Sercan
--
ÖNEMİ NOT: 1.X.X VERSİYONLAR 2.X.X VERİSYON FIRMWARE İLE GÜNCELLENMİYOR. BENİM GİBİ BU HATAYA DÜŞTÜĞÜNÜZDE CİHAZI KURTARMAK MÜMKÜN ANCAK KALİBRASYON GİBİ DOSYALARIN ELİNİZDE OLMASI GEREKİYOR.
NASIL KURTARDIĞIM KONUSUNDAK İMESAJI BURADA ÖZETLEDİM. DOĞRUDAN MESAJA GİDEBİLİRSİNİZ.
@Dr.Uydu'YA DA KATKISI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
---
2021 Haziran ayında Banggood aracılığı ile Uni-T'nin UTi690B termal kemerasını almıştım.
Banggood bunu UTi690B modeli ile satıyor olsada ürün aslında UTi260B ile birebir aynı özelliklerde. Sanıyorum başka yerde satılmıyor demek için Uni-T üretirken UTi690B model ismini verip ona göre etiketlemiş.
Neyse, bu cihaz ile çektiğim termal fotoğraflar BMP formatında ve bizim forum bu formatı kabul etmiyor. Ne zaman fotoğraf yüklemem gerekse bir sürü resim kopyası oluşuyor.
Belki cihazın firmware güncellemesi ile formatı değiştirme seçeneği varmıdır diye bakınırken, bendeki firmware'in epey bir eski olduğunu öğrendim.
Benim cihaz V1.1.9 firmware ile çalışıyorken, aşağıdaki sitede 2.0.22 versiyonunu paylaşmışlar.
Ararştırıken birde EEVblog'da birde backup script olduğunu gördüm. Önce bununla güncel firmware'in yedeğini alacağım. Sonrada 2.0.22 versiyona yükselteceğim.
Yedekleme işlemi için aşağıdaki scripti kullanmışlar. Burada ufak bir hile var. Güncelleme yapacak gibi scripti çalıştırıyor ama script güncelleme yerine yedekleme yapıyor.
NASIL KURTARDIĞIM KONUSUNDAK İMESAJI BURADA ÖZETLEDİM. DOĞRUDAN MESAJA GİDEBİLİRSİNİZ.
@Dr.Uydu'YA DA KATKISI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
---
2021 Haziran ayında Banggood aracılığı ile Uni-T'nin UTi690B termal kemerasını almıştım.
Hangi termal kamerayı almalı?
Atölyemde arızalı cihazlarda ısı takibi yapabilmek için uzun zamandır termal kamera almak istiyorum. Çok çeşitli seçenekler ve fiyat aralığı var. En uygun seçenekler telefona aparat şeklinde takılan tipler. Fakat ben bağımsız bir cihaz almak istiyorum. Bu noktada yakın zamanda hesaplı cihazlar...
mekatronik.org
Banggood bunu UTi690B modeli ile satıyor olsada ürün aslında UTi260B ile birebir aynı özelliklerde. Sanıyorum başka yerde satılmıyor demek için Uni-T üretirken UTi690B model ismini verip ona göre etiketlemiş.
Neyse, bu cihaz ile çektiğim termal fotoğraflar BMP formatında ve bizim forum bu formatı kabul etmiyor. Ne zaman fotoğraf yüklemem gerekse bir sürü resim kopyası oluşuyor.
Belki cihazın firmware güncellemesi ile formatı değiştirme seçeneği varmıdır diye bakınırken, bendeki firmware'in epey bir eski olduğunu öğrendim.
Benim cihaz V1.1.9 firmware ile çalışıyorken, aşağıdaki sitede 2.0.22 versiyonunu paylaşmışlar.
Ararştırıken birde EEVblog'da birde backup script olduğunu gördüm. Önce bununla güncel firmware'in yedeğini alacağım. Sonrada 2.0.22 versiyona yükselteceğim.
Uti260b-Uti690b Firmware backup script - Page 1
Uti260b-Uti690b Firmware backup script - Page 1
www.eevblog.com
Yedekleme işlemi için aşağıdaki scripti kullanmışlar. Burada ufak bir hile var. Güncelleme yapacak gibi scripti çalıştırıyor ama script güncelleme yerine yedekleme yapıyor.
Bash:
#!/bin/sh
sync
sync
cp /root/* /media/mmcblk0p1/FWBackup/
cp /usr/lib/* /media/mmcblk0p1/FWBackup/usr/lib/
cp /etc/* /media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/
cp /etc/rc.d/* /media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/rc.d/
cp /etc/rc.d/init.d/* /media/mmcblk0p1/FWBackup/etc/rc.d/init.d/
cp /media/mmcblk1p1/zImage /media/mmcblk0p1/FWBackup/zImage
cp /media/mmcblk1p1/logo-7.bmp /media/mmcblk0p1/FWBackup/logo-7.bmp
sync