VirtualBox Ve Debian Sorunları

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
11,212
VirtualBox'un bazı ayrıntıları kullanabilmek için Cd ye taktığım bir dosyayı çalıştırmam gerekiyor ama inatla cd açılamadı diyor. Sanal CD-ROM'u yağlamayı bilen var mı? :katil1: Şunu yüklesem tam ekran sorununu çözebileceğime inanıyorum. Zira netteki bütün kaynaklar bu dosyanın yüklenmesi gerektiğini söylüyor.

nomedia.png
 
Sanırım Başarıcam

oluyor.png
 
Terminalde oldu diyor ancak açtığı pencere de 2 adet hata döndürdü. Sanırım olmadı. Reboot yapıp bakıcam.

hata 1.png
hata 2.png
 
Evet hata döndürmesine karşın VirtualBox da Debian'ı tam ekran yapmayı başardım. Bunun için türkçe bir video çekip yayınlayacağım. Şimdi sıra geldi teamviewer yüklemeye...
 
Teamviewer denemesin de ilk deneme başarısız. "Desteklenmeyen Dosya"

teamno.png
 
ikinci deneme de Teamviewer Host diye bir şey yüklemeyi başardım. Ancak Account istiyor. Ya yanlış versiyonu indirdim yada debian da böyle bu iş.
Denemeye devam...

team 1.png
team 2.png
team 3.png
team 4.png
 
Ha gayret Gökhan az kalmış :)

Tam ekran modunda problem neymiş?
 
Teamviewer'ın hesap falan istememesi lazım. Düz teamviewer 15'i kurman gerekiyor. Ben şimdi benim sistemde kurdum çalışıyor.
 
Ha gayret Gökhan az kalmış :)

Tam ekran modunda problem neymiş?
"VBox Linux Additions" diye bir paket var. Cdroma yerleştirip kurmak gerekiyormuş. Aynı olay Windowsda da mevcut ama windows da çıf tık ile kuruluyor kolayca.

Teamviewer'ın hesap falan istememesi lazım. Düz teamviewer 15'i kurman gerekiyor. Ben şimdi benim sistemde kurdum çalışıyor.
Teamviewer'ı da bu gün hallederim diye düşünüyorum ama bu VBox'un çekilir kahrı yok. Linux öğrenicem diye kurdum 3 gündür Vbox ile uğraşmaktan linuxa bakamadım hiç. Şimdide oturumu açıyorum sonra herhangi bir şeye tıkladığım da direk oturumu kapatıp tekrar şifre ile girmemi istiyor. Evlat olsa sevilmez moduna girdim şuan. Eskiden böyle değildi bu Vbox. Ama şu da var ben hiç linux kurmadım Vbox'a. Windows da düzgün çalışıyordu hiç sorun yaşamıyordum. Ya sonradan bozdular yada linux için verimli değil. Bu gün bir yandan wmware kurmanın yollarını araştırıcam.
 
Bana yeşil ile çevirdiğim satırları açıklayabilir misiniz?
ilk alanda kullanıcı şifresi yazıyorum kabul etmiyor, root şifresi yazıyorum onu da kabul etmiyor. Sonradan Root girişi yapıyorum ve paketi yükle komutu veriyorum. Teamviewer-Host yüklendi diyor, Normal yüklemesi gereken paket için Teamviewer yüklenemiyor diyor.

team haata.png
 
Sudo'nun amacı kısıtlı kullanıcıların bazı admin komutlarını çalıştırabilmelerini sağlamak. Onun yerine bir root penceresi aç ve hiçbir kısıtlama olmadan istediğin admin komutunu çalıştır.

teamviewer-host'u önce kaldır sistemden:

Kod:
# apt-get autoremove teamviewer-host


Sonra da teamviewer'i kur

Kod:
# apt-get install ./teamviewer_15.1.3937_amd64.deb
 
Yalnız burada zorunlu uyarımı da yapayım: Root penceresi açıp da bir komut icra edersen, linux verdiğin komutu harfiyen yerine getirir. Öyle windows'daki gibi "are you sure?" falan yok :)

mesela root penceresinde şu komutu verirsen

Kod:
# rm -rf /


Linux o harddisk'te ne var ne yok herşeyi siler. Sonra da artık hiçbir program kalmadığı için komut satırına dönemez ve öyle takılı kalır :katil2:
 
Yalnız burada zorunlu uyarımı da yapayım: Root penceresi açıp da bir komut icra edersen, linux verdiğin komutu harfiyen yerine getirir. Öyle windows'daki gibi "are you sure?" falan yok :)

mesela root penceresinde şu komutu verirsen

Kod:
# rm -rf /


Linux o harddisk'te ne var ne yok herşeyi siler. Sonra da artık hiçbir program kalmadığı için komut satırına dönemez ve öyle takılı kalır :katil2:
o zaman bu komutu bir usb ye yükleyip usb yi de otomatik boot ettirdik mi linux bir sistemi kolayca çökertebiliriz. (Tabi bu arada sisteme root olarak sokmamız lazım USB'yi ellam :D )

