yardım edin

Zabaaaa gadar burdayız demek :D

 
Ne anladığını, ne anlamadığını, nerede takıldığını ayrıntılı şekilde yaz. Ödev sorularının direk yanıtlarını vermiyoruz.
Bizim cevaplarımız sana bir şey katmaz, öğretir. Yani Öğretmeninden alamadığını burada bizlerden alabilirsin ama direk cevapları alamazsın.
 
1713948280942.png
 
Birinci sorunun grafiğinde tam net görünmüyor, ama diyot iletime geçene kadar direnç üzerinde bir gerilim oluşmaz. Daha iyi görünmesi için MATLAB'e aşağıda daha büyük çizdirdim.

1714213019371.png
 
Son düzenleme:
Grafiği düzelttim. İletimden sonra da forward voltaj düşümü devam edecek.
 
bu kadar uğraştınız adam bir daha dönüp bakmadı bile, muhtemelen dersi geçmek telaşıyla bulduğu her yere yazdı.
 
Daha önce bunu kendi aramızda konuştuk. Beleş ödevciye hiç cevap vermezsek, veya çekişirsek beleşçilik yapıyor ve şimdiye kadar hiçbir şey öğrenmemiş diye, o zaman o kişinin bir daha foruma uğramayacağı %100 garanti. Ama biraz birşeyler yaparsak, en azından sonra tekrar gelir. Gelip giderken de belki heveslenir. Gerçi biraz nasrettin hocanın göle maya çalmasına benzedi ama öyle işte :D
 
Üye galiba yorumlardan etkilenmiş sorunun olduğu eki göremiyorum eki kaldırmış galiba.
 
Bence sadece forum perspektifinden düşünmemeliyiz.

Aynı zamanda ders ve ödevler veren birisi olarak, kendimi o ödevi veren hocanın ve dersi alıp da saatlerce bu ödeve kafa patlatan diğer öğrencilerinin yerine koyunca cevabı bu kadar basit veriyor olmanın adaletsizliğe neden olduğunu ve bu arkadaşa da katkıdan ziyade bu tür kolaycılıklara ve sahtekarlıklara teşvik edici bir hareket olduğunu düşünüyorum.

Bunun yerine sadece yönlendirici ipuçları vermeyi ve kişinin çaba gösterirse birşey elde edebilmesini daha doğru buluyorum.

Belli ki dersi alıyor ve bu ödev verilecek aşamaya kadar gelmiş sınıfı. Heves edecek birisi olsa çoktan ederdi. Aynen dediğiniz gibi, göle maya çalmış oluyoruz.
Ancak Nasrettin Hoca'nın tek kaybı giden biraz yoğurt mayası iken, burada mayanın kaybının yanında haksızlığa ve kolaycılığa teşvik de gelmiş oluyor.
 
öğrenmek isteyen, merak eden insanla. işini gördürüp günü kurtarmak isteyen insan arasındaki fark çok belli. bu gene iyi çok daha çakalları var. facebookta sahte kız profili ile mesaj atıp ödevini yaptırmaya çalışanlar var.

1714234785696.jpeg
 
Son düzenleme:
öğrenmek isteyen, merak eden insanla. işini gördürüp günü kurtarmak isteyen insan arasındaki fark çok belli. bu gene iyi çok daha çakalları var. facebookta sahte kız profili ile mesaj atıp ödevini yaptırmaya çalışanlar var.
Kizlar bile kiziyordur onlara :katil1:
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,301
Mesajlar
123,445
Üyeler
2,951
Son üye
burhanettin buğa

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back
Top