Elimde 10V luk bir voltaj referansı var. Sıcaklık stabilizasyonu özelliği olan LM399A kullanıyor. Benim DM3068 ile 1 haftadır ölçümünü yapıyorum. Gözle bakınca 10.00035V ± 20 uV değerleri görüyorum. Bu açıdan bakınca sistem son derece stabil.
www.circuitvalley.com
Kartı 15V ile besliyorum. Besleme voltajında 10 mV un üzerindeki sapmalar, çıkışta 10 uV değişime sebep oluyor. Çıkışa bağlı olan yük değişirse, mesela daha fazla multimetre bağlarsam, gene çıkış voltajında mikrovoltlar seviyesinde değişime sebep oluyor. Sıcaklık farkı da gene etkili oluyor. Karta üfleyince çıkışta mikrovoltlar seviyesinde değişim oluyor.
DIY Open Source LM399 10V Voltage Reference
while working on a project i needed a really stable voltage reference so i made my self LM399 based 0.5 ppm/ C 10V refernce. LM399 is ni...
Kartı 15V ile besliyorum. Besleme voltajında 10 mV un üzerindeki sapmalar, çıkışta 10 uV değişime sebep oluyor. Çıkışa bağlı olan yük değişirse, mesela daha fazla multimetre bağlarsam, gene çıkış voltajında mikrovoltlar seviyesinde değişime sebep oluyor. Sıcaklık farkı da gene etkili oluyor. Karta üfleyince çıkışta mikrovoltlar seviyesinde değişim oluyor.