Kaynak ikon/amblem

windows güncellemelerini kapat win10-11 2024-08-21

No permission to download
windows11 telemetry uygulamalarının verilerimizi topladığı söyleniyor. Eğer SSD olmayan bir diske windows11 kurarsanız hdd in yavaşlamasından anlarsınız. window7 ye kadar microsoft güncellemelerin kapatılması için seçenek sunardı, sonrasında menülerde güncellemelerin kapatılmasını zorlaştırdı ve istemedi. Hatta Almanya gibi birçok gelişmiş ülke microsoft ürünlerinden artık uzaklaşıyor.
 
Yahu benim verimi toplasa ne olur? Sizi bilmem ama benin öyle ondan bundan saklayacak veri gizleyecek bir durumum yok ki bu verilerin çoğu zaten işletim sisteminin kendisi ile ilgili.

Ayrıca Windows güncelleme kapatılarak kendinizi Microsofttan koruyamazsınız. Eğer Microsofttan korunmak ve verilerinizin ,bilgisayar kullanma şekli , alışkanlıklarınızın, yaptıklarınızı programlarınızın size kalmasınız istiyorsanız bunun tek çaresi herhangi bir Microsoft ürünün kullanmamaktır. Öyle güncellemeyi kapattım güvendeyim diye bir dünya yok.

Burası işin Microsoft tarafı , bir de kişisel güvenlik tarafı var ki o da güncellemeleri kapattığınız an güvenlik güncelleştirme ve yamalarını alamayacaksınız demektir.Bu da sizi 3. taraf saldırılarına açık hale getirir. Yani alakasız şekilde Microsofta veri göndermeyeceğim derken bankacılık işlemlerinin verisini birilerine kaptırırsınız yada hard diskiniz kilitlenebilir.

HDD'ye Win 11 kurmanın da veri güvenliği ile alakası yok. SDD'lerin okuma yazma hızları çok yüksek olduğu için HDD yavaş kalıyor SSD'nin yanında. Hali ile bilgisayar yavaş çalışıyor HDD üzerinden.

Son olarak Almanya'nın ulusal düzeyde Windows'tan kaçınma sebebi yukarıda belirttiğim gibi Microsoftun zaten her şekilde bilgisayarınızı istediği gibi takip etmesi ve ABD yasaları gereği NSA /CİA/FBI gibi teşkilatların gerektiğinde direkt müdahale ve ulaşımı için arka kapı bırakma mecburiyetleri.Hiç bir aklı başında devlet kritik verileri başka devlete açacak bir yazılımı kendi eli ile kurmaz kritik yerlere. Buna Türkiye'de dahil.

Ez cümle güncellemeyi kapatmak sadece size zarar verir.Sizi hiç bir şeyden de korumaz.
 
Mesele Microsoft'un sadece senin verini alması değil. Türkiye'deki topyekün windows kullanıcılarının verilerini ele geçirmesi. Bunu yapınca, o verileri inceleyerek ülkemiz hakkında çeşit çeşit yeni fitne fesat stratejileri geliştirebiliyorlar.

Benim de gizleyeceğim birşey yok. Ama neden windows'un casusluk amacıyla benim dosyalarımı ağ üzerinden gönderip ağ trafiği, işlemci yükü ve gecikmeye sebep olayım? Benim bilgisayarım sadece bana çalışsın, microsoft'un casusluk işlerini yapmasın.

Benim güncellemeleri kapatmamın sebebi, güncel windows'da USB sürücüleri geriye doğru uyumlu olmayacak şekilde değiştirildi. Benim de AP525 in PC yazılımı cihazı göremez hale geldi. İnternette bu konuda çok sayıda şikayet olmuştu o zamanlar. Şimdi artık çoğu firma "lanet olsun" deyip USB sürücülerini microsoft'un yaptığı değişikliğe göre güncelledi. Ama ben AP525 için 2000 dolar verip yeni yazılım satın almak istemiyorum. Mevcut yazılım işimi görüyor.

Artık bu windows güncellemeleri öyle bir hale geldi ki, güvenlik açıklarını kapatmadaki fayda, oluşan bozulmalar ve sorunlardan kaynaklanan zararı tamamen geride bıraktı. Şu zamanda güncellemeleri kapatıp bilgisayarı bilinçli bir şekilde kullanmak daha mantıklı hale geldi. Eğer bilgisayara sürekli ne idüğü belirsiz USB flash diskler takılmıyorsa, her gelen eposta eklentisi veya link açılmıyorsa, ne idüğü belirsiz programlar kurulmuyorsa risk minimal oluyor ve windows yıllarca sorunsuz çalışıyor.

Benim bozulan keysight DSO9104A osiloskopta Windows 7 vardı. Hİç güncelleme almayacak şekilde yapılandırılmış durumda geliyor, ama ağa bağlı olduğu halde 10 yıl sorunsuz çalıştı.
 
Mesele Microsoft'un sadece senin verini alması değil. Türkiye'deki topyekün windows kullanıcılarının verilerini ele geçirmesi. Bunu yapınca, o verileri inceleyerek ülkemiz hakkında çeşit çeşit yeni fitne fesat stratejileri geliştirebiliyorlar.
Bu kısmı net anlatamadım gibi? Microsofttan bir şey gizlemek istiyorsanız hiç bir microsoft ürünü kullanmayacaksınız.Bu konuda ben güncellemeyi kaparım, ağ trafiğini gözlerim v.s ile yapacak hiç bir şey yok.Ürünün normal yapısı steril bir işletim sistemi oluşturmaya müsait değil.

