Vergiden ve yasal koruma yüzünden. Mesela ABD de corporation'lar, vergi açısından avantaj sağlamayan yatırımlara yönelmezlerse, %50 nin üzerinde vergi öderler. Ayrıca tazminat davalarında da %100 sorumlu tutulabilirler. Ama bazı firmalar gene de corporation olmayı tercih ediyor. Mesela Microsoft. Firma o kadar büyük ki, zaten ülkeyi onlar yönetiyor, o yüzden hem vergi sistemini hem de yasaları kendilerine göre yontabiliyor.
A.Ş. şirketleri hisselerin halka arz edilmesi ve üzerinden finansman sağlaması imkanlarını sunuyor. Bunun karşılığında şirket sahibleri kendi haklarından bir kısmını kaybederler. Entelektüel varlık sahibi ile yatırımcıyı (para babaları) bir araya gelmesini kolaylaştıran yapı. A.Ş. de riskler daha kolay paylaşılır.
LTD ise finansman sağlanması için ya kendi cebinden karşılaması ya da para teşvik kuruluşlarına kredi hibe için başvurması gerekiyor. Aile şirketleri LTD tercih ederler. Dış finansmana muhtac olmayan da. LTD de tüm riskler sahiblerine ait.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.