@Ahmet, denemedim ama, teknik olarak, bir HC-05'i de BT Programlayıcı olarak kullanabilirsin.
HC-05 bir BT Serial-TTL köprüsü olarak çalışıyor zaten. PC'den ona bağlanıp, UART çıkışını TTL olarak arduino'ya bağlayacaksın.
Ancak önce seri dönüştürücüyle HC-05'e bağlanıp AT komutlarıyla UART hızlarını vs düzgün konfigüre etmen gerekir (Arduino IDE ile uyumlu olacak şekilde).
USB izolatör ise programlayıcıdan çok daha fazlası. Programlayıcıların çoğu USB Serial bağlantısı ile çalışıyor. Bu USB ile yapabileceğin şeylerden sadece bir tanesi. Mesela 2 tane USB-TTL dönüştürücüyü ters bağlayarak USB Bellek okuyamazsın. USB osiloskopu çalıştıramazsın.
Amaç, USB tam (USB versiyon ve hız limiti izolatöre göre değişiyor) fonksiyonu ile çalışırken bilgisayarı Ground Loop gibi olaylardan da korumak.
Bende şundan var:
https://www.aliexpress.com/item/1005001798500353.html
Fena bir cihaz değil. ADUM4160 kullanıyor. Ayrı bir izole 5V power suply ile de beslenebiliyor. USB 2.0 1.5 MBit/s ve 12 MBit/s hızı destekliyor. Ancak üzerine çıkamıyor. Analog Discovery 2 ile riskli işler yaparken kullanmak için almıştım. Fiyatı da makul sayılır. Şu alıntı AD2'nin kılavuzundan:
"For those applications which scope GND cannot be the USB ground, a USB isolation solution, such as what is described in ADI’s CN-0160 can be used; however, this will limit things to USB full speed (12 Mbps), and will impact the update rate (screen refresh rates, not sample rates) of the Analog Discovery 2."