Ali express'ten ucuza ürün getirtme

One Face

Üye
Aliexpress'ten falan yurt dışı alışveriş kotası 30 euro ya.
Abimizin teyzemizin falan adına da getirterek o sınırı zorlayabilir miyiz? Sıkıntı çıkarırlar mı?
Bi de Aliexpress ilk ürüne özel ilk kez alışveriş indirimi uyguluyor. Birden fazla hesap açıp ayrı ayrı alsak sıkıntı olur mu? Amacım sonuna kadar sömürüp suitimal etmek değil ama malum ekonomi. En azından atölyemi kurabileyim ve belli başlı bi kaç parça alabileyim diyorum.
1751059763086.png

Ben az önce bir indirim ile 41 TL lik bir parçayı alayım dedim. Yaklaşık 250 tl vergi çıktı vazgeçtim.

Sizin listelediğiniz ürünleri ödeme ekranına geçer misiniz? Kaç tl vergi çıkıyor?

Benim dün ödeme yaptığım siparişim.
77TL lik üründen 2 adet sipariş verdim. 155TL
Kargo 151TL
Vergi 184TL
Toplam 491TL
Ben artık mecbur kalmadıkça yurt dışından bir şey almıyorum.

Ekran görüntüsü 2025-06-28 014204.png

Aliexpress'ten falan yurt dışı alışveriş kotası 30 euro ya.
Abimizin teyzemizin falan adına da getirterek o sınırı zorlayabilir miyiz? Sıkıntı çıkarırlar mı?
Bi de Aliexpress ilk ürüne özel ilk kez alışveriş indirimi uyguluyor. Birden fazla hesap açıp ayrı ayrı alsak sıkıntı olur mu? Amacım sonuna kadar sömürüp suitimal etmek değil ama malum ekonomi. En azından atölyemi kurabileyim ve belli başlı bi kaç parça alabileyim diyorum.
42531 eklentisine bak
İsim ve TC farkli girerek, mumkunse farkli adreslere siparis gecin, ayni adres uzerine 5 kisiden siparis gecmistim, hic bir sikinti cikmadi, fakat dikkatli olmak lazim yine de.

İsim ve TC farkli girerek, mumkunse farkli adreslere siparis gecin, ayni adres uzerine 5 kisiden siparis gecmistim, hic bir sikinti cikmadi, fakat dikkatli olmak lazim yine de.
3 kişi adına sipariş vereceğim herhalde.
Ben az önce bir indirim ile 41 TL lik bir parçayı alayım dedim. Yaklaşık 250 tl vergi çıktı vazgeçtim.

Sizin listelediğiniz ürünleri ödeme ekranına geçer misiniz? Kaç tl vergi çıkıyor?

Benim dün ödeme yaptığım siparişim.
77TL lik üründen 2 adet sipariş verdim. 155TL
Kargo 151TL
Vergi 184TL
Toplam 491TL
Ben artık mecbur kalmadıkça yurt dışından bir şey almıyorum.

42532 eklentisine bak
1751093998010.png

Böyle hocam.
Anlamadığım 30 euroyu geçerse vergi almıyorlar mı?
1000 liralık ürüne 700 lira vergi çıkardılar. O da havt aiçin herhalde. Sadece havyayı seçtiğimde yine vergi çıkıyordu.
Şimdi 30 euroyu geçtiği için bi daha mı vergilendirilecek?

3 kişi adına sipariş vereceğim herhalde.

42533 eklentisine bak

Böyle hocam.
Anlamadığım 30 euroyu geçerse vergi almıyorlar mı?
1000 liralık ürüne 700 lira vergi çıkardılar. O da havt aiçin herhalde. Sadece havyayı seçtiğimde yine vergi çıkıyordu.
Şimdi 30 euroyu geçtiği için bi daha mı vergilendirilecek?
30 euro yu geçerse gümrükte %60 ek vergi bindiriyorlar.

Yorumlarına bak, ihtiyacını karşılar mı? Mesela günde ne kadar kullanırsın? Gibi soruları kendine sor, ona göre karar ver. Benim hiç tanımadığım bir havya. Yorum yapmak için incelemek lazım.

