Sercan
--
Atölyemde arızalı cihazlarda ısı takibi yapabilmek için uzun zamandır termal kamera almak istiyorum. Çok çeşitli seçenekler ve fiyat aralığı var. En uygun seçenekler telefona aparat şeklinde takılan tipler. Fakat ben bağımsız bir cihaz almak istiyorum. Bu noktada yakın zamanda hesaplı cihazlar çıkmaya başladı.
Uni-trend UTi80P modeli sürekli karşıma çıkan iyi gelen bir seçenek gibi duruyor. Yerel marketlerde sıfır fiyatı 3250 TL civarında üstelik buralardan peşin fiyatına 3 taksit şekline alabilirim.
Ben bunun P olmayan modelini istiyorum ama o model üretimden kalktı. UT80'in 2 megapiksel normal kamerası da var. Bu sayede bir cihazı ya da ortamı incelerken normal kamera görüntüsü üzerine termal görüntüyü de basıyor. Üretimden kalkmış olmasına rağmen fiyatları 5000 TL civarında.
Kullandığınız tavsiye edebileceğini alternatifler var mı?
İki yıl öncesinde bile halen aynı şeyleri sayıklamışım ki bu termal kamera arayışım çok daha uzun.
Uni-trend UTi80P modeli sürekli karşıma çıkan iyi gelen bir seçenek gibi duruyor. Yerel marketlerde sıfır fiyatı 3250 TL civarında üstelik buralardan peşin fiyatına 3 taksit şekline alabilirim.
UNI-T Voltage Meter, Multimeter, Oscilloscope | UNI-T
UTi80P is Uni-Trend& 39;s latest portable infrared thermal imager with high-resolution (80×60) Users can obser
www.uni-trend.com
Ben bunun P olmayan modelini istiyorum ama o model üretimden kalktı. UT80'in 2 megapiksel normal kamerası da var. Bu sayede bir cihazı ya da ortamı incelerken normal kamera görüntüsü üzerine termal görüntüyü de basıyor. Üretimden kalkmış olmasına rağmen fiyatları 5000 TL civarında.
Kullandığınız tavsiye edebileceğini alternatifler var mı?
İki yıl öncesinde bile halen aynı şeyleri sayıklamışım ki bu termal kamera arayışım çok daha uzun.
Telefonu termal kameraya çevirme
İnternette gezinirken aşağıdaki ürüne denk geldim. Telefon ya da tablet ile cihaz termal kamera özellikleri veriyor. Aliexpress üzerinde fiyatlar tabii ki çok daha uygun. https://urun.n11.com/diger/seek-compact-thermal-imager-for-ios-P109889223 Bu da üreticinin sitesi. Sanıyorum başka benzer...
mekatronik.org