Vestel 40U9500 Tv Besleme Kartı. Çözüldü.

C_Gürbüz

Yeni Üye
Merhabalar.

Tv ye açma komutu verdiğimde ışık olması gerektiği gibi yanıp sönüyor 4 kere yanıp söndükten sonra açılmak yerine ekrana anlık bir ışık gelip tv kendini kapatıyor. Tekrar tekrar yaptığımda aynı sonucu alıyorum. Önce fişten çekip 2 dakika sonra tekrar denediğimde sonuç değişmedi ben de besleme kartını incelemek istedim.

5 yıllık tv'nin besleme kartında görünen bir şey yok (Bir kondansatörün birazcık şişmesi dışında) Ancak bir direnç kesinlikle cevap vermiyor. Sadece işaretlediğim direnci değiştirirsem sorunum çözülür mü? Ya da direnci etkisiz hale getirebileceğini düşündüğünüz bir parça var mıdır? Teşekkürler.

DSC_5365new.jpg

Ayrıca şemaya baktığmıda bu direnç için 4M7 diyor ve topraklamaya gittiğini gösteriyor. Sanırım bir nevi sigorta görevi görüyor ancak renklerine bakınca 78.5 ohm luk bir direnç olduğunu görüyorum 4M değil.(Mor,Gri,Yeşil,Altın,Sarı)

Son düzenleme:
İşaretlediğiniz direnç 6 Megaohm ve üzeri (renkler fotoğrafta çok anlaşılır değil sanki ilk renk mavi 3. renk yeşil gibi görünüyor). Ölçü aletinin hangi kademesinde ölçtünüz bilmiyorum ama zaten açık devre denecek kadar büyük bir değer. Kolay kolay arızalanacak bir komponent değil.

Dikkat: O direnç izole edilmiş güç katı ile canlı(!) / yüksek gerilim / şebeke arasında. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız can ve mal güvenliğiniz açısından dokunmayın.

Son düzenleme:
Şemayı, bizde "sana destek olmak amacı" ile görseydik daha iyi olmaz mıydı?
Şema bu. Görünürde bir problem olmadığı için paylaşmamıştım.
İşaretlediğiniz direnç 6 Megaohm ve üzeri (renkler foroğrafta çok anlaşılır değil sanki ilk renk mavi 3. renk yeşil gibi görünüyor). Ölçü aletinin hangi kademesinde ölçtünüz bilmiyorum ama zaten açık devre denecek kadar büyük bir değer. Kolay kolay arızalanacak bir komponent değil.

Dikkat: O direnç izole edilmiş güç katı ile canlı(!) / yüksek gerilim / şebeke arasında. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız can ve mal güvenliğiniz açısından dokunmayın.
Ölçü aletinin bütün ohm kademeleri ve buzzer ile kontrol ettim hiçbir kıpırdama yoktu.(max 2M ohm bu arada) Öylseyse Dokunmayayım ve televizyoncunun yolunu tutayım. :)

İlginiz ve yorumlarınız için teşekükürler.

Düzeltme: Biraz şiş dediğim kondansatöre fön makinesiyle ısıttım görüntü bu sefer geldi ama gelip gitmeye başladı. O kondansatörü değiştirip tekrar size rapor edeceğim.

Düzeltme 2: Evet o kondansatörü değiştirince tv çalışıyor. Ancak 47uf 160v yerine 200v luk kondansatör buldum. Karaköye gitmek zor geldi umarım sorun olmaz.
Beni direnç konusundan uyarıp başka yerleye yoğunlaşmama sebep olan frmman çok teşekkürler. :)

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,247
Üyeler
3,279
Son üye
zeki yücel

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back