timer kur buraya geldiğinde istediğin açıya denk gelecek zamanı hesapla ilgili pini H yap ve süre bitiminde pini low yapacak bir timer daha kur. ikinci timer int geldiğinde pini low yap ve bu timeri disable et.

SG90 vs fark etmiyor onlar marka model - bütün RC servolar aynıdır 6 volt besleme ver ve kontrol pininden 50hz 1ms genişlikli pwm uygula.
ödevi komple bitirmen gerekmiyor, yapabildiğin noktaya kadar getir ve sunumunu yap. hiç yapamamaktan çok daha iyidir.

16f877 işlemciyi 4mhz çalıştırmak zorunda değilsin. daha düşük 1mhz gibi frekanslarda da çalıştırabilirsin.

39319 eklentisine bak

deneyeceğim mutlaka. bir şey daha sormak istiyorum. Velev ki hayal ettiğim şeyi yetiştirdim ve ortaya bir ürün çıktı. Proje isterlerinden biri de uyku moduna sahip olması. yani kapatıp açıldıktan sonra kaldığı yerden devam etmesi isteniyor. wdt ile beraber interrupt mı kullanmam gerekecek? teşekkürler şimdiden

uyku modu diye benim anladığım aletin son açısal konumunu bir yere kaydedeceksin ve enerji gidip geldiğinde bu konumu hatırlayarak aynı açıya gelecek. 16f877 için eeprom olması lazım.

1735285194977.png

Harici osilatör kullanması sevmediğim birşey.

Forum istatistikleri

Konular
7,118
Üyeler
2,885
Son üye
ozcanthegreat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back