Vergilendirme sistemi nasıl çalışıyor anlamadım. 41 tl lik bir ürün ve kargo ücreti de yok ama 210 tl vergi çıkıyor. %500 vergi alınıyor.

Screenshot_20250628-104106_AliExpress.jpg

Vergilendirme sistemi nasıl çalışıyor anlamadım. 41 tl lik bir ürün ve kargo ücreti de yok ama 210 tl vergi çıkıyor. %500 vergi alınıyor.

42534 eklentisine bak
Hocam acaba base fiyatını mı baz alıyorlar?
O zaman da ha yurtdışından almışız ha yuriçinden

Yorumlarına bak, ihtiyacını karşılar mı? Mesela günde ne kadar kullanırsın? Gibi soruları kendine sor, ona göre karar ver. Benim hiç tanımadığım bir havya. Yorum yapmak için incelemek lazım.
Hocam peki ucuz idare etmelik havya tavsiyeniz var mı?
giriş seviyesi için
yoksa paraya biraz kıyayım mı?
giriş seviyesiyle idare ederim ama mesela çok ısınıyormuş uçları. Lehimlerken iyi olmuyormuş.
Şİmdi paraya kıyarım kıymasına da daha devre mevre başka şeyler de alacağız proje yapmak için. asıl pahalı kısımlar onlar herhalde.

Hocam peki ucuz idare etmelik havya tavsiyeniz var mı?
giriş seviyesi için
yoksa paraya biraz kıyayım mı?
giriş seviyesiyle idare ederim ama mesela çok ısınıyormuş uçları. Lehimlerken iyi olmuyormuş.
Şİmdi paraya kıyarım kıymasına da daha devre mevre başka şeyler de alacağız proje yapmak için. asıl pahalı kısımlar onlar herhalde.
Bu işi hobi edinmek istiyorsan diğer tüm hobilerde de olduğu gibi kesenin ağzını açacaksın maalesef.
Yani ben bu hobiye 10 bin lira ayıayım daha da masrafım olmasın gibi bir durum söz konusu değil. Hobiye devam ettiğin sürece cebinden para çıkacak.

Dersen ki "ben hobici değilim, işim görülsün diye bazı şeyleri kendim yapıp ucuza mal etmek istiyroum" o zaman da emin ol daha çok para harcarsın. Böyle bir düşüncen varsa bu işe hiç bulaşmadan piyasadan hazr ürünleri satın al.

Hobiye devam etmek istiyorsan en çok parayı malzemeye değil, demirbaşlara harcamalısın. Nedir bunlar?
Havya
Sıcak hava
Osiloskop
Multimetre
Ayarlı güç kaynağı
Yan keski, kargaburun, mümkün olan en fazla parçalı tornavida seti vs.

Bu tarz şeyleri bir kere sağlam aldın mı bir daha kolay kolay para ödemezsin.
Sürekli para ödeyeceğin şeyler, entegre, direnç, kondansatör vs. olur.

Forumda hemen hemen her cihaz ile ilgili tavsiye konuları var.
Mesela Havya için buradaki konuyu inceleyebilirsin. Bütçene göre 1 den başlayıp 10'a kadar bir havya seçebilirsin. Bende 7 numara var şuan.
Bu listeye girmemiş başka fiyat/performans ürünleri de olabilir ancak hepsini incelemek mümkün değil. Tavsiyem Listedekilerden daha alt segment bir havya seçmemen yönünde olur.

Öncelikle aliexpress vergi konusunda biraz kafasına göre davranıyor. İkinci olarak ürün indirimsiz fiyatı üzerinden vergilendiriliyor. Artı olarak kargo da vergi matrahına dahil ediliyor. Bu sebeple bulabildiğin ürünleri Temu üzerinden almanı tavsiye ederim. Hem fiyatları bir nebze düşük, hem de kargo ücretsiz olduğundan direk ürün fiyatı + %60 vergi ile kapıya kadar geliyor. Gümrük kısmı da daha stressiz oluyor.
Bu arada aliexpress te fiyat yüksek gelirse satıcıya mesaj yazın. Ülkemdeki vergi politikası nedeniyle fiyat aşırı yükseliyor alamıyorum indirim yapın diye. Genelde ayarlama yapıyorlar.

