Son etkinlik

• Gokrtl
    Gokrtl adlı üye Masatipi Acrobat Işıklı Büyüteç konusuna cevap yazdı.
    Lamba da kafan karışıyorsa işin zor. :) Daha bunun transistörleri var mosfetleri var, opamp leri var. Sen bütçene uyan lambaların...
  • fide
    fide adlı üye Diode&Mosfet ORing konusunda 0xyit adlı üyenin mesajına Beğen Beğen tepkisi verdi.
    bunu kafadan eliyorum, belki çalışır hiç araştırmadım fakat benim çizdiğim pcbdeki boş alan 5mm civarı şuan, röle en azından 20mm oluyor
  • fide
    fide adlı üye Diode&Mosfet ORing konusuna cevap yazdı.
    Bu neden olmaz? Rölenin çek-bırak süresi cihazın enerjisinin 10~20ms kesilmesine sebep olabilir. Belki bu şekilde geçiş daha pürüzsüz...
    • 1778341494431.png
    • 1778341860348.png
    • 1778342336908.png
  • fide
    İki kaynak da aktifse neden 4w? D2'nin anot 7V4, katotu ~12V olacağı için D2 kesimde olmaz mı?
  • fide
    Bu çözümün uygun olmadığını biliyorum. Ama neden uygun olmadığını açıklayabilir misiniz? Diyot ismi 1n4007e takılmayın. Vforward değeri...
    • 1778340617182.png
    • 1778340896361.png
  • O
    Okan Aydoğan adlı üye Masatipi Acrobat Işıklı Büyüteç konusuna cevap yazdı.
    Elektroniğe yeni başladım hangi güncel akrobat mercekli lamba almalıyım yeni modellerde çıkmış kafam karıştı
  • Y
    Yasin. adlı üye Diode&Mosfet ORing konusuna cevap yazdı.
    Bir üsteki mesajdaki devre teorik olarak doğru. BYW51 türde bir diyot kullansanız daha pratik olmaz mı? İlave: transistör hala IRF9530...
  • Y
    Yasin. adlı üye Diode&Mosfet ORing konusuna cevap yazdı.
    Örnek devrede IRF9530 source ve drain polarmaları yanlış olmuş. Birde hatırladığım kadarıyla bu IRF9530 un içerisinde source ve drain...
  • Erhan_TR
    Elektrik Yeraltı Kablo Arızası . 08 / 05 / 2026 Saat 03.45 ( gece ) cıvarında tavan led az görünür haliyle pır pır yapmaya başladı ...
  • M
    meke adlı üye Diode&Mosfet ORing konusuna cevap yazdı.
    Akım değerini belirtmemişin. Demek çok yüksek değil. Herneyse. Bir süre bende benzer sorunu benzer yöntemler ile çözmeye çalıştım...
  • taydin
    Geçmiş olsun . https://support.apple.com/tr-tr/102365...
  • taydin
    taydin adlı üye MacBook Pro 15" 2016 klayve sorunu konusuna cevap yazdı.
    içini açıp bir de öyle hava tedavisi uygulayacağım. Olmazsa artık ümidi keserim.
  • taydin
    taydin adlı üye Diode&Mosfet ORing konusuna cevap yazdı.
    PMOS iletime geçince her iki yönde de iletime geçer, dolayısıyla 12V dan 7.4V a büyük akım akar.
  • Gokrtl
    Gokrtl adlı üye MacBook Pro 15" 2016 klayve sorunu konusuna cevap yazdı.
    Yeri gelmişken yap işte abi. Çöp olacağına şansını denemiş olursun.
  • taydin
    taydin adlı üye Elektrik Yeraltı Kablo Arızası . konusuna cevap yazdı.
    Bu yeraltı kablo işi gerçekten Türkiye şartlarına uygun değil. Benim atölyeye elektrik çekileceği zaman, çağırdım elektrikçiyi, o da...

Forum istatistikleri

Konular
9,252
Üyeler
3,790
Son üye
myheart

Son kaynaklar

Back