Midede gaz birikmesi sorununun cozumu - uykusuz geceler

Mikro Step

Kıdemli Üye
Midede gaz birikmesi sorunundan yakinanlar icin cozum.

Ben yillardir bu sorunu cekiyorum. Antibiytotik tedavisi falanda oldum ise yaramadi. Gecenlerde izledigim bir videodaki anlatim kafama yatti denemeye karar verdim.

Sonuc, 1 haftadir sorun yok.

Cozum: Sabahlari ac karnina 1/4 caybardagi su icine 10 damla kekik yagi damlatip calkalayarak homojenlestiriyoruz.

Ardindan fondip.

Tedavi suresi 30ml yag bitene kadar.

Mide yanmasi sikayetiniz var ve Renny gibi tabletler cigniyorsaniz da ayni cozeltiyi icebilirsiniz. Agriyi aninda sip diye kesiyor.

Videoda, tibbin sorunlari kokten cozmek yerine ilac firmalarini zengin etme yonunde evrildigi soylendi.

Yan etkisi vardir yoktur bilemem. Ama neden olsun sonucta dogal bir bittkiyi yuklu miktarda yemis gibi oluyoruz.

Peki aciklamasi ne? Neden gaz sorununu gideriyor.

Midedeki bulamac ince bagirsaga gectiginde eger ince bagirsak fazlaca bakteri iceriyorsa bulamac bu bakteriler tarafindan islenirken bolca gaz cikiyor. Bu gaz bagirsak boyunca ilerlemek yerine daha kisa yoldan geri mideye geciyor. Bu da midede gaz olusumuna neden oluyor.

Kekik yagi muhtemelen ince bagirsaktaki bakterileri pasizifize ediyor ya da olduruyor. Zaten ince bagirsakta bakteri artisina sibo rahatsizligi deniyormus.

Benzer sorunu yasayip bu tedaviyi uygulayanlar olursa sonucunnu bu basliga yazmanizi beklerim.

Not: Benim aldigim kekik yagi sanirim cok yogun degil. Alkolde cozulmus ve konsantrasyonu dusuk. O yuzden eger sizin alacaginiz kekik yagi yogun ise 10 damladan daha az damlatmaniz gerekebilir.

Kekik yagi dogrudan dile vs dokunursa aci veriyormus. Sanirim bahse konu yag %100 yagdir. Bendekinde boyle bir aci hissi olusmuyor.

Eger ince bagirsagimdaki bakterileri tumden oldurur ve bir baska rahatsizliga neden olursam probiyotik besinlerle bu yeni sorunu cozmeyi denerim. Simdilik yan etkisini gormedim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: umk
17433686579134726209146388318691.jpg

Bu marka orjinal.
Nezle, grip, burun akıntısı, halsizlik gibi şikayetlerim olduğunda 1 tatlı kaşığı şeker üzerine çocuklar için 1~2 damla, yetişkin için 3~4 damla damlatıp 1 bardak su ile fondip yapıyorum. Çocuklar da alıştı. Etkisini hemen gösteriyor.
Evde bulunması gereken bir ürün.

Bir de Isparta'da üretilen Botalife markası var. Kekik yağını denemedim ama acı elma (adaçayı) yağı, harnup pekmezi gibi ürünleri güzel. Muhtemelen kekik yağı da vardır.

Orjinal kekik yağı ağız bölgesi, dil, dudak, burun ve genital bölge gibi hassas yerlere temas ederse etkisi kezzap ile yarışabilir. Bu yüzden olabildiğince temas etmeden (ağız içinde dağılmadan ) yutulmalı. Bu konuya dikkat edin. Sonra @fide önerdi diye beni topa tutmayın.

1743368931674.jpeg

Acı elma (adaçayı) yağı özellikle çocukların karın ve ayak tabanına sürüldüğünde karın ağrısına iyi geliyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: umk
Tahmin ettigim gibi sendeki yag bayagi konsantre olmali. Izledigim videoda aynen belirttigin gibi agziniza hatta cildinize dokundugunda caniniz yanar diyordu.
Benim aldigimin konsantrasyonu cok dusuk olmali.

sibo varsa 2 grup bakteri olabiliyor ve bunu kan gazlarından tespiti mümkün. 12 saat açlıktan sonra şekerli bir sıvı içiriyorlar. sıvıyı içmeden önce ve sonraki her 15 dakikada bir nefes örneği alınıyor. bu yaklaşık 2 saat kadar devam ediyor. sağlıklı bir insanda ilk 45 dakikada nefes örneklerinde hiçbir yabancı bakteri sebepli gaz olmaması gerekiyor. varsa bu şekerli sıvı ince bağırsakta bakteriler tarafından çözüldü demek. çıkan gazın türüne göre de bakteri yoğunluğu ve türü tespit ediliyor.

sibo tedavisinde bildiğim en etkili yöntem curcumin/zerdeçal. kekik hiç duymamıştım ama araştırmaya değer.

Son düzenleme:
Mide bağırsak baya ince ve önemli konu, herkes için uymayabilir.
Bir atasözü var - hastalanınca önce hayat tarzının değiştir. Mümkün değilse - tukettiğin yiyecekleri. Bunu da yapamıyorsan doktor ve ilaçlara başvur.
Sağlık ve zaman durumu müsaitse güne 7-10 km yararlı olur fikrimce. Tabii diyet ve yardımcı supplementler (doğru selilmişse) iyi giler.
Önemli olan hastalığın nedenini oluşturan sinir ve fizioloji dengesizliğin bozulması.

Forum istatistikleri

Konular
7,528
Üyeler
3,053
Son üye
xo88name

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back