Windows 10 USB sorunu

Bu windows kesin yakında benden izinsiz kendini günceller gene. O zaman uyumluluk modunu denerim.
Timur Hocam, yukarida paylastigim guncelleme engelleyici tamamen engelliyor. Tek tus ile acilip kapatilabiliyor. Sordum.org'daki tum araclar son derece guvenlirdir. Site cok uzun yillardir var. Simdiye kadar hakkinda hic bir olumsuz yazi cikmadi.
 
Timur Hocam, yukarida paylastigim guncelleme engelleyici tamamen engelliyor. Tek tus ile acilip kapatilabiliyor. Sordum.org'daki tum araclar son derece guvenlirdir. Site cok uzun yillardir var. Simdiye kadar hakkinda hic bir olumsuz yazi cikmadi.

O siteyi not aldım inceleyeceğim, sağol.
 
Hub sürücü 2006 tarihli olması gerçekten bir sorun mudur? Usb Hub standartları yapılacak işlemler değişti mi? Kök hub demiş. Çok temel bir nokta olsa gerek.
 
Hub sürücü 2006 tarihli olması gerçekten bir sorun mudur? Usb Hub standartları yapılacak işlemler değişti mi?
2006'dan bu yana 17 yilda hem Windows'un yapisi hem donanimlar cok degisti. Surucu altyapisi dahil. 2006 tarihi demek Vista demek. O tarihte uretilmis 3. parti urunlerin suruculerini guncel Windows'a kurmayi deneyin, uyumsuzluk hatasi alacaksiniz. USB donanim surumu o tarihte 2.0'di. O gun icin uretilmis bir surucunun guncel donanimlarla sorunsuz calismasini beklemek fazla hayalcilik olur. Bu durumda diger suruculer guncel altyapi ile calisir hale getirilmisken USB suruculerinin hala cok eski bir altyapi calistiklarini dusunmek yanlis midir? Tum donanimlar degismisken 17 yillik surucunun sorunsuz calismasini beklemek Nvidia GeForce 7900 GTX icin yazilmis surucunun RTX 4090'i da calistirabilmesini ummak demektir.
 
Kök hub denen kısım sürücüler üstü bir yer olabilir. Sürücü oraya bağlanıyor olmasın? Kernel mode? Windowsun çekirdeği? Usb 3.0 veya daha ilerisi tümü bunu kullanır ? Orası gerçekten değişmesi gereken bir yer olmayabilir.

Bence gerekmediği için değiştirmediler.
 
Bu tur yanlis anlasilmalari engellemek icin farkli iki bilesen icin daha resim eklemistim. Neden sadece HUB kismini dikkate aldiniz? Alin size diger USB bilesenlerin suruculeri. Supheciligin bilimdeki yeri tartisilmaz ama tabii kendiniz de kontrol ettiginiz surece.

Bence de gerekmedigini dusundukleri icin degistirmiyorlar. Bu yuzden yasiyoruz tum bu sorunlari.
 

Ekler

  • 4.jpg
    4.jpg
    141.6 KB · Görüntüleme: 52
  • 5.jpg
    5.jpg
    143.5 KB · Görüntüleme: 54
  • 6.jpg
    6.jpg
    147.6 KB · Görüntüleme: 58
  • 7.jpg
    7.jpg
    170.6 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
windows 10 yüklü bilgisayara windows 7 kurdum. USB hiç çalışmıyordu.
klavye çalışyordu. usb 3.0 hub sürücü yükledim. Tüm USB portlar çalıştı. Windows kendi sürücüsü değildi. intel hub.. çipset sürücü kurdum


Bu donanım nispeten yenidir yeni sürücü gerekli oldu.
fakat donanım eskiyse windows içinden eski sürücü yüklenir. tarihi eski diye sürücü kötü olmaz.
 

Ekler

  • u1.png
    u1.png
    83.1 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
windows 10 yüklü bilgisayara windows 7 kurdum. USB hiç çalışmıyordu.
klavye çalışyordu. usb 3.0 hub sürücü yükledim. Tüm USB portlar çalıştı. Windows kendi sürücüsü değildi. intel hub.. çipset sürücü kurdum


Bu donanım nispeten yenidir yeni sürücü gerekli oldu.
fakat donanım eskiyse windows içinden eski sürücü yüklenir. tarihi eski diye sürücü kötü olmaz.
Surucunun tarihinin eski olmasi yeni donanimin getirdigi teknolojileri desteklememesi, donanimi tanimamasi ve yeni standartlari icermemesidir. Tarihi eski olan bir surucu guncel donanim icin "kotudur". Ekran karti surucusunu kurmazsaniz yine monitorden goruntu alirsiniz Windows VGA suruculeri ile ama bu donanimi sorunsuz kullanilabildigi anlamina gelmez. USB icinde gecerli bu.
 
Hocam bunu deneyin. Ustteki biraz eksik.

İngilizce ve Turkce bir yazmıstım.

1-Aşama: Windows+R | services.msc | Windows Update |
Genel Sekmesi: Başlangıç Türü ( Startup type ) - Devre Dışı ( Disable )
Kurtarma Sekmesi ( Recovery ): Birinci (First failure ), İkinci ( Second failure ), Sonraki Hata ( Subsequent failure ) - Eylem Yürütme ( Take No Action )
Kurtarma Sekmesi ( Recovery ): Hata Sayısını Sıfırla ( Reset Failure count after ) - 9999 Gün ( days )

2-Aşama: Windows+R | gpedit.msc | Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi ( Local Computer Policy )
Bilgisayar Yapılandırması (Computer Configuration ) - Yönetim Şablonları (Administrative Templates ) - Windows Bileşenleri (Windows Components ) - Windows Update
Otomatik Güncelleştirme Yapılandır (Configure Automatic Updates.) (- Devre Dışı
Hiçbir Windows Update İnternet Konumuna Bağlanma ( Do not connect to any windows Update Internet locations )- Etkin ( Enable )
Kullanıcı Yapılandırması ( User Configuration ) - Yönetim Şablonları (Administrative Templates - Windows Bileşenleri (Windows Components )- Windows Update
a- Tüm Windows Update Özelliklerine Erişimi Kaldır ( Remove access to use all Windows Update features )– Etkin ( Enable )

Bu aşamaların hepsini uyguladım. Ben uygulamayı bitirdikten 5 dakika sonra "update var kuruyorum ..." diye dialog kutusu çıktı. Son anda yetiştim ve "daha sonra" dedim :rolleyes: Zaten bu kadar kolay olacağına hiç ihtimal vermiyordum. Sonradan baktım, ben güncelleme service olan "Windows Update" servisini disable etmişim, ama windows efendi servisi kendisi tekrar enable etmiş ...
 
Şimdi bir ayar daha değiştirdim bakalım. 20 dakikadır windows update service başlamadı. Biraz daha bekleyeyim, başlamazsa ayrı bir konuda tüm prosedürü anlatacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,593
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top