Zoltan Ts 6109 Matkap Tezgahı

@taydin
Abi bunun içini de 3 farklı yöntem ile ölçtüm. 24.9mm - 25mm gibi çıkıyor. Yapacak bir şey yok sanki.
Dremeli sığdırmanın bir yolunu bulmak lazım.

20210718_235513.jpg

20210719_000803.jpg

20210719_000828.jpg

20210719_000820.jpg

Son düzenleme:
O zaman dikine kesilecek ve oraya vida bağlantı kulakları kaynatılacak. Sonra da üst bağlantı yeri gibi sıkılacak.

Bunda illa sağa sola boşluk olacak gibi duruyor. Ama bence pcb için ucuna matkap uydurduktan sonra iş görür...

İstersen bir demir testere ile dikine kes orayı, sonra da pense ile biraz kapat iki ağzını. Belki yeterince sıkı hale gelir. Gelmezse de gönderirsin o mekanizmayı ben burada vidayla sıkılır hale getiririm.

İstersen bir demir testere ile dikine kes orayı, sonra da pense ile biraz kapat iki ağzını. Belki yeterince sıkı hale gelir. Gelmezse de gönderirsin o mekanizmayı ben burada vidayla sıkılır hale getiririm.
Benim becereceğim iş değil abi. Hem kessem bile onu tam ayarında sıkmak ecik marifet ister.

Matkabı aşağı indirirken 2 mm bile sağa sola dönse o uç gitti :)
Ben elimin ayarına güveniyorum. Şu dremeli monte edecek bir yol bulayım yeter :)

Ben elimin ayarına güveniyorum. Şu dremeli monte edecek bir yol bulayım yeter :)

Sağa sola hareketi engellemek için kafayı bir elinde bir tarafa doğru kastırman lazım. Fazla kastırırsan esnemeden dolayı birkaç milimetre ilerler ve matkap gider. Az kastırırsan delme anındaki titreşim engellenmediği için kırılır.

Sağa sola hareketi engellemek için kafayı bir elinde bir tarafa doğru kastırman lazım. Fazla kastırırsan esnemeden dolayı birkaç milimetre ilerler ve matkap gider. Az kastırırsan delme anındaki titreşim engellenmediği için kırılır.
Sana iş çıkarmak istemiyorum abi. bir iki delik delmeyi deneyeyim olmazsa gönderirim.

Sana iş çıkarmak istemiyorum abi. bir iki delik delmeyi deneyeyim olmazsa gönderirim.

Aslında şunu da deneyebilirsin: Kılavuz milini sabitleyen civatanın ucuna bir plastik takarsın ve orayı bolca greslersin. Sonra da hafifçe sıkarsan belki boşluksuz rahat aşağı yukarı hareket edebilir.

@taydin abi dremel için pek beceremesem de şöyle bir şey çizdim. Bunu yapabilir miyiz?
Sütun uzun olduğundan mekanizmayı biraz yukarı sabitlersek kalan aralık rahat rahat yeter bana.

dremel stand1.PNG

dremel stand2.PNG

dremel stand3.PNG

dremel stand4.PNG

Hazır sıkmalı bir yer varken neden araya adaptör yapıp ayrı bir sıkma yeri daha koyuyorsun yav? :D Mevcut sıkma yerinin çapını bir de sendeki dremel'in boyun çapını ölç ona göre adaptör yaparım ben.

Hazır sıkmalı bir yer varken neden araya adaptör yapıp ayrı bir sıkma yeri daha koyuyorsun yav? :D Mevcut sıkma yerinin çapını bir de sendeki dremel'in boyun çapını ölç ona göre adaptör yaparım ben.
Abi dremelin çapı büyük, standın çapı küçük. O yüzden daraltmak yerine genişletmek gerekiyor.

Dremelin ucundaki boyuna göre yapacaksın Gökhan, doğrusu o.

1626699273726.png

Dremelin ucundaki boyuna göre yapacaksın Gökhan, doğrusu o.

12308 eklentisine bak
Tamam jeton düştü şimdi. :)

Standın iç çapı gevşekken 43,5mm
Sıktığım zaman 42,7 mm gibi görünüyor.

Dremelin ucunda dişli var.
Dişlilerle beraber 18,6mm
Dişliler olmadan 17,2mm gibi ölçtüm.

20210719_160508.jpg
20210719_160436.jpg
20210719_160415.jpg

Boynu düz silindirik değil mi? Dişli ne arıyor orada yav? Boynun resimlerini koysana.

Hmm şimdi baktım, orada 3/4" 12 TPI boru dişi var. Bendeki dremel'in de dişine bakayım, aynı şeyse ona göre yaparım.

Tutucunun çapını standart yapmışlar, 43 mm.

Evet aslında %100 dolulukla basarsan plastik bir adaptör de iş görmesi lazım :)

Forum istatistikleri

Konular
7,180
Üyeler
2,906
Son üye
Rebi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back