Yanik tedavisi icin kendi ilacinizi yapin.

Mikro Step

Kıdemli Üye
Yillar once elimin ustunu cok feci yaktim.

Sicagi sicagine hemen yanik kremi surdum fakat bir kac gun sonra bir arkadasim babaannesinin yaptigi mucizevi bir ilaci uygulamami onerdi.

Denedim gercekten mucizevi sonucu oldu. Nerdeyse hic yanik izi yok. Izi gormek icin dikkatli bakmak gerekiyor.

Peki bu ilac nasil yapiliyor?

Bir yumartayi haslayip sarisini aliyoruz. Bos ve temiz bir tavaya koyup spatula ile eziyor ve tavayi cok hafif ateste isitiyoruz. Sipatula ile yumurtayi sicak tavada ezdikce yumurtadan yag siziyor.

Bu yagi pamuga emdirip yumurtayi spatula ile karistirip tekrar tekrar ezerek cikan yagi pamuga aliyoruz.

Oyle vicik vicik yag olmuyor. Ama pamuk belirgin sekilde yaglaniyor.

Daha sonra bu yaglanmis pamukla yanan kisma pansuman yapiyoruz. Cok degil bir ya da iki kez denedim. Sonuc mucizevi oldu.

--------------------

Gelelim yanik kazasini nasil gecirdigime, ayni hataya dusmeyin diye anlatayim.

Balik alip karinlarini temizleyip ardindan da iyice suyla yikayip kuruladim. Yagi kizdirdim ardindan baliklari icine atmamla birlikte yag patladi ve elimin ustu bir anda yanik yag ile kaplandi. Aninda derim renk degistirdi ve buzustu.

Daha once defalarca balik pisirmeme ragmen bu olayda nasil bir hata yapmistim?

Baligin karinlarini boydan boya yarmayip icindeki bagirsaklari cikaratabilecegim kadar kucuk bir yarik acmistim. Icini temizledim ve yikadim. Fakat karin bolgesi boydan boya yarilmadigi icin ici su dolmus. Baliklari ters duz etmeme ragmen baligin karninda hatiri sayilir miktarda su kalmis. Haliyle karnindaki cepte kalan su kizgin yagla bulusunca bir anda buharlasip karin bolgesini terkederken kizgin yagi da buyuk bir basincla puskurttu.

Yerde halifleks vardi. Kizgin yag haliya da dokuldu ve halifleks oyuldu. Siz dusunun elimin halini.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: umk
Hastaneye gitme durumu olmadı ise zaten geçecek kadar hafifmiş yanık..
Hemen su ile soğutmak gerekir.. İleri derece yanıklar için ister istemez hastaneye gidilir..

Yanık için yumurta sarısının içinden çıkan yağ gerçeten mucize. Çocukken halamın oğlu ile evin içerisinde kudurmuşluk seviyesinde oyun oynarken küçük tüp üzerindeki kaynar vaziyetteki çaydanlık devrildi. Hala oğlumun ayağında feci şekilde yanık oluştu. Büyükler hemen soğuk su uygulayıp çorabı çıkarttı. Deri üzeri çok hızlı şekilde su topladı. O dönemde ilçede (kaza da) hastane olmadığı için herkesce bilinip sevilen bayaca yaşlı özel doktor Mehmet bey vardı ona gidildi. Su toplayan deriyi bölgeden aldı. Yaklaşık bir sigara paketi karar büyük bir alandan bahsediyorum.
Bu doktor yanık üzerine uygulamak için yukarıda anlatılan tarife benzer şekilde yumurta sarısından elde edilen yağı uygulattı. Çok kısa süre içerisinde neredeyse hiç iz kalmayacak şekilde hasar iyileşti. Doktora ilk gittiğimizde büyüklerimizden birisi "Mehmet bey yumurta ne yahu, merhem filan yok mu?" diye sorduğunda var ama onlar iz bırakır dediğini net hatırlıyorum.

Hastaneye gitme durumu olmadı ise zaten geçecek kadar hafifmiş yanık..
Hemen su ile soğutmak gerekir.. İleri derece yanıklar için ister istemez hastaneye gidilir..

Malesef fena bir yanikti. Yasadigim en buyuk yanik vakasiydi. Fakat olumcul muydu degildi. Bu olayi yasadigimda Misir'da yasiyordum. Araplarla cebellesmek istemedigimden hastaneye gitmedim.

Size bir de kendi kendime attigim dikisten bahsedeyim. Bu olayi da Misir'da gece yasadim. Hastaneye gidip Araplarla cebellesmemek icin aklima gelen yontemi uyguladim ve sonuc 10 numara.

