Sercan
--
O zaman 9030'u almak daha mantıklı.
Amatör olarak deneysel bir süreçse en ucuzunu almak mantıklı. Sonuçta bunların hepsinin suya uguladığı itki piezo'dan geliyor. Aynı piezo kullanılıyorsa...
O zaman 9030'u almak daha mantıklı.
Bu işlemler güzel ama kapanma sonrasını bekleyip kaynak yaptırmak daha kalıcı olur gibi duruyor. Hazırda bende bu malzemeler yok.@Sercan, verdiğim link de senin gibi su sızdırma problemleri olanlar tamir denemeleri paylaşmışlar. Özetlemek gerekirse (hemen uygulanabilir) iki yöntem denenebilir. Epoksi ve bakır şerit kullanarak yapılan deneme. Çift bileşenli epoksi ve uygun boyutlu bakır şerit ile sızdıran yere yama yapmışlar. İkincisi sızdıran nokta uygun çapta deliniyor. çift taraflı conta ve vida somun ikilisiyle delik kapatılıyor.
Pinhole in the ultrasonic tank
You might be able to do a cold welding fix with epoxy first and them two washers and a nut and bolt screwed very tightly together. It just depends where the hole is. My Dad used to fix cracks in cast iron machine pieces with cold welding (no epoxy ).orchid.ganoksin.com
Aynen bu işin sonu öyle olacak gibi ama deneysel olarak elimdeki malzemeleri de test ediyorum.O sebeple en iyisi TIG kaynak. Bir ara yaptırırsın.
Eskiden metal evyeleri mermere yapıştırdıkları bir şey vardı. Mermerciler kullanırdı. Nedir bilmiyorum ama kemik gibi olurdu.
Alkol ve tiner demişsin Sercan abi sıcak silikonu yerinden sökebilir yalnız.Bende hazırda mermer yapıştırıcı da var! Bu sıcak silikon iş gördü gibi, tekrar sızdırırsa bunu da bir deneyeyim.
Aklın yolu bir! Aynı çözüm benim de aklıma geldi, işimi hallettim.Peki onarıncaya kadar geçici olarak, yıkamak istediğin malzemeyi ve sıvıyı bir torbaya koysan ağzını kapatıp kazana bıraksan olmaz mı? sonuçta senin kazan ısıtmalı değil. Torbaya zarar vermez.
Ne kadar süre dayandı acaba? Bu kırmızı sıvı conta ve normal silikon için de bir çok yüzeyde sızdırmazlık vaadi var ama sonuçlar ortada.Babamda buna benzer bir urun vardı. Kamyonun mazot deposuna yapıştırmıştı...
Flex tape tamir bandı - Google Alışveriş
www.google.com
Ancak bu linkte verdiğim urun aynı kalitemidir emin değilim. Bizdeki ürünün dış yüzeyi hafif kalınca alüminyum folyo gibi, yapışan iç yüzeyi yapıştırak etli bir lastik bant gibiydi...