Universal Havya Kontrolcüsü Tasarımı

Unit çok analog bir tane korad al gitsin
Almaya para lazım İbrahim.
Elektroniğe ayırdığım bütün bütçemi öğrenmeye niyetli olduğum 'embedded' için harcıyorum yeni denetleyiciler yeni entegreler vs.
Bunlarla uğraşırken 5V-3.3V yetiyor bana o yüzden hep anlamsız geliyor güç kaynağı.
Ben genelde ağır yükleri şebekeden kullanmaya özen gösteririm mesela bir reziztans sürecek olsam 220 reziztans arar bulur uğraşırım.
DC anahtarlamak hem zor hem pahalı.

O zaman bir termokupl bul, bir de watlı direnç, onunla çalış. Gerçek sistemde sadece güçler ve akımlar artacak, algoritma aynı kalacak.

Sıkılmadan bütün olasılıkları denersen kesin sonuç alırsın. :D

Aslında her bir PID katsayısının sonuca etkisi nedir onu iyice irdelemek lazım.

Mesela şimdi ikinci derece bir denklem olsa:

[math]f(x) = ax^2+bx+c[/math]
Burada ben şimdi ezberden her bir katsayının parabolü nasıl etkileyeceğini bilirim ve az sayıda deneme ile tam istediğim parabol ortaya çıkar. PID katsayıları konusunda da aynı seviyeye gelmem lazım.

500 liraya halledecğime emin olsam düşünmem alırım eli yüzü düzgün bir havyam olsun ama ben bunun elimde kalacağına eminim.
bu yüzden ilkel olarak devam edeceğim geliştirmeye.
ne zaman elimdeki havyadan bıkarım camdan atacak seviyeye gelirim o zaman bu projeyi tam anlamıyla kendime yaparım.

Abi kaçırdın galiba kullanılmış ama hala çalışan uç yollasam oda para harcamasa ?

Olur tabi, hem de çok iyi olur. Bitik bir JBC uçtaki termokupl hala çalışır durumdadır. Sıcaklığı da multimetrenin termometresi ile ölçülebilir. Sadece lehim yapmaz, Ahmet'in de işi en azından bu aşamada lehim yapmak değil :)

Olur tabi, hem de çok iyi olur. Bitik bir JBC uçtaki termokupl hala çalışır durumdadır. Sıcaklığı da ölçülebilir. Sadece lehim yapmaz, Ahmet'in de işi en azından bu aşamada lehim yapmak değil :)
Zaten çok yapamıyorum.
@Endorfin35+ sağ olsun biraz smd lehimleme pratiği yaptırdı.

Ama 1 tane m3 dişli termokuple.
üstüne 2 tane m3 somun
2 tane somun arasına sarılmış reziztans.
oldu sana mis gibi havya simülasyonu.

o uç benim elimde kalacak akım kontrolü yapabilen bir kaynağım yok.
24v 2A adaptörüm çökmezsse test için onu kullanırım.

500 liraya halledecğime emin olsam düşünmem alırım eli yüzü düzgün bir havyam olsun ama ben bunun elimde kalacağına eminim.
ne zaman elimdeki havyadan bıkarım camdan atacak seviyeye gelirim o zaman bu projeyi tam anlamıyla kendime yaparım.
Ahmet sen kardeşim sapı almıcanmı timur abiden zaten ?

Zaten çok yapamıyorum.
@Endorfin35+ sağ olsun biraz smd lehimleme pratiği yaptırdı.

Ama 1 tane m3 dişli termokuple.
üstüne 2 tane m3 somun
2 tane somun arasına sarılmış reziztans.
oldu sana mis gibi havya simülasyonu.

o uç benim elimde kalacak akım kontrolü yapabilen bir kaynağım yok.
24v 2A adaptörüm çökmezsse test için onu kullanırım.
Benim sana göndereceğim uç benim nezdimde çöp bi uç ince iş yaptığım için kenarları zehir gibi ama ucu ısıtmadığı için çöp ben sana 2 tane yollarım

Ahmet sen kardeşim sapı almıcanmı timur abiden zaten ?
Benim orda hatlar kopmuş.

Ben sanıyorum ki siz uç alınca benim kullandığım havyadaki gibi sadece uç değişiyor.
meğersem uç üstünde reziztans ile geliyormuş.
sap sadece adaptörlük yapıyormuş bunlara.

Benim sapı göndermem için diğer T210 sap ve ucu gelmesi lazım. Uç stok değildi, o yüzden ne zaman geleceği belli değil.

Kardeşim bak sen bu projeyi kendine die yap bizde faydalanalım sapı timur abiden al uç işine kafanı takma yapamıyorum diede bişey yok smd lehimleme kolay pratikle ve güzel havyayla çok kolay hemde

Benim sapı göndermem için diğer T210 sap ve ucu gelmesi lazım. Uç stok değildi, o yüzden ne zaman geleceği belli değil.
Abi o zaman senin ucun gelene kadar 250 300 tl ye bu projeyi bitirip kendine sap alır ucunu ben hediye ederim ona sen sapı yollayıncada tam performans kullanır.