Kicimda esofman calisma masamda mekanik bir isle ugrasiyorum. Dremelin ucunda ince kesme tasi takil, bir nesneyi kesmem gerekiyor. Baktim Dremelin fisi takili degil. Dremeli iki bacagimin arasina alip bin bir guclukle uzanip yerdeki fisi yerdeki 3 lu prize takmaya calistim. Dremeli calistirma dugmesi acikmis ve enerjisiz aleti bacaklarimin arasina koyup ardindan fisini takmisim. Takmamla birlikte dremell calisti esofman cihazin miline sarildi ve vinlayarak durdu. Panikle cihazi kapattim. Tum bu olaylar bir kac saniye icinde gerceklesti.

Esofmanim bayagi bir kesilmis. Hayallah dedim. Sonra bacagimda bir gariplik hissettim.

Esfmani cikartip bacagima baktigimda dremelin tasi bacagimi 3 cm boyunda yarim yada 1 cm derinliginde kestigini gordum. bacagim ikiye ayrilmis icinde yaglar gorunuyordu. Cok hafif kilcal kanlanma da vardi.

Eger yag dokusunu da assaydi kaslarim, damarlarim kesilebilirdi.

Bu olay gece 12'den sonra olmustu. Hanimin onca israrina ragmen bosver kan akmiyor hallederiz dedim.

Bacagimdaki yarigi parmaklarimla uc uca getirip ardindan Japon yapistirici ile yarigi sabitledim. Fistik gibi oldu. Fakat yatakta uyurken bu geri acilir sorun olur dusuncesiyle iki kursun kalemi yarigin sag ve soluna yerlestirip bir bez parcasi ile bacagimi bagladim. Yarik istese de aralanamazdi.

Sabah kalktigimda bezi ve kalemleri soktum yarigin izini bile goremedim. 8 saatte iyilesti. Ise arabami surerek gittim.

Ufak havya yanıkları için de aloe veranın jel kısmı acıyı anında alıyordu

Kendi kızımda baldızımın kızında çay kaynaklı yanık oldu. Kendi kızımda ki yanıkta acemiydik. Doğrudan kıyafeti çıkarmaya çalıştık. Bu da yanık üzerindek ince derinin kalkmasına sebep oldu. İlk yapılmadı gereken bölgeyi olabildiğince soğutmakmış. Sonrasında yanan yerdeki deriyi kaldırmadan kıyafeti çıkarmak.

İki şey önerebilirim.
Kantaron yağı açık yara için mükemmel bir dezenfektan. Çatlak, yanık gibi yaraları hem yumuşatıyor hem de iyileştiriyor.

Diğeri ise baldımın kızının yanığında uyguladığımız çalı diye bildiğimiz pinar yada pelit olarak da bilinen dikenli ağacın kökünden bir miktar alıp çekiçle ezdijten sonra kaynatmak. Kaynamış su açık çay renginde oluyor. Bu su ike yarayı pansuman yapmak iyi geliyor.

elimi aynı sizin gibi kızgın yağ ile yakmıştım. Bir elmayı ikiye bölüp, sürekli yanığa sürdüm. Elmanın bir süre sonra üzeri kurudukca ince bir tabaka şeklinde keserek sürekli elmayi taze tuttum. yanık bölge hiç iz kalmadan iyileşti.

Bu yumurta yağı ve elma yöntemi ailemde geçmişten beri kullanılır ve iz bırakmadan yanığı iyileştirir.

Yakin zamana kadar koca kari ilaci denen ilaclari ve bu zihniyete cok karsiydim. Aslinda bilimsel ilaclardan cok farki yok.

Koca kari ilaclari yuzlerce belki de binlerce yilldir denenip ise yaradigi anlasilan bitki vs urunlerin kullanilmasi.

Bilimsel ilaclarda gene ise yaradigi anlasilan bilesenlerin binlerce insan uzerinde denenip etkilerinin kayit altina alinmasi, etken malzemenin ne oldugunun arastirilmasi temelli.

Artik koca kari ilaclarini elimin tersi ile itmiyorum.

Yara tedavisinde bal da kullanılıyormuş..
İginç bir tedavi yöntemi de sinek larvaları.. Tabi bunlar laboratuvar şartlarında yetiştirilmiş larvalar.. kapanmayan ağır diyabetik yaralar için..
Tv de görmüştüm..larvaları yaranın üstüne koyup kapatıyorlar.. birkaç hafta sonra yara epey iyileşmiş oluyor.

Evet o programi ben de izlemistim. Agir iltihabi yaralarda antibiyodik yerine kara sinek lavralari yaranin icine yerlestiriliyor. Lavralar curumus dokuyu yiyip tuketiyor fakat taze ete dokunmuyorlarmis. Bu sayede ne kadar curuk doku iltihap vs varsa temizlenmis oluyormus.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,528
Üyeler
3,053
Son üye
xo88name

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back