Windows 10 Pro ile gelen bir otomatik güncelleme, USB desteğini bozduğu için, otomatik güncellemeleri kapatmak istedim. Ama internette açıklanan metotların hiç birisi tek başına işe yaramadı, Ama bu metotlardan ikisini birleştirince sanki istediğiim sonucu aldım.
1) "Windows Update" isimli servisi durdur ve "disable" duruma getir. Bunu yapmak için Start menudeki "Run" kutusundan services.msc yi çalıştırmak gerekiyor.
2) gpedit.msc çalıştır ve Computer Configuration - Administrative Templates - Windows Components - Windows Update bölümüne ilerle ve çıkan pencerede "Disable" yazan seçeneği aktif hale getir.
3) Windows registry'de yeni bir veri oluşturup değerini 1 yap
Yukarıdaki 3 maddenin önerildiği sayfa aşağıda. Ben bu 3 tane öneriği uyguladım makinaya, ama windows update pasif duruma gelmedi.
Bu yukarıdakilere ilave olarak aşağıdaki değişikliği de yaparsak windows update gerçekten duruyor. En azından benim makinada 1 saattir windows update servisi hala çalışmıyor durumda. Bir gün sonra ne olur bilinmez. Yarın güncellerim
4) Registry editör ile
Yukarıdaki 4 işlemi yaptıktan sonra Windows Update servisinin artık otomatik olarak yeniden başlatılmadığını gördüm. Siz gene de bu 4 taneyi yaptıktan sonra bir de windows'u yeniden başlatın. Ne olur ne olmaz, windows'da bu faydalı birşey
1) "Windows Update" isimli servisi durdur ve "disable" duruma getir. Bunu yapmak için Start menudeki "Run" kutusundan services.msc yi çalıştırmak gerekiyor.
2) gpedit.msc çalıştır ve Computer Configuration - Administrative Templates - Windows Components - Windows Update bölümüne ilerle ve çıkan pencerede "Disable" yazan seçeneği aktif hale getir.
3) Windows registry'de yeni bir veri oluşturup değerini 1 yap
Yukarıdaki 3 maddenin önerildiği sayfa aşağıda. Ben bu 3 tane öneriği uyguladım makinaya, ama windows update pasif duruma gelmedi.
How to Stop Windows 10 Update Permanently - 7 Ways - MiniTool
Windows 10 automatic updating is always troublesome. This post shows you how to stop Windows 10 update with 7 solutions.
www.minitool.com
Bu yukarıdakilere ilave olarak aşağıdaki değişikliği de yaparsak windows update gerçekten duruyor. En azından benim makinada 1 saattir windows update servisi hala çalışmıyor durumda. Bir gün sonra ne olur bilinmez. Yarın güncellerim
4) Registry editör ile
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Svchost
lokasyonunu aç. Onun altındaki netsvcs
değişkenini aç. Bu bir liste ve listenin içerisinde wuauserv
olan satırı sil. Bu prosedürü de aşağıdaki linkte buldumHow do you prevent wuauserv (Windows Update Service) from restarting?
Regarding: net stop "windows update" this works for a while but then the service starts again. What is restarting this service and how do I prevent it from doing so?
serverfault.com
Yukarıdaki 4 işlemi yaptıktan sonra Windows Update servisinin artık otomatik olarak yeniden başlatılmadığını gördüm. Siz gene de bu 4 taneyi yaptıktan sonra bir de windows'u yeniden başlatın. Ne olur ne olmaz, windows'da bu faydalı birşey