Aklıma eski bir anım geldi. Bir patronum vardı. Çalıştırıp çalıştırıp maaşı sallıyordu. O zamanlar gençlik işte hem para alamıyordum hemde çalışıyordum :D Ama bir gün canıma tak etti. Çıkmaya karar verdim tabi para alamayacağımı bildiğimden zarar vererek çıkma yolunu seçtim.
Bu vatandaş şirketin hesaplarını o zamanlar meşhur olan LKS programında tutuyordu. Bazen dışarıda olduğu zamanlar Programa ihtiyaç duyup beni arayıp bazı komutlar ile ya stok soruyor du ya bakiye soruyordu. Tabi şimdiki gibi oradan oraya erişim filan nerdee. Adam da tek bilgisayar tek program. Üstelik o zamanlar yedek alma filan da meşhur değil. Kimse bu silinse ne yaparım diye düşünmüyor. Zaten bu sebeplerden yedekleme diye bir şey icat oldu. Belki de benim rolüm de büyüktür :D Tabi LKS öğrenmiş iş icabı biliyor ama windows ve MS-DOS konusun da sıfır. Şimdi tam detayını hatırlamıyorum Bir bat dosyası yazmış ve boot ekranın da windows açılmadan önce çalıştırmıştım. Vatandaş düğmeye bastığında karşısında şu soruyla karşılaştı;
format c: /q Y/N
ilerlemek için 2 seçeneği vardı ya Y yada N ye basacak.
Ertesi gün her yerde yana döne beni aradığını duyunca anladım ki Y'ye basmış :D
Yanlış hatırlamıyorsam sene 1999 yada 2000 filan. Daha veri kurtarma bile icat edilmemiş düşünün :D
 
Desteklenmeyen dosya diyor @taydin abi.

team haata2.png
 
Ama işte windows'da format komutu bile kesin sonuç veren bir komut değil. Önce sana "emin misin?" diyor. Eminim diyorsun. Sonra "bak diskteki bütün veriler kaybolacak, emin misin?". Eminim lan çalış işte!. Ondan sonra eğer sistem o disk üzerinde çalışıyorsa "disk şu anda kullanılıyor" der ve izin hatası verir ve gene format atamazsın.

Ama linux'ta aşağıdaki komutu kullanarak, sorgusuz sualsiz diskin bütün sektörlerini sıfır ile doldurabilirsin

Kod:
# dd if=/dev/zero of=/dev/sda


Bir karşılaştırma yapacak olursak,

Windows, üzerinde kırt tane uyarı etiketi olan, bıçak üzerinde koruyucu kılıf takılı olmadan çalışmayan, bıçağın kesici tarafı aşağıya bakmıyorsa çalışmayan, elektrikli mutfak bıçağı gibidir.

Linux ise Skil zincirli motorlu testere. Çalıştırdıktan sonra dikkat etmezsen kol, bacak, ne varsa keser, ve bir sonraki bacağı kesmek için de zinciri döndürmeye devam eder :katil2:
 
Naptın sistemi yav? Perl ile ne işimiz var? Bir de killall temel komutlardan birisi, ona noldu?
Abi sen root penceresi aç deyince ben bunu açtım :D killall konusunda hiç bilgim yok. sistemle ilgili hiç bir dosyaya ilişmedim.
Sen o zaman bana önce root penceresi açmayı öğret :D
 
killall komutunu çalıştır herangi bir terminalde. Eğer bu komut yok diyorsa, çok temel bir problemimiz var demektir, sistemi tekrar kurmak lazım.
 
Bendeki killall'ın çıktısı:

Kod:
root@bonsai:/home/ta/Downloads# killall
Usage: killall [-Z CONTEXT] [-u USER] [ -eIgiqrvw ] [ -SIGNAL ] NAME...
       killall -l, --list
       killall -V, --version

  -e,--exact          require exact match for very long names
  -I,--ignore-case    case insensitive process name match
  -g,--process-group  kill process group instead of process
  -y,--younger-than   kill processes younger than TIME
  -o,--older-than     kill processes older than TIME
  -i,--interactive    ask for confirmation before killing
  -l,--list           list all known signal names
  -q,--quiet          don't print complaints
  -r,--regexp         interpret NAME as an extended regular expression
  -s,--signal SIGNAL  send this signal instead of SIGTERM
  -u,--user USER      kill only process(es) running as USER
  -v,--verbose        report if the signal was successfully sent
  -V,--version        display version information
  -w,--wait           wait for processes to die
  -Z,--context REGEXP kill only process(es) having context
                      (must precede other arguments)

root@bonsai:/home/ta/Downloads#
 
bash: killall: command not found diyor abi.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,833
Mesajlar
99,481
Üyeler
2,477
Son üye
krmz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top