30€ gecerse %60 degil, %60 30 eur alti icin gecerli, eger asarsa ticari sayilir, ya %60 odersin ya da musavir tutup getirilen urunun kategorisine gore gumruklendirme yapilir, arti olarak ardiye ordino musavirlik ucreti cikar, yani en az 10-15k masraf

30€ gecerse %60 degil, %60 30 eur alti icin gecerli, eger asarsa ticari sayilir, ya %60 odersin ya da musavir tutup getirilen urunun kategorisine gore gumruklendirme yapilir, arti olarak ardiye ordino musavirlik ucreti cikar, yani en az 10-15k masraf
Copilot beni kandırmış o zaman. Hızlı cevap almak için ona sormuştum.

Benim uçak paneli için 500x100 pcb bastıracaktım. O ara araştırayım dedim. Pcb için zaten 60 dolar istiyorlar. Gümrükte de 3 katını isteyeceklerse sıkıntı çıkar. Mail atıp 10 dolarlık fatura kestirmeyi denemek lazım.

Copilot beni kandırmış o zaman. Hızlı cevap almak için ona sormuştum.

Benim uçak paneli için 500x100 pcb bastıracaktım. O ara araştırayım dedim. Pcb için zaten 60 dolar istiyorlar. Gümrükte de 3 katını isteyeceklerse sıkıntı çıkar. Mail atıp 10 dolarlık fatura kestirmeyi denemek lazım.
Gumruk eger cakarsa olayi, pcbde bu biraz zor ama mesela gecsin diye 50 dolarlik urune 25 dolar yazdirirsaniz ve suphelenirlerse urun linki istiyorlar

Gumruk eger cakarsa olayi, pcbde bu biraz zor ama mesela gecsin diye 50 dolarlik urune 25 dolar yazdirirsaniz ve suphelenirlerse urun linki istiyorlar
Pcb de ürün linki isteyemezler ki. Benim gerberi bulup yüklemeleri lazım. Ama eğer daha önemli işleri yoksa pcb yi cetvel ile ölçüp boyutuna göre yaklaşık fiyat öğrenebilirler. Tabi bunu yapmadan önce de pcb nin boyutuna göre fiyatlandığı bilgisine vakıf olmaları gerek. :)

Pcb de ürün linki isteyemezler ki. Benim gerberi bulup yüklemeleri lazım. Ama eğer daha önemli işleri yoksa pcb yi cetvel ile ölçüp boyutuna göre yaklaşık fiyat öğrenebilirler. Tabi bunu yapmadan önce de pcb nin boyutuna göre fiyatlandığı bilgisine vakıf olmaları gerek. :)
Tabii, zor derken dedigim buydu

