Zoltan Ts 6109 Matkap Tezgahı

Yalnız thingiverse'deki hazır tasarım iyi değil. O şekilde yapınca bağlantı yerini sıktığın anda alt ve üst asimetrik sıkılıyor ve artık matkap dik olmıyor. Bir de dremel üstte kaldığı için matkap ucunun tam boyundan istifade edemiyorsun.

Aşağıdaki gibi olacak şekilde yapmak lazım: Yüksekliği, sütun matkabın bağlantı yerinin derinliğinde olmalı. Eğer dişli yapılırsa, yarığa gerek yok. Ama dişle uğraşmak istemiyorsan o zaman dişin dış çapına göre delik yaparsın ve yarıklı yaparsın.

1626705982902.png

Benim proxxon ve onun sütunu için yaptığım adaptörün konusu:

Yalnız thingiverse'deki hazır tasarım iyi değil. O şekilde yapınca bağlantı yerini sıktığın anda alt ve üst asimetrik sıkılıyor ve artık matkap dik olmıyor. Bir de dremel üstte kaldığı için matkap ucunun tam boyundan istifade edemiyorsun.

Aşağıdaki gibi olacak şekilde yapmak lazım: Yüksekliği, sütun matkabın bağlantı yerinin derinliğinde olmalı. Eğer dişli yapılırsa, yarığa gerek yok. Ama dişle uğraşmak istemiyorsan o zaman dişin dış çapına göre delik yaparsın ve yarıklı yaparsın.

12321 eklentisine bak

Plastik önceden aklıma geldi de dremel nasılsa sığmıyor diye söylemiştim. sonradan da unuttum :)
Dişleri açmayı beceremeye bilirim. O konuda deneyimim yok. Zaten Fusion 360a da sınır gelmiş. Belli dosyadan fazlası kaydedilmiyor. Exportta yaptırmıyor. İyice başka programa muhtaç etmeye başladılar. Keşke baştan daha free bir program öğrenseydim.

O demir blok sökülebilir. Yerine 3d printer ile sıkı geçme parça yaparsın dremel için.
Abi o demir blok mekanizmanın omurgası. Onu söküp plastikten yapmak çok dayanıksız olur ki zaten bende de öyle teferruatlı çizecek kabiliyet yok :)

Dremel Ağzı olarak şöyle bir şey çizdim.

dremel ağzı.PNG

Timur abinin 50 kere söylemesine rağmen unutup 50% doluluk ile basmış bulundum. :katil2:
Bu hali ile yerleştirip acımasızca sıkmama rağmen çatırdamadı. Sıkılı vaziyette bıraktım bakalım bir süre durunca çatırdayacak mı.
Ama yine de 100% olarak da basacağım.

20210722_160748.jpg

20210722_160741.jpg

20210722_160755.jpg

Çatırdamadıysa tamam o zaman :) Bir de 100 tane delik deldikten sonra dremel ısınınca da eriyip deforme olmuyorsa mesele hiç yoktur. Ama ben bir fırsatı olunca hem benim dremel'e hem de seninkine aluminyumdan adaptör yapayım.

Çatırdamadıysa tamam o zaman :) Bir de 100 tane delik deldikten sonra dremel ısınınca da eriyip deforme olmuyorsa mesele hiç yoktur. Ama ben bir fırsatı olunca hem benim dremel'e hem de seninkine aluminyumdan adaptör yapayım.
100 tane delik deleceğim gün geldiğinde dremeli bırakır otomatik cnc ye geçerim abi :katil1:

Deneme amaçlı pcb ye bir kaç delik açayım dedim ama ikinci hayal kırıklığına uğradım.
Mekanizmayı sütunun en dibine indirsem bile pcb ile uç arasında 4-5cm boşluk kalıyor. Şimdi işin yoksa birde buna icat yap.

20210722_210000.jpg

Forum istatistikleri

Konular
7,180
Üyeler
2,906
Son üye
Rebi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back