Uzaktan yazılım gücelleme?

Şimdilik çok önemli bir ayrıntı değil ama 16 mb da olsa UART saniyede 5 MB gönderebiliyorsa, yani süre asla 5 saniyeden fazla olmaz gibi .

5 Mbps dir o. Bu durumda sadece transfer 30 - 40 saniye sürer. Güncelleme yapılırken flash yazma hızı transferden düşük ise süre epey uzayabilir.
 
Genelde cok uzun sürdüğüne dair şikayetler var. Birde transfer doğrudan değil protokole göz ucu ile baktim. Her xx byte gönderince şu kadar saniye bekle ulaştığı teyidini al gibi prosedürler var.
 
Sd kart uzatma işi aklıma yattı biraz. Boş bir sd kart takıp ne yapıyor gormek lazım.

Bir de şöyle birşey olurmu, sd kart okuyucu koysam bilgisayardan sd karta yazsam sonra sd kart switch lesem bir şekilde update yapsam... Böylece kullanıcı hiç kart sök tak yapmasa :cheeky2:
 
Yök ün web sitesinden nasıl indiriliyor

Arama sonucu tez çıkıyor ama tezi indiremedim abone mi olmak gerekiyor ?

Arama sonucundan "Tez No"' başlığı altındaki tezin numarasına tıklayınız. Açılan pencerede "İndirme" başlığı altındaki PDF simgesine tıklayarak indirebilirsiniz.
 
Arama sonucundan "Tez No"' başlığı altındaki tezin numarasına tıklayınız. Açılan pencerede "İndirme" başlığı altındaki PDF simgesine tıklayarak indirebilirsiniz.

Evreka evreka,sol taraftaki kırmızı rakama çift tıklayınca tez açılıyor .Tez numarasının üzerine gelince iconu parmak şekline getirmeyi düşünebilselerdi oraya buraya tıklamazdık.

@ercanersoy
Bu başlıktaki güncel olan asıl soru aşağıda (11 numaralı mesaj)

Bu konuyu açan @Endorfin35+ olsada önemli bir konu olduğundan ben de tam olarak anlamak istiyorum.

Örneğin Kars da çalışan bir tane nano var, üstünde çalışan programda 2 saniyede bir göz kırpan blink programı .Ben Ankaradayım Kars daki bu Nanonun programını 5 saniye bir yanıp sönecek şekilde güncelleyeceğim .Bunu nasıl yapabilirim.

Başlangıçta Kars ta çalışan Nano nun beraberinde hangi kartlar /donanımlar olması gerektiğinden başlayarak izah edebilirmisiniz?
 
Ulusal tez merkezi çoğu zaman göz atmayı unuttuğumuz güzel bir kaynak.

Ben güncelleme işini erteleme kararı aldım şimdilik donanıma sd kart ekleyeceğim. Proje bitince yazılım ile düzenleme yaparım belki şu an bu konuya odaklanmayı bırakıyorum.
 
@Omega @Endorfin35+

Benim yaptığım programdan önyüklemek için Wiznet 5100 barındıran Ethernet modülü kullanmalısınız. İnternet üzerinden çıkılacaksa modeme Ethernet ile bağlanmalı ve modemden yönlendirme ayarları kullanmalısınız.

Programın şu anda kaynak kodlarını GitHub'ta yayımlanmıyor ve sadece tez dosyasında ekte yer almaktadır. Programı kendi gereksinimlerinize göre LGPLv3 lisansına bağlı kalarak değiştirebilirsiniz. Programı derlerken varsayılan ayarlarını ilgili başlık dosyasından değiştirmeniz gerekebilir.

Programı, yakın zamanda adlandırma değişikliği gibi bazı değişikliklerle GitHub'a da atabilirim. Yükleyeceğim yeni programın lisansı olarak MIT Lisansı olarak düşünüyorum.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top