mehmetaliözdemir
Aktif Üye
Valla benim için zevk . Yoksa hayatta uğraşmam <<devil emoji>> @taydin hocam buraya evil/devil emoji gerek. Bana çok(!) lazım oluyor. Bir el atsanız? Bir de melek emoji eklenebilir de çok gerekli değil.servo hızını epeyce düşürmem lazım. ona bağlı olarak çıkışların zamanları da değişecek. ben biraz kurcalayayım hem belki biraz öğrenmiş olurum. yardımlarınız için teşekkür ederim. @semih_s
#include <Servo.h>
Servo servoMotor; // Servo nesnesi oluşturuluyor
int pin11 = 11;
int pin12 = 12;
int pin13 = 13;
int pin10 = 10;
unsigned long previousMillis = 0; // Önceki zamanı saklamak için değişken
const long interval = 1000; // LEDlerin durum değişimi için interval (1 saniye)
void setup() {
pinMode(pin11, OUTPUT);
pinMode(pin12, OUTPUT);
pinMode(pin13, OUTPUT);
pinMode(pin10, OUTPUT);
// Servo için başlangıç konumu ayarlanıyor
servoMotor.attach(9); // Servo sinyali pin 9'a bağlı
servoMotor.write(0); // Servo başlangıçta 0 derecede
// Pin 11 yüksek olacak ve sabit kalacak
digitalWrite(pin11, HIGH);
}
void loop() {
unsigned long currentMillis = millis(); // Geçerli zamanı al
// 1 saniyede bir pin 12 ve 13 sırayla LOW ve HIGH yapacak
if (currentMillis - previousMillis >= interval) {
previousMillis = currentMillis; // Zamanı güncelle
digitalWrite(pin12, !digitalRead(pin12)); // Pin 12'nin durumunu ters çevir
digitalWrite(pin13, !digitalRead(pin13)); // Pin 13'ün durumunu ters çevir
}
// Servo 80 dereceye gidene kadar bekleyecek
if (currentMillis >= 3000 && currentMillis < 8000) {
servoMotor.write(80);
}
// Servo 0 dereceye geri gelecek
if (currentMillis >= 8000) {
servoMotor.write(0);
}
// Servo 0'a geldikten 1 saniye sonra pin 10 high olacak
if (currentMillis >= 9000) {
digitalWrite(pin10, HIGH);
}
// Döngü tamamlanacak, tüm çıkışlar low olacak ve bir daha başlamayacak
if (currentMillis >= 10000) {
digitalWrite(pin11, LOW);
digitalWrite(pin12, LOW);
digitalWrite(pin13, LOW);
digitalWrite(pin10, LOW);
// Sonsuz döngüyü durdur
while (true) {
// Boş
}
}
}
Yanlış bile yazsa geri dönüşleri kabul edip düzeltme yapabiliyor. Yazılımla uğraşmaya yeni başlayanları düşünsene . Senaristlerin bile pabucu dama atılmış. Sanırım yapay zeka sayesinde gelecekte insanlar arasında eşitlik sağlanacak, herkes eşit derecede işe yaramaz olacak .Yapay zekaya anlattım, o yazdı. Kod çeşitliliği olsunKod:#include <Servo.h> Servo servoMotor; // Servo nesnesi oluşturuluyor int pin11 = 11; int pin12 = 12; int pin13 = 13; int pin10 = 10; unsigned long previousMillis = 0; // Önceki zamanı saklamak için değişken const long interval = 1000; // LEDlerin durum değişimi için interval (1 saniye) void setup() { pinMode(pin11, OUTPUT); pinMode(pin12, OUTPUT); pinMode(pin13, OUTPUT); pinMode(pin10, OUTPUT); // Servo için başlangıç konumu ayarlanıyor servoMotor.attach(9); // Servo sinyali pin 9'a bağlı servoMotor.write(0); // Servo başlangıçta 0 derecede // Pin 11 yüksek olacak ve sabit kalacak digitalWrite(pin11, HIGH); } void loop() { unsigned long currentMillis = millis(); // Geçerli zamanı al // 1 saniyede bir pin 12 ve 13 sırayla LOW ve HIGH yapacak if (currentMillis - previousMillis >= interval) { previousMillis = currentMillis; // Zamanı güncelle digitalWrite(pin12, !digitalRead(pin12)); // Pin 12'nin durumunu ters çevir digitalWrite(pin13, !digitalRead(pin13)); // Pin 13'ün durumunu ters çevir } // Servo 80 dereceye gidene kadar bekleyecek if (currentMillis >= 3000 && currentMillis < 8000) { servoMotor.write(80); } // Servo 0 dereceye geri gelecek if (currentMillis >= 8000) { servoMotor.write(0); } // Servo 0'a geldikten 1 saniye sonra pin 10 high olacak if (currentMillis >= 9000) { digitalWrite(pin10, HIGH); } // Döngü tamamlanacak, tüm çıkışlar low olacak ve bir daha başlamayacak if (currentMillis >= 10000) { digitalWrite(pin11, LOW); digitalWrite(pin12, LOW); digitalWrite(pin13, LOW); digitalWrite(pin10, LOW); // Sonsuz döngüyü durdur while (true) { // Boş } } }
Valla benim için zevk . Yoksa hayatta uğraşmam <<devil emoji>> @taydin hocam buraya evil/devil emoji gerek. Bana çok(!) lazım oluyor. Bir el atsanız? Bir de melek emoji eklenebilir de çok gerekli değil.
Bunlar iyi, şeytan olsun da çamurdan olsunAl sana iki tane şeytan. Bunlar zaten forumda vardı, sadece ulaşılabilir yaptım. Daha iyi şeytan bulursan onları da ekleriz