Tamam o zaman plan netleşti. Sen @omerali06 nin bitik uçları ile projeyi olgunlaştırıyorsun. Benim T210 seti gelince ben sana T245 ve C245-944 setini yolluyorum ve asıl sistemde test ediyorsun.

Unisolder'da neden akım sınırlama var bilmiyorum. Belki de bir koruma anlamındadır. Yani kısa devreye karşı vs. Havya rezistans güç kontrolünü akım kontrol ederek yaptıklarını sanmıyorum, onlar da PWM kullanıyordur. Ama yanılabilirim tabi.

Sana akım sınırlamalı kaynak lazım değil. 24V 10A SMPS kaynak lazım.

Kardeşim bak sen bu projeyi kendine die yap bizde faydalanalım sapı timur abiden al uç işine kafanı takma yapamıyorum diede bişey yok smd lehimleme kolay pratikle ve güzel havyayla çok kolay hemde
Kendime yapmıyorsam yapmam gibi algım yok,
Yardım etmeyi destek olmayı hayatımda görmediğim tanımadığım birinden öğrendim.

Hiçbir çıkarım(öğrenmek çok büyük bir çıkar benim için) somut bir çıkarım olmayan bu forumda ve birkaç yerde daha projelere destek oldum.
@taydin abi'de biliyor Gökhan abinin güç kaynağı projesinde hem özellik ekleyip durdum hemde eklediğim özelliklerin hayata geçirilmesinde rol aldım.

Bu projede benim için somut bir proje olmazssa üzülmem, bu zamana kadar gösterdiğim performansdan ödün vermem birilerinin işine yararacaksa sorun yok benim için.

Bu projeden öğrenecek çok şeyim var, kağıt üstünde gördüğüm logaritmayı denetleyici üstünde yazacağım, arabaya yaptım PID ama çok başarılı olmadı enjeksiyon ünitesi küfür ediyordu bana.
Bu projede öğreneceğim PID'yi :)

Tamam o zaman plan netleşti. Sen @omerali06 nin bitik uçları ile projeyi olgunlaştırıyorsun. Benim T210 seti gelince ben sana T245 ve C245-944 setini yolluyorum ve asıl sistemde test ediyorsun.

Unisolder'da neden akım sınırlama var bilmiyorum. Belki de bir koruma anlamındadır. Yani kısa devreye karşı vs. Havya rezistans güç kontrolünü akım kontrol ederek yaptıklarını sanmıyorum, onlar da PWM kullanıyordur. Ama yanılabilirim tabi.

Sana akım sınırlamalı kaynak lazım değil. 24V 10A SMPS kaynak lazım.
aynen abi ben ne zaman isterse ona bitik uç gönderirim hatta bu işi 3-4 gün önce konuşmuş olsaydık çöpe bir sürü uç attı iş yerindekiler wellerın uçlarındanda yollardım yine eklemeye çalışırım uçlar çalışıyo ancak bizim işimizi görmüyor ama benim endişem ısı testinde yanıltıcı sonuç verir mi ?

500 tl falan bulsam alacağım bir uint güç kaynağı ama bulamıyorum.
UNIT UTP3315TFL-II DC Güç Kaynağı 30v 5Amper Taşınabilir Güç Kaynağı

unit.png

Kendime yapmıyorsam yapmam gibi algım yok,
Yardım etmeyi destek olmayı hayatımda görmediğim tanımadığım birinden öğrendim.

Hiçbir çıkarım(öğrenmek çok büyük bir çıkar benim için) somut bir çıkarım olmayan bu forumda ve birkaç yerde daha projelere destek oldum.
@taydin abi'de biliyor Gökhan abinin güç kaynağı projesinde hem özellik ekleyip durdum hemde eklediğim özelliklerin hayata geçirilmesinde rol aldım.

Bu projede benim için somut bir proje olmazssa üzülmem, bu zamana kadar gösterdiğim performansdan ödün vermem birilerinin işine yararacaksa sorun yok benim için.

Bu projeden öğrenecek çok şeyim var, kağıt üstünde gördüğüm logaritmayı denetleyici üstünde yazacağım, arabaya yaptım PID ama çok başarılı olmadı enjeksiyon ünitesi küfür ediyordu bana.
Bu projede öğreneceğim PID'yi :)
Kardeşim bi tık yanlış anladın sen beni benim orda demek istediğim birimizin elinde imkan varsa(ki bu hobiye gönül vermiş herkesin hayalinde yatar bi jbc bi weller ) karşımızdakininde bu imkandan faydalanması önemli. Ben elimden gelen sağlayabildiğim her imkanı sağlarım sana yani sen rahat ol sende kullanıcaksın bunu :)

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back