Visual Studio Code'a Deepseek entegre etme

cikmak icin ben findoz'da /bye giriyorum powershell prompt'una. Siz dogrudan bash'i mi kapatiyorsunuz? O yuzden olabilir belki. Epeydir Linux kullanmamistim, Bash ayarlarindan nasil yapilir bilemedim. Findoz'da powershell icin guzel hazir script araclari var. Onlara yaptirabilirim sanirim kapatsam bile otomatik /bye girisi vermeyi.
Hocam, aynen ./bye ile çıkıyorum ve bash promptuna tekrar dönüyorum. Lakin buna ramen ollamanın çalıştırdığı runner prosesi ve kullandığı RAM bazen asılı kalıyor. Belki, biraz beklemem gerekiyordu.

Yurtdisinda Tesla K40 ya da K80 kartlar 35-40 dolar arasinda. Gumruge takilmadan bunlardan bir kac tane alabilirim diyen var mi acaba? lanet olsun firsatcilari zengin etmek icin gumruk kanunlarinin icinden gecenlere!

Maalesef doğru.
Bu arada, ollama faq'da yazılmış - model'den çıkınca modeli RAM'dan silinmesi 5 dakika sürebilir. Bu süreyi ollama stop komutuyla kısaltmak mümkündür.

İkinci sorun - ollama kurulunca sudo apt update cevabı aşağıdaki uyarıya benzer satırlar içeriyor:
Target Sources (non-free-firmware/source/Sources) is configured multiple times in /etc/apt/sources.list:9 and /etc/apt/sources.list.d/contrib.list:9
Bunu çözdüm - ollama kurulum esnasında ana repozit dosya ile aynı entrylarıla yeni dosya yaratmış:
ana dosya - /etc/apt/sources.list
yeni veya güncellenmiş dosya - /etc/apt/sources.list.d/contrib.list
yeni dosyanın ismini değiştirince uyarılar kayboldu.

Ek, ollamanın curl -fsSL https://ollama.com/install.sh | sh komutuyla kurulumunu pek doğru bulmuyorum.
Nedenleri
- kurulum install.sh dosyasında nvidia cuda driverlerin kurulumu/güncellenmesi var (sorun yaratabilir bazen).
- ollamanın sistemden temizlenmesi (gerekirse) ollama dosyaların elle silinmesini ister.
ollama github'da deb package halinde zaten mevcut. dpkg komutlarıyla daha kontröllü kurulum yapılabilir, fikrimce.

Forum istatistikleri

Konular
7,293
Üyeler
2,946
Son üye
yigitmcr01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back