Uv Test kartı kullanımı

crixallis31

Yeni Üye
Merhaba
UV diş fırçası sterilizasyon kutusu aldım. Elimdeki uv test kartında, “UVC” kısmı ışığa tuttuğumda parlıyor ama test kartını UV spektrumuna tuttuğumda pembemsi bir renk değişimi çok hafif oluyor. Öncesi ve sonrası fotoğraflarını da ekledim. Bu durumda cihazın gerçekten bakterileri öldürmek için yeterli UVC aralığında çalışıp çalışmadığından emin olamadım. Bu konulardan anlayan biri varsa yorum yapabilir mi? Normal bir durum mu, yoksa ışık yeterli güçte değil midir?

Ekler

• before exposure to UV light.jpg
    before exposure to UV light.jpg
    409.7 KB · Görüntüleme: 19
  • when the UV-UVC part is held up to light.jpg
    when the UV-UVC part is held up to light.jpg
    221 KB · Görüntüleme: 18
  • after exposure to UV light.jpg
    after exposure to UV light.jpg
    830.3 KB · Görüntüleme: 17
Test kartinda piril paril UVC yazisi cikmis. Sorun ne?

1761319998766.png

Aciklama kisminda lambadan 6cm uzaga koyup 10 sn kadar bekleyin demis. Renk degisimi olmazsa ya da azsa lamba degisimi gerekir denmis. O kismi gormemisim.

Son düzenleme:
Renk değişimi aslında var, sadece siyah okla gösterilen kısım plastik yüzeyin altında kaldığı için ışık alamamış ve o yüzden renk değiştirmemiş. Kırmızı okla işaretli alan ise doğrudan ışık aldığı için renk değişimi olmuş, ama fark çok belirgin değil. Cihazın sitesinde 253.7 nm olarak belirtilmiş; bu dalga boyu mavi okla gösterdiğim ortadaki spektruma denk geliyor, o kısım da daha koyu görünüyor.

Ekler

• after exposure to UV light1.png
    after exposure to UV light1.png
    6.9 MB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,433
Üyeler
3,340
Son üye
hcetky

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back