Ülke hakkında fitne fesat strateji geliştirme için ise işletim sistemi verisine gerek yok. Toplum mühendisliği yapılacaksa bunun için kullanılan yöntem sosyal medya. Ayrıca ABD işletim sistemine sızmaya ihtiyaç duymadan zaten tüm internet trafiğini gözlüyor.(Bknz: Prism project)

Bunun haricinde bir çok 3. taraf firma (mesela oracle) güncellemeleri kapattırıyor kendi yazılımlarının düzgün çalışması için.Yoksa her günceleme de kendi programları çalışmaz hale geliyor ama buradaki amaç malumunuz kişisel yada kurumsal güvenlik değil başka bir şey.

Birde işin düzgün çalışma tarafı var. Bir çok bilgisayara yıllarca windows kurdum.bir iki istisna hariç güncelleme dolayısı ile düzgün çalışmayan bilgisayar olmadı.Özellikle W10 bu konuda w7 ve w11'e göre çok iyi. Eh crowdsrike ile işte tutmadığım için sıkıntı çekmedim. :yerlereyat1:

Özetle şunu demek istiyorum:

1: Güncellemeleri kapatmak sizi Microsoft'a veri göndermekten kurtarmaz.

2:Günceleme kapatarak güvenlik tarafında zaafiyet doğurur özellikle sıfırıncı gün açıklarını kullanan 3. tarafa açık hale gelirsiniz.

Bunlar haricinde herkes istediğini yapmakta özgür zaten.Benim yukarıdakileri yazmaktaki niyetim bazı yanlış anlaşılma ihtimallerini yok etmek.
 
Ben de bi ara bir yerde okumustum ama bilmedigimden cok ta ciddiye almamistim,

Bir bilgisayarin var isletim sisteminin ne oldugu onemsiz , hardware onlara calisabilir. Sende hic bir seyden habersiz evde oturursun.

Bu gercek o zaman. :emindegil1:
 
Olaya her zaman şu pencereden bakıyorum ben: Bir şey teknik olarak mümkün ise, yapana büyük kazanç veya fayda sağlıyor ise, yapıldığını kanıtlamak da neredeyse imkansız ise, o şey MUTLAKA yapılıyordur. Yapılmaması aptallık olur.

Birkaç yıl önce Skype programını yoğun kullanıyordum çalıştığım firmalarla haberleşmede. Bakıyorum, bellekte 800 MByte yer kaplıyor, işlemcinin %80 ini götürmüş, ama görünürde yaptığı iş ne? Sadece ses iletimi. Buna kargalar bile güler. O program, çalıştığı milyonlarca PC üzerinde parallel computing yoluyla birşeylerin simulasyonunu yapıyor olduğu belli. Dünya iklimi simulasyonu olabilir, başka birşey olabilir. Eğer yeni bir müşteri gelir ve farklı bir simulasyon isterse de, Microsoft uyduruk ve hiçbir işe yaramayan yeni özellikler ekler Skype'a, sonra yeni simulasyonu da yükleyip bir Skype güncellemesi olarak millete kakalar diye düşünüyorum.
 
Güncellemeleri kapattığınızı sansanız da kapatamazsınız.
Network trafiğini ve trafik zamanlarını incelerseniz bunu anlarsınız.
Windoes 10 ile artık o seçenek sadece lafta kalıyor.
Mutlaka da verileri transfer ediyor. Haa neleri transfer ettiği konusunda da kimsenin bir bilgisi yok.
Windows arka planında yüzlerce uygulama çalışıyor. Hangisi hangi faaliyeti yürütüyor asla bilemezsiniz.

İsmini vermeyeceğim bir fabrikada bilgisyar stoğu 100 ler seviyesinde idi.
IT de görevli arkadaşlar serverlarda dahil tüm windows 10 güncellemelerini kapattılar.
Ancak durduramadılar ve network ağları belli zamanlarda bloke olup kimse kimseyle haberleşemez hale geliyordu.
Win 10 arka plan güncellemelerini bitirince kendiliğinden ağ boşalıyordu.

Kendi ve ülke güvenliğinizi önceliyorsanız microsoft ürünlerini terkedip kendi işletim sisteminizi kurmalısınız.
Ki bu da başka dertleri kapınıza getirecektir. En basitinden device driverlar ile ilgili sıkıntılar olacaktır.
Kullandiğiniz lisanslı programların sizin kurduğunuz işletim sisteminde çalışıp çalışmaması ise başlı başına problem.

Eğer ülke ve devlet güvenliği söz konusu ise kesinlikle internet ağına açılan bir kapınızın olmaması gerek.
Mümkünmü?
E devlet ile başlayalım hemen buyurun!!! Olurmu??
 
Almanya gibi yapip Fedora kullansinlar bence
 
Kendi işletim sistemini yazacak ekibi kurmak zorunda devletler.
Yoksa dışarıdan müdahalelerden kurtulmaları mümkün olmayabilir.
De sadece isletim sistemide yetmez ki , bak Cin olayi cozdu kendi CPU sunu bile uretiyo, Hirsizlari cok iyi biliyor.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,226
Mesajlar
122,344
Üyeler
2,918
Son üye
LostFearLess

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back
Top