Vuran vurana

haberler doğru adam yaralıyor 20 tane suç kaydı var ve yolunu bulup 3 günde çıkıyor. bir şekilde nasıl oluyorsa kaybedecek birşeyi olmayan azılı suçlular tekrar içeri alınmıyor. kanuna göre 5 yılın altındaki suçlarda hapis yatılmıyor ve suçlar bağımsız değerlendiriliyor. adam yaraladı vs. mahkeme görüldü 8 sene aldı, iyi hal indirimi, duruşmaya erken gelme indirimi, %50 yaz kampanyası bakıyorsun adamın yatarı 1.5 seneye inmiş. onu da 2 sene altı olduğu için para cezasına çeviriyorlar ödüyor hayatına devam ediyor. suriyeli, afgan, paki falansa zaten. bunun kaydı yok, hepsi birbirine benziyor diye araştırmıyorlar bile. geçtiğimiz 6 ay içinde çok ağır suçlara karışmış yaralama-gasp-tecavüz.... bunlardan hükümlü 20.000 kişi erkenden salındı.

Aslında bu cevap yanlış anlaşılmaya çok müsait ama asrı Saadet zamanındaki şeriat gelse bu sıkıntıların çoğu yaşanmaz.
adaleti neden şeriatla sağlamak zorunda kalıyoruz ? şeriatla yönetilen iranda, afganistanda böyle olaylar olmuyor mu. zenginin değil de şeyhin oğlu adam vuruyor, istediği kızı kaçırıyor. mühim olan adalet ve kanun.

Peki olen masumlar. Onlarin geri donusu var mi?
İntikam almak isteyen intikamını alır,bunu topluma havale etmez. tabii hukuksal bedelini ödemek koşulu ile. Adalet, hukuk intikam peşinde değildir.
.. hapise atacağım veya asacağım kişi gerçekten suçlu mu diye düşünür. Masumu asmamak için bazı suçluların dışarıda olmasını göze alır.

adaleti neden şeriatla sağlamak zorunda kalıyoruz ? şeriatla yönetilen iranda, afganistanda böyle olaylar olmuyor mu. zenginin değil de şeyhin oğlu adam vuruyor, istediği kızı kaçırıyor. mühim olan adalet ve kanun.
Abi "şeriat" derken asr-ı saadet dönemindeki şeriattan bahsettim.
Nuş-i Revan hikayesi var. Hz. Ömer ve yanındaki bir kişi ile yaşanan. Bahsettiğim şeriat bu.
Yoksa işin içine nefs girerse (zenginlik, mal mülk, hırs, makam mevki artık bünyeye zevk veren ne varsa) oarada adaleti sağlamak zor olur.

https://www.indyturk.com/node/70807...-veren-nuşirevandan-adalet-arayan-bir-dünyaya

Abi "şeriat" derken asr-ı saadet dönemindeki şeriattan bahsettim.
Nuş-i Revan hikayesi var. Hz. Ömer ve yanındaki bir kişi ile yaşanan. Bahsettiğim şeriat bu.
Yoksa işin içine nefs girerse (zenginlik, mal mülk, hırs, makam mevki artık bünyeye zevk veren ne varsa) oarada adaleti sağlamak zor olur.

https://www.indyturk.com/node/708076/türki̇yeden-sesler/halife-ömere-ders-veren-nuşirevandan-adalet-arayan-bir-dünyaya
Hocam geçmiş romantik olarak anılıyor. Sence günümüze olumsuz istatistik veya hikaye kalır mıydı? Osmanlı kendi arşivlerinde kaybedilen savaşların kaydını geçiştirerek tutarmış...

Aslında geçmişin adaletini veya herhangi bir şeyini daha çok ozanlardan kalanla değerlendirmek lazım.

Konu hakkında da kural tanımaz bir toplum olmamızın etkisi olduğunu düşünüyorum. Kanun yapanlar uygulanamayacak kanun yapıyorlar, denetim ve uygulamalar istisnalarla yürütülüyor. Kanunlar dayatılmıyor... Cacık olmaz cacık!

En fenası da kanunlar bile artık sosyal medya algoritması gibi yapılır olmuş, vatandaşın tepkisini çekmeye başlayan meselelere odaklanıp ölçüsüz, hakkaniyetsiz uygulamalar geliyor, diğer meselelerde çalışma yok... Koca ülkenin sorunları sırayla çözülecek. Cacık olmaz!

Kanun yapanlar uygulanamayacak kanun yapıyorlar, denetim ve uygulamalar istisnalarla yürütülüyor.
Yeni araba alırken OTV miktarının %40 dan %60'a çıkarılırken, Koç grubunun %90 vergisinin silinmesi ile yakın zamanda kanunların ne kadar işe yarar olduğunu bir defa daha gördük hocam maalesef.

Yakında Mehmetçiğimize kurşun sıkan PKK'lıları da bir şekilde kanun yapıp çıkaracaklar.

@semih_s dediğiniz doğru bizden bir cacık olmaz.

Son düzenleme:
@semih_s dediğiniz doğru bizden bir cacık olmaz.
Valla hocam ben kendim "cacık olmaz" derken alışmışlıkla çok koymuyordu da, siz onaylayınca ağır geldi. Ama verdiğiniz örnekle de bağdaşıyor, halimiz kendi haline bırakılmaktan daha kötü durumda çünkü sanki kararlı bir irade ısrarla olumsuz yönde çalışıyor gibi...

bu bir toplum mühendisliği, sistem uysal vatandaşa korku salma tekniği üzerine işliyor. eskiden böl, parçala, yönet vardı şimdi uyuştur, kafasını karıştır, korkut ve yönet geldi.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,160
Üyeler
3,251
Son üye
Bence Emerik

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back