z wobble sorunu

Mevcut milin somunu biraz sıkı. Elimde başka somun olmadığı için karşılaştırma yapamıyorum ama bunlar preload yapılmamış miller, somunun çok kolay dönüyor olması lazım diye düşünüyorum. Ama gene de Nema 23 bir motorun 4 mikrostep ve 2000 mA akımla bunu istikrarlı bir şekilde çevirememesi mantık yapmıyor. Z ekseni tutuluyorken elimle kaplini milim oynatamıyorum, o kadar güçlü tutuyor.
Bence motor çeviriyor ve adım kaçırmıyor. Mil dönerken kasada hatveyle periyodik kasılma oluyor olabilir. Bu yüzden stepperin ve karşılık rulmanda kasılma oluyor mu merak ettim.
 
Mili sökünce tabla neredeyse sürtünmesiz aşağı yukarı kayıyor. Şimdi mili tekrar yerine taktım, ray rulmanlarında da aynı osilasyonu görüyorum. Motor dönerken bir açıda ciddi zorlanıyor olması lazım, ama ben elle çevirirken birşey hissetmiyorum.

Neyse yeni mil/somun alayım bir de onunla deneyeyim bakalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,627
Mesajlar
112,639
Üyeler
2,722
Son üye
cansu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top