Windows 11 gelişmiş güç yönetimi

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,985
Windows 11 benden kurtul diye bas bas bağırıyor. Geçenlerde tam hatırlamıyorum ama her zaman kullandığım bir ayarı değiştirmişlerdi. Şimdi de gelişmiş güç yönetimini kaldırdıkları için Firefox ile müzik dinlerden bilgisayarın ekranı kararıyor ve müzik duruyor. Her 3 dakikada bir fareyi oynatmam gerekiyor.

Aşağıdaki gibi bazı çözüm önerileri var ama birçoğu çalışmadığı için hepsini tek tek denemek gerekiyor. Ayrıca ben çalışan bir ayarı neden tek tek deneyip geri getirmeye uğraşmak zorundayım...


Kavga dövüş bir çözüm bulmaya çalışacağım.
 
Eski ayarların hiç biri yok... WTF!

1693839083739.png
 
Çözümsüz bir sürü içerikten biri tam olarak benim durumu tarif ediyor.

 
Ben de yeni aldığım laptopa windows 11 kurmuştum ryzen 3 7000 serisi işlemci ve 8gb ram'li HP. Gereksiz kastırınca formatlayıp win10 kurdum. Doğru dürüst bir program bile yüklü değildi. Anlaşılan bu windows her zaman baş belası olmaya devam edecek.
 
Su ayari kontrol edebilir misiniz? Guc ayarlaribi sag tus ile hizlica degistirme, uyku ve hibernate'i engellemek icin ayrica su minnaklari kullaniyorum ben.



 

Ekler

  • power.jpg
    power.jpg
    51.8 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Birçok şey denedim, fırsat bulunca bunlarada bakarım.
 
Az biraz mutlu oldum 1-2 ay oldu yeni bilgisayar alalı. Ben de birçok özelliğinden 11 in memnun değilim. Normalde bir şeyi suyunu çıkarıp öldürmeden kolay kolay yenilemem ama ülke bir tarafa doğru gittiği için sonradan ağlamamak için yeniledim bilgisayarımı. Bir de ekranı da 16:10 olunca sanırım bazı programlarda oradan da gol yiyorum hayırlısı 11 ile hayatına başlayıp uzun bir süre 10 ile devam edecek gibi.
 
Microsoft destek forumlarında bir microsoft yetkilisinden kullanıcının problemini çözdüğüne hiç şahit olmadım. Tek yaptıkları şey, şablon cevaplar yazmak. "Problem yaşadığınız için çok üzgünüz" "İşletim sisteminiz korsan olmadığından emin olun" "Virüs tarayıcınızın güncel olduğundan emin olun" "Son güncellemeleri aldığınızdan emin olun" "Son kurduğunuz uygulamayı kaldırın" gibi saçma sapan, adamı dangalak yerine koyan cevaplar.
 
Windowsta neden alışkanlıkları değiştirmek üzerine kurulu bir işletim sistemi algısı var anlamıyorum. En basitinden masaüstü simge ayarları falan Xp veya Win7den kalma alışkanlıklarla bulmaya çalışıyorum. Bunların yerini değiştirmenin ne artısı olabilir.

Win11 bence Vista veya Win8 gibi geçiş sistemi olacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,891
Mesajlar
100,578
Üyeler
2,494
Son üye
yasin533

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Back
Top