usb portları nasıl iptal ederim ?

czorgormez

Temporary user
bir proje için laptopun usb portlarına disk takılıp dışarıya dosya çıkarma işlemini iptal etmem gerekiyor. ama usb portların diğer fonksiyonları normal çalışmalı. mouse, klavye, usb logic analyzer gibi.

bir şekilde buna engel olan bir yazılım da olabilir. en kötü olasılık bu durum olursa log alarak kayıt tutan bir sistem de kulanabilirim.

Windows altında bunu yapabiliyorsunuz ama yöntemi tam hatırlayamadım, link bulursam atayım. Hatta spesifik bir disk haricindekileri tanımama gibi bir şey de yapabilmiştim ben

daha önce sisteme takılmamış disk/flaşlar için
usbstor.inf ve usbstor.pnf'in system dahil her tür kullanıcı için kullanıcı izinlerini kaldırın

Tabi bootable bir medya ile açıp yine erişebilir. Bu duruma engel olmak içinde bitlocker ile disk şifrelenebilir.

bios'a boot için şifre yapılabilir. gerçe laptopu açarak hdd den direk data alınır. bitlocker yardmcı olur mu bilemiyorum.
Ağ erişim varsa da sorun çıkar. python'da bir kaç satırlık yazılımla ftp/http server kurabiliyorsun. kendim bir ara dosyaları kapalı usb olan laptoptan dışarı çıkarılması için denemiştim.
Yani kapsamlı veri erişim sınırlaması için konya daha geniş açıdan bakılmalı.

bir proje için laptopun usb portlarına disk takılıp dışarıya dosya çıkarma işlemini iptal etmem gerekiyor. ama usb portların diğer fonksiyonları normal çalışmalı. mouse, klavye, usb logic analyzer gibi.

bir şekilde buna engel olan bir yazılım da olabilir. en kötü olasılık bu durum olursa log alarak kayıt tutan bir sistem de kulanabilirim.
Gpedit.msc ile bir çok şey kısıtlanabiliyordu. Epeydir kullanmadım. Güncel windowslarda hala varmı emin değilim ama bir bakılabilir.

o kadar kritik bir hacking söz konusu değil. sadece bir süre için o laptopdan dosya çıkmasın yeterli. bootable medya-diski sökmek vs gib durumlar olmayacak.

İşi orta seviyede bilen 10 dakikaya çözer transferi. İşi bilmeyene usb hdd bloklama yeterli olur.

İşi orta seviyede bilen 10 dakikaya çözer transferi. İşi bilmeyene usb hdd bloklama yeterli olur.
o kadar vakit ve imkan olmayacak. sahada çölün ortasında bir proje bu. laptop kısa bir süre diğer ekipte kalacak. o ara iki dakikada uyanıklık yapamasınlar yeterli.

Usb disk sürücülerini silseniz ve sürücü yükleme yetkisini windows kullanıcısından alsanız nasıl olur kısa sürede zaten bu işleri yapamaz.

1751725983206.png

Forum istatistikleri

Konular
7,925
Üyeler
3,173
Son üye
apnr

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back