Doktara için bölüm veya üniversite

erdemtr55

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ben elektrik elektronik mühendisiyim.Şuan yüksek lisansı bitirmek üzereyim.Kendim cnc torna, router ve freze tasarımı ve imalatı yaptım.
Doktora konusu olarak bu konuda çalışmayı düşünüyorum.Bu konu çalışan hoca veya bölüm önerinizi alacaktım.
Yüksek lisans tezi konusu Dtc ve arı kolonosi algortması ile asenkron motor sürümü.

Doktora icin baba bir konu bulman gerekecek. Sonucta sececegin konuda dunyada o konuyu en iyi bilen sen olacaksin.

Nasil bir konuya el atmayi dusunuyorsun?

Sürü drone kontrolü revaçta bir konu.
Diğer taraftan biyomekatronik sistemler ise (dış iskelet, elektronik protezler, yürüme destek sistemleri) her zaman güncel bir konu.

Kazıcı, delici yada kurtarma robotu gibi uzaktan/kablolu kontrollü bir sistemin araştırılması da olabilir. Maden çıkarma, deprem sonrası kurtarma yada Fukuşima'da olduğu gibi insanın girmesinin ölümcül olduğu ortamlarda çalışabilecek kablolu/kumandalı sistem/robot tasarımı.

Bir arkadaşın uğraştığı ilginç bir konu vardı. Tam içeriğini bilmiyorum ama bir grup hücrelerin elektrik alanı oluşturularak bölünmesinin kontrol edilmesi gibi biyo + elektronik birşeydi.

Forum istatistikleri

Konular
7,854
Üyeler
3,158
Son üye
SenCan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back