Vita Vitasonic II ultrasonik temizleyici

@Sercan, verdiğim link de senin gibi su sızdırma problemleri olanlar tamir denemeleri paylaşmışlar. Özetlemek gerekirse (hemen uygulanabilir) iki yöntem denenebilir. Epoksi ve bakır şerit kullanarak yapılan deneme. Çift bileşenli epoksi ve uygun boyutlu bakır şerit ile sızdıran yere yama yapmışlar. İkincisi sızdıran nokta uygun çapta deliniyor. çift taraflı conta ve vida somun ikilisiyle delik kapatılıyor.

Bu işlemler güzel ama kapanma sonrasını bekleyip kaynak yaptırmak daha kalıcı olur gibi duruyor. Hazırda bende bu malzemeler yok.
 
Eskiden metal evyeleri mermere yapıştırdıkları bir şey vardı. Mermerciler kullanırdı. Nedir bilmiyorum ama kemik gibi olurdu.

Bende hazırda mermer yapıştırıcı da var! Bu sıcak silikon iş gördü gibi, tekrar sızdırırsa bunu da bir deneyeyim.
 
Peki 1 2mm lik ambalaj plastiği sıcak havayla sekillendirilse iş yapmaz mı? Küvetin içi kaplansa ...
 
Çalışma şekli gereği kazan sürekli titreşip duracak. Zaten o titreşimler de içeriye atılan parçaya yapışan şeyleri söküyor, o senin yapıştırıcıyı de eninde sonunda sökecektir :)
 
Sıcak silikon çok geçici bir çözüm olduğunun farkındayım. Bu melet normalde bile durduğu yerde 3 ay sonra atıyor. Bırakın kimyasalı titreşime bile dayanacağını hiç sanmıyorum. Ama sızdırmazlık iddası olan malzemlerin sızdırıp bunun sızdırmaması çok garip. Şimdi bir notkada bu gariplik bizim öngörülerinde hatalı olabileceğini ıspatlıyor... :rolleyes: :D
 
Peki onarıncaya kadar geçici olarak, yıkamak istediğin malzemeyi ve sıvıyı bir torbaya koysan ağzını kapatıp kazana bıraksan olmaz mı?:) sonuçta senin kazan ısıtmalı değil. Torbaya zarar vermez.
 
Peki onarıncaya kadar geçici olarak, yıkamak istediğin malzemeyi ve sıvıyı bir torbaya koysan ağzını kapatıp kazana bıraksan olmaz mı?:) sonuçta senin kazan ısıtmalı değil. Torbaya zarar vermez.
Aklın yolu bir! Aynı çözüm benim de aklıma geldi, işimi hallettim. :D

Şimdi biraz da değişik yöntemleri tecrübe etmeye çalışıyorum.
 
  • Beğen
Reactions: umk
Hatırladığım kadarı ile 3-4 yıl dayandı. Sonra depo değişmişti. Belki daha da dayanacaktı...

Ancak bu linkte verdiğim urun aynı kalitemidir emin değilim. Bizdeki ürünün dış yüzeyi hafif kalınca alüminyum folyo gibi, yapışan iç yüzeyi yapıştırak etli bir lastik bant gibiydi...
 
Ancak bu linkte verdiğim urun aynı kalitemidir emin değilim. Bizdeki ürünün dış yüzeyi hafif kalınca alüminyum folyo gibi, yapışan iç yüzeyi yapıştırak etli bir lastik bant gibiydi...

Kesin aynı kalite değildir.

Ne zaman böyle bir video görsem aklıma deli sorular beliriyor. Neymiş bu arkadaş dünyayı kurtaran adamın oğlu gibi :D

 
Tam da videoyu paylaştıktan sonra bir incelemesine denk geldim. Sızdırıyor diyor. Yani bunu da da eledim. Bu sızdırma normalde havuz filan gibi bir şey olsa belki olsa sorun olmaz ama ben şehir şebekeye bağlı elektronik cihaz için tam bir çözüm arıyorum.


 
Ultrasonic temizleyici de, ne tür solüsyonlar kullanılır?

Veya;
Sabunlu su, alkollü su, sıcak/soğuk su kullanmak yeterli mi?

Kullananlar yardımcı olabilir mi?
 
Saf su ile bulaşık deterjan kullanmayı tercih ediyorum.

Sadece alkol kullandığım durumlar da oldu. Mesela havuza düşmüş bir cep telefonu anakartını sadece alkol ile temizledim.

Maliyet bakımından en uygunu saf su kullanmak. İmkan varsa sadece alkol de kullanıbilir. Suyun ısısı süre ile artıyor o neden baştan ılık su kullanmak daha mantıklı.

Hazır solisyonlar da var sanırım ama ben onları hiç kullanmadım.
 
Aldığım günden beridir temizlikte bu ultrasonik temizleyiciyi çok sık kullanıyorum. O kadar ki tekrar tamir edemezsem yenisi almak zorunda kalırım. Manzayara göre bir tane almanın çoktan vakti geldi ama bir tur daha tamir girişiminde bulunacağım. En son aşağıdaki telsizleri temizlerken arıza yaptı. Cam sigortanın patlama sesini duydum.


Ben ilk etapta biraz ısındığı için olabileceğini düşündüm. İçini açtım sigortayı yeniledim, multimetre ile kısa devre gibi bir sorun görmeyince fişe taktım. Tabii yine sigorta attı, fakat garip bir parlama da gördüm. Köprü diyotun + ve - kutuplarını bağlatığım soketten gelen bu parlamaya anlam veremedim.

Sanıyorum tankın delik olmasından kaynaklı buraya dökülen sıvı ve metal tozu gibi maddeler bir ark yolu oluşturdu ve kısa devreye esebebiyet verdi.

Özellikle SMPS'lerin PCB tasarımında kart üzerindeki boşlukların ne kadar gerekli olduğunun kanıtı gibi bir manzara.


20231219_151313.jpg
20231219_151332.jpg
20231219_151509.jpg
20231219_151514.jpg
20231219_165018.jpg
 
Şimdi bu iki soket bağlantısı arasına oluk açıp, izolasyon için araya boşluk oluşturmaya çalışacağım.
 

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
7,240
Mesajlar
122,500
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back
Top