power op-amp olarak stk

czorgormez

Temporary user
Katılım
27 Ekim 2022
Mesajlar
2,463
ekteki kart eski bir elektron mikroskobunun kontrol devresi. devrede stk1050 var. mikroskopta o güçte ses anfisi olamayacağına göre bir noktada power op-amp olarak kullanmışlar diye düşünüyorum.


1732622220092.png
 
analog servo sürücülerin içerisinde power opamp olarak lm3886 kullanıldığı görmüştüm... Bence olabilir.
 
1050'nin şemasına baktım tam bir opamp'tan ziyade komplementer darlington çıkış sürücüsüymüş. ses amplifikatör entegrelerinin voltage amp ve current driver şeklinde 2 ayrı parça olarak satıldığı eski güzel günlerden bir esinti :)
 
Birkaç gün önce YouTube önerilerinde hurdadan kurtarılan bir elektron mikroskopunun videosu vardı. Vaktim olmadığı için tamamını izlemedim ama orası fikir verebilir.

Videoda şema vardı diye hatırlıyorum. Dediğim gibi, tamamını izlemedim.

 
Birkaç gün önce YouTube önerilerinde hurdadan kurtarılan bir elektron mikroskopunun videosu vardı. Vaktim olmadığı için tamamını izlemedim ama orası fikir verebilir.

Videoda şema vardı diye hatırlıyorum. Dediğim gibi, tamamını izlemedim.

bu ekran görüntüsü o videodan zaten.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,479
Mesajlar
139,118
Üyeler
3,368
Son üye
Baha demir

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top