Yuksek gucte lazer cihazi almak.

Mikro Step

Kıdemli Üye
Gravur , kesme vb isler icin bir kac bin euroya cihazlar satiliyor.

Bu parayi cihaza vermektense kaliteli ve guclu bir lazere vermek bana daha mantikli geliyor.

Fakat cakma Cin mali lazer almak yada kaliteli diye feyk urun almak istemiyorum.

Bu ikilemi nasil asacagim?

Lazerden beklentinin ne olduğu önemli. Dalga boyuna göre bir sürü lazer var. Kaynak, kesme, oyma işleri yine farklı lazer makineleri ile yapılıyor. Yüksek güç derken kaç watt mesela? Çinmalı beğendiğiniz bir ürün varsa burada ne makinenin ne yapabileceği hakkında fikir verebilirim.

Kalite konusuna gelince 20w kaliteli çin ürünü bir fiberlazerin bileşenlerinin maliyeti yaklaşık 2000 usd. Bu rakamdan pay biçebilirsin.

İzin konusunda bilgim yok ama makinenin yerli üretimi olduğu için ek vergisi var. Gümrük müşavirinden kesin bilgi almak lazım.

Kaliteyi anlayamazsın. Galvo kafanın fiyatı 100-1000 arası değişiyor. Görünüşte hepsi aynı işi yapıyor.

Yerli makine almanı tavsiye ederim.

Fiber lazer bakinayim o zaman. Makineye para vermeyi dusunmuyorum.

Galvo da istemiyorum.

AB ulkerinden fiber lazer ureten yokmudur? Mesela Almanlar?

ebay.de 400 Euro gibi fiyatlara 40w CO2 makineler var.

Ekler

• s-l1200.webp
    s-l1200.webp
    54.5 KB · Görüntüleme: 8
bu sadece fiber kablo akuple edilmiş lazer diyot. Bu şekilde bir cihaz geliştirmek benim bilgimi aşar. Optiği ve sürcüyü içeren hazır bir modül alırsan daha dertsiz olur.

1756453426023.png

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,212
Üyeler
3,263
Son üye
Yunis Yıldız

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back