Ups hakkinda bilgi arıyorum

serkan_48

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2019
Mesajlar
1,794
Arkadaslar merhabalar,

Elimde Tpower marka yaklasik 1 KVA 800 watt gucunde bir ups var. Resimleri asagidaki gibi. Bu ups bataryalari bitik oldugu icin bosa cikmisti.

Simdi ben bu ups ile elimdeki 3 adet 12 volt 20 amperlik aku ile calistirmak istiyorum.

Akuleri solar panelle sarj edip hem gun icinde hemde aksam tv ve pc icin kullanmak istiyorum. Belki akuler yeterli gelmeyebilir ama ilk basta elimdekileri degeelendirmek istiyorum.

Sorularim ise,

Bu ups hakkında bilgi arıyorum. Internetten baktim ama hicbir bilgiye ulasamadim. Cikis sinyali modifiye sinus yada tam sinus mu? Muhtemelen online ups degildir. Enerji gittiginde devreye girecektir. Sacma bir soru olacak ama bu ups 24 voltta calisir mi?

Sizce solar inverter gibi kullanima uygun olur mu?

20200522_173439.jpg
20200522_173446.jpg
20200522_173459.jpg
20200522_173629.jpg
20200522_173639.jpg
 
Evet ben de birşey bulamadım. Ama oniine UPS'e benziyor bu. Şu özellikler böyle düşünmeme sebep oluyor: Soğutucu üzerindeki komponentlere bakarsan, sadece inverter MOSFET'leri yok. Şebekeden ± 310V BUS voltajını elde etmek için doğrultucular da var. Ayrıca iyi soğutma tedbirleri alınmış. Bir de PFC (güç faktörü düzeltmesi) var.

Online UPS'ler genelde mikroişlemci kontrollü oluyor ve sistemin durumunu sensörlerle ve ölçümlerle denetliyor. 24VDC verirsen muhtemelen "pil kötü" hatası verip açılmaz. Ama açılacak olsa da en iyi ihtimalle çıkışta çok eksik bir voltaj alırsın.
 
Biraz tersine mühendislik yapıp akü şarj devresini iptal edebilirsin. Sonra da aküleri dediğin gibi güneş panelleri ile şarj edersin.
 
@serkan_48 sende biliyorsundur da ,kartların üstündeki kodlara göre arama yaparsan, muhtemelen başka markaların ama aynı karta ulaşabilirsin ,hatırlatmış olayım.
 
@serkan_48 sende biliyorsundur da ,kartların üstündeki kodlara göre arama yaparsan, muhtemelen başka markaların ama aynı karta ulaşabilirsin ,hatırlatmış olayım.

Modelden ilerledim C1K model baska ups lerde var. Kasasina kadar ayni ama ondeki tuş sayisi onda farkli.

Ekran ve tus ayni olan bir urun gormedim.

1 haftadir sehir disindayim. Insallah yarin Antalyaya donecegim. En kisa zamanda enerji verip duruma bakacagim.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,900
Mesajlar
100,736
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top