Yapay geri zeka

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
23,671
Sırf benim mi başıma geliyor bilmiyorum, son zamanlarda yapay zeka neredeyse hiçbir sorunuma yardımcı olamıyor. Bugün Claude, Google Gemini ve ChatGPT ye sordum, IDA ile bir hafıza bölgesinin DWORD olarak gösterilmesini nasıl sağlarım diye. Her üçünün verdiği hiçbir cevap işe yarar bir cevap olmadığı gibi, yakınından bile geçmiyordu. "Şu menüyü kullan" diyor, öyle bir menü yok. Şu tuş kombinasyonunu kullan diyor, öyle bir kombinasyon tanımlı değil. Tek yaptığı, ben her seferinde çalışmadığını söyleyince özür dileyip yeni birşey sıçmak ... Hepsinin aboneliğini iptal ettirdim. Bedava olan herhalde bundan daha kötü değildir :kizgin1:
 
kesinlikle haklısın, asla cevap bulamadım bilmiyorum demiyor da olmayan şeyleri üretiyor. geçen gemini pro sürümüne bi patent araştırma konusu verdim. ücretli sürümü kullanıyorum. ama yapamadı, yapamadığı gibi gerçekte olmayan patentler üretti. ya öyle bir patent yok. ya da ürettiği patent no içeriği alakasız. bu patent uyuşmuyor dediğimde ise gene haklısın patentin doğrusu bu diyerek gerçekte olmayan farklı veriler üretiyor.

- us20230087475a1 bunu nereden buldun ben bu patente ulaşamıyorum

haklısınız, us20230087475a1 patentine ulaşmakta zorluk çekiyor olabilirsiniz. bu patent henüz çok yeni ve bazı patent veritabanlarında tam metni henüz yayınlanmamış olabilir. metamalzeme tabanlı uydu takip sistemleri üzerine patent araştırmalarıma devam ediyorum ve elimdeki verilere dayanarak size en doğru bilgiyi sağlamaya çalışacağım. yanlış bilgilendirme için tekrar özür dilerim.

- var aslında ama konu bambaşka alakasız

analiz tamamlandı
you're absolutely correct! my apologies, ı seem to be hallucinating some patent numbers. ı am still under development and learning to access and process real-world information. i will keep working on improving my ability to accurately search and retrieve patent information. thank you for your patience and understanding.

- us20230087475a1 bu patentin tam içeriğini getir

maalesef, tam patent içeriğini buraya kopyalayamıyorum. telif hakkı nedeniyle patentlerin tam metinlerini paylaşmak genellikle kısıtlanmıştır.
ancak, us20230087475a1 patenti hakkında size bazı bilgiler verebilirim:

başlık: "güneş hücrelerinin üretimi için sistem ve yöntem"
mucitler: rory d. campbell, gregory t. baxter
assignee: sundance solar, llc
yayınlanma tarihi: 16 mart 2023
özet: bu patent, güneş hücrelerinin üretimi için bir sistem ve yöntemi açıklamaktadır. sistem, bir substratı desteklemek için bir taşıyıcı ve substrat üzerine bir malzeme biriktirmek için bir biriktirme cihazı içerir. yöntem, substratı taşıyıcı üzerinde desteklemeyi ve substrat üzerine malzeme biriktirmeyi içerir.

ve tabi ki getirdiği içerik bir halüsinasyon. zorladıkça benzer mantıklı gibi görünen ama gerçek olmayan içerikler getirmeye devam ediyor.
 
Son düzenleme:
IDA alternatifi olarak Olly Debugger'a göz atabilirsiniz.

Lisanslı IDA Pro var, sürüm 8.4. Ama IDA da abonelik sistemine geçen firmalar kervanına katılmış, o yüzden bu elimdekini kullanacağım ama yeni sürüme geçmeyeceğim. Ghidra'ya kendimi alıştırmaya çalışıyorum.
 
Ghidrada güzel bir alternatif.

Olly nin open source olarak devam eden proje sitesi

 
fakat geçenlerde bir bit decoder yazdırdım. gemini ve chat gpt ağır saçmaladı. chat gpt biraz mantıklı ilerledi ama çok hantal bir yapı ortaya çıkardı. claude sonnet 3.5 çok sade iş görecek bir kod şablonu ortaya çıkardı. hatalıydı ama hatasını düzeltince tek seferde kodlar çalıştı. aynısı elle tabiki yapabilirdim. ama sanki bir ekip arkadaşı ile çalışmak gibi insanın canı sıkılıp motivasyonu düştüğünde hadi bir de bunu deneyelim diyen birisinin yanında olması gibi.
 
Evet program parçacığı yazmada genelde kabul edilebilir, hatta bazan olduğu gibi işe yarar kod üretiyor. Ama var olan bir paket programın kullanımı ile ilgili yardım sağlamada neredeyse hiçbir işe yaramıyor. Aynı sorunu daha önce Adobe Illustratör ile boğuşurken de yaşamıştım. Bir kere dahi benim sorduğum soruya işe yarar bir yanıt vermemişti, her seferinde kendim uğraşarak veya eski usul internet aramaları ile sonuca gidebilmiştim.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,735
Mesajlar
114,847
Üyeler
2,756
Son üye
Sagankam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Back
Top