En hafif duvar örme elemanı?

Andromeda

Aktif Üye
Epey bir zaman önce youtube da gazbeton benzeri bir elemana rastlamıştım fakat şimdi bulamıyorum. Büyük olasılık firma kendi inşaat projelerinde kullanmak için üretti ve arkası gelmedi.
Örnek bir bina ve uygulaması da vardı videoda. Hatırladığım kadarı ile katmanlı bir yapısı var, bir kaç kat köpük levha, iç kısımda alçı, dış kısımda da alçı veya benzeri bir kaplama var. Suda yüzecek kadar hafif.. Gazbeton dan çok daha hafif diye hatırlıyorum..

Epey bir zaman önce youtube da gazbeton benzeri bir elemana rastlamıştım fakat şimdi bulamıyorum. Büyük olasılık firma kendi inşaat projelerinde kullanmak için üretti ve arkası gelmedi.
Örnek bir bina ve uygulaması da vardı videoda. Hatırladığım kadarı ile katmanlı bir yapısı var, bir kaç kat köpük levha, iç kısımda alçı, dış kısımda da alçı veya benzeri bir kaplama var. Suda yüzecek kadar hafif.. Gazbeton dan çok daha hafif diye hatırlıyorum..
Eskiden tuğla briket boyutlarında yapıyorlardı.
Şimdi komple duvarı panel olarak üretiyorlar.

Gaz beton diye ararsanız bulamayabilirsiniz. Ytong ismiyle arayın.
Dikkat etmemişim yukarıda paylaşılmış.

.. epsblok diye bir eleman buldum ama ağırlığı gazbeton ile nerede ise aynı.. 1m3 blok 350 kg.

Saç Sandwich paneller var. Fabrikala4da dış duvar olarak kullanılıyor. İki ince saç levha arasında yalıtım köpüğü var. Vidalanarak sabitleniyor. Gaxbeton/ytong biraz kirli ve ustalık isteyen bir iş. Şakülü ipi, nizamı bilmek gerekiyor. Yoksa yamuk gidiyor.

İllaki ytong olacaksa duvarı örmeden önce ytong blokları iyice ıslatın.

Yerine gore degisir, fakat karavanlari sac sandwich panellere benzeyen alucobondlarla kapliyorlar mesela.

Forum istatistikleri

Konular
7,701
Üyeler
3,111
Son üye
alpego

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back