UPS trafosudan güç kaynağı

Kağan1881

Üye
Elimde bir ups trafosu var uçlarını belirledim primer 3 uçlu mavi-sarı-siyah, 110V olan ve omaj en düşük olan uçları kenara atınca 2 uç kaldı enerji verdiğimde sekonderde 14VAC gördüm. 14 VAC fakat sekonderin kabloları kalın yani akım yönünden güçlü fakat ben bunu ayarlı smps kaynak haline getirdiğimde voltaj değerleri ne olur? Veya bu trafodan güç kaynağı olur mu?

Ayarlı SMPS kaynak derken herhalde şunu kastediyorsun: Bu trafo ile önce düşük bir DC voltal elde edeceksin, sonra da Riden tarzı ayarlı bir DC/DC konvertör ile de güç kaynağı yapacaksın. Bu olur, ama güç kaynağı hem düşük güçlü olur, hem de en fazla kabaca 12VDC alırsın. Mantıklı olmaz.

Onun yerine Korad 3005D al, böylece sana sürpriz yapmayacak bir güç kaynağın olur ve artık projelerde hiç sorgulamadan kullanırsın.

Ayarlı SMPS kaynak derken herhalde şunu kastediyorsun: Bu trafo ile önce düşük bir DC voltal elde edeceksin, sonra da Riden tarzı ayarlı bir DC/DC konvertör ile de güç kaynağı yapacaksın. Bu olur, ama güç kaynağı hem düşük güçlü olur, hem de en fazla kabaca 12VDC alırsın. Mantıklı olmaz.

Onun yerine Korad 3005D al, böylece sana sürpriz yapmayacak bir güç kaynağın olur ve artık projelerde hiç sorgulamadan kullanırsın.
Aynen öyle hocam ama sizin dediğiniz yöntem de mantıklı gelmiyor değil.:sisi1:

Elektronik işleri ile uğraşırken, bazı temel şeylerin hazır ve kaliteli olarak elinde olması lazım. Mesela Havya seti, multimetre, güç kaynağı bunlardan bazıları. Bunların beklenen performansı göstereceğine dair bir tereddütün olmaması lazım ve tamamen projeye odaklanman lazım.

O yüzden sen iki tane Korad 3005D al, böylece simetrik besleme gerektiren devrelerle rahat çalışırsın. 30 V yetmezse seri bağlar, 60 V elde edersin. 5 A yetmezse paralel bağlar, 10 A elde edersin.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,121
Üyeler
3,237
Son üye
YsnCnc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back