D Modelini almayacağım. :bok1: unu çıkartmanın manası yok. 5500tl vermek varken neden 10000tl vereyim? İmalathanede çalışmıyorum ki.
Tamam para sorunu olmasa eyvallahta öyle bir parada yok. Bunu alırım, borcunu bitiririm, sonra keyfe keder 1500tl daha verir t115 koluda alırım. O da çok lazım olursa.
Hocam dediğiniz konudaki bu mesajınızda dediğiniz gibi ucuz olan bi müddet işimi görüyorsa çok iyisini alıp ne yapacağım?
Ben normalde aldım mı iyisini alırım ama ilk kez gireceğim bi alanda çok iyi bir şey almak mantıklı değil. Belki diğerlerinin başka özelliği daha işime gelecek aldığıma pişman olacağım?
Deneyim edip öğrenmek lazım. Fnirsi HS 01 alacağım sanırım.
Öncelikle aliexpress vergi konusunda biraz kafasına göre davranıyor. İkinci olarak ürün indirimsiz fiyatı üzerinden vergilendiriliyor. Artı olarak kargo da vergi matrahına dahil ediliyor. Bu sebeple bulabildiğin ürünleri Temu üzerinden almanı tavsiye ederim. Hem fiyatları bir nebze düşük, hem de kargo ücretsiz olduğundan direk ürün fiyatı + %60 vergi ile kapıya kadar geliyor. Gümrük kısmı da daha stressiz oluyor.
Bu arada aliexpress te fiyat yüksek gelirse satıcıya mesaj yazın. Ülkemdeki vergi politikası nedeniyle fiyat aşırı yükseliyor alamıyorum indirim yapın diye. Genelde ayarlama yapıyorlar.
Hocam zaten bu seçtiğim ürünlerde kargo bedava. Bi de yeni müşteri indirimi var. Acaba mail atsam indirimli fiyatı üzerine fatura kesseler. Yani yukarıdaki abinin dediği gibi ''Mail atıp 10 dolarlık fatura kestirmeyi denemek lazım.'' bence. Faturayı direkt indirimli fiyat üzerinden kestirsek. Normal fiyatı oymuş gibi.
Ama incelerlerse sıkıntı olabilir

Nedenini söylüyorlar mı? Herhalde ona göre vergi verdikleri için sıkıntı çıkıyordur onlara da.

Bu işi hobi edinmek istiyorsan diğer tüm hobilerde de olduğu gibi kesenin ağzını açacaksın maalesef.
Yani ben bu hobiye 10 bin lira ayıayım daha da masrafım olmasın gibi bir durum söz konusu değil. Hobiye devam ettiğin sürece cebinden para çıkacak.

Dersen ki "ben hobici değilim, işim görülsün diye bazı şeyleri kendim yapıp ucuza mal etmek istiyroum" o zaman da emin ol daha çok para harcarsın. Böyle bir düşüncen varsa bu işe hiç bulaşmadan piyasadan hazr ürünleri satın al.

Hobiye devam etmek istiyorsan en çok parayı malzemeye değil, demirbaşlara harcamalısın. Nedir bunlar?
Havya
Sıcak hava
Osiloskop
Multimetre
Ayarlı güç kaynağı
Yan keski, kargaburun, mümkün olan en fazla parçalı tornavida seti vs.

Bu tarz şeyleri bir kere sağlam aldın mı bir daha kolay kolay para ödemezsin.
Sürekli para ödeyeceğin şeyler, entegre, direnç, kondansatör vs. olur.

Forumda hemen hemen her cihaz ile ilgili tavsiye konuları var.
Mesela Havya için buradaki konuyu inceleyebilirsin. Bütçene göre 1 den başlayıp 10'a kadar bir havya seçebilirsin. Bende 7 numara var şuan.
Bu listeye girmemiş başka fiyat/performans ürünleri de olabilir ancak hepsini incelemek mümkün değil. Tavsiyem Listedekilerden daha alt segment bir havya seçmemen yönünde olur.
Hocam bi de bu işin ucu bucağı yok herhalde. Ben Arduino tipi şeyler için giriyorum. Kendi akıllı evimi yapmayı planlıyorum. Tamirat işini de sökersem üniverstiede harçlığımı çıkarırım diyorum. Bi abiye denk geldiydim. Böyle sanayide dükkanlara pano yapıp satıyormuş üniversitede. Harçlığını çıkarıyormuş.
Şimdi akıllı ev falan yapılabiliyor ya. Bi uygulama üzerinden yönetebiliyorsun. Böyle şeyler yaparak harçlığımı çıkarırım diyorum. Mesela iş yerlerinde güvenlik kameraları olur ya. Hem dandik olur hem erişimi bilgisayardan olur. İşte onu telefondan erişilebilir, harekete duyarlı hareket olduğunda kayda alan, bi de bazen dükkanı boş bırakırlar ya, ya da işte dükkana geç gelecekse işi çıktıysa falan müşteri gelirse kameradan bakabilip ses sistemiyle de konuşabilse bilgi verebilse mesela. Tutar gibime geliyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,907
Üyeler
3,168
Son üye
zolotoy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back