Trafik sigortası

tahir kemal

Aktif Üye
s.a arkadaşlar zorunlu trafik sigortası için sigortam.net den sigorta yaptıra oldu mu hiç memnun kalan var mı ? fiyat olarak genelde biraz daha uygun acentelere göre geçen sene yüzde yüz artmıştı 6 bin tl ödemiştim 20 gün sonra yenileme zamanı var nasıl edecez bilmiyorum ?
sizlerin düşüncesi nedir bu konuda ??

Ben bu güne kadar hep sigortam.net ten yaptırdım. Hiç başka yerlere bakmadım. Sanırım 14 gün kala fiyat almaya müsade ediyor. Şuanda fiyat alamayabilirsin.
Ayrıca sigortanın içeriğine göre de fiyat değişiyor. Ben her sene 2 hafta kala fiyat alıp yeniliyorum. Eskisi bittiği anda yenisi devreye giriyor.

Sigortam.net den teklif almıştım, satın almak isteyince sistemleri sapıttı, sağa sola yönlendirmeye başladılar. Ben de bulduğum en yakın ajentede yaptırdım. Fazla fark çıkmadı +- 200 TL.
Şimdi haftada bir sığortam.net'ten sms geliyor. Gelsin. napalım. :)

Zaten yaptıkları sanal ajentelik, diğerleri ile aynı şey. Tüm sığorta şirketlerden teklif alıyorlar üzerine kar marjı ekleyerek müşterilere sunuyorlar.
Pazarlık için bir kaç yerden teklif alınması yerinde olur.

sigotam.net'in fiyatları uygun gelebilir ama klozlarına dikkat etmek lazım trafik sigortasında o kadar önemli değil diye düşünebilirsiniz ama bir şekilde karşı tarafın hasarını ödemezse araç sahibi sorumludur. trafik sigortasına ek imm yaptırmakta fayda var. ben genelde 1 milyon ekletiyorum. sigorta priminde 200-300tl fark ediyor. çünkü şu an geçerli 300.000tl orta ayar bir araca çarpsanız yetmeyebilir. bir takım bmw farı 120k.

Ben bu güne kadar hep sigortam.net ten yaptırdım. Hiç başka yerlere bakmadım. Sanırım 14 gün kala fiyat almaya müsade ediyor. Şuanda fiyat alamayabilirsin.
Ayrıca sigortanın içeriğine göre de fiyat değişiyor. Ben her sene 2 hafta kala fiyat alıp yeniliyorum. Eskisi bittiği anda yenisi devreye giriyor.
maşallah iyiymiş valla sigorta acenteleri hiç sevmiyorum o firmayı kaza bela bişey olursa muhatap bulamazsın diyorlar hatta bir ay önce felan başka bir forumda birisi dediki senin sigortam.net ile işin yok ki bir sıkıntı olursa atıyorum hangi firma yaptı sigortayı ray sigorta onunla muhatap olacan dediler...

Sigortam net'in avantajı: oturduğun yerden çeşitli firmalardan teklif alıp istediğini seçebiliyorsun. @czorgormez in de dediği gibi "sigorta özelliğine göre seçim yapıp, ona göre ödeme yaparsın."
Çıksan bir acenteye gitsen senin ekranda gördüklerini sözlü olarak anlatmış olacaklar. Bence tonla bilgiyi dinlemektense gözle görüp yorumlamak daha mantıklı.

Sigortam net'in avantajı: oturduğun yerden çeşitli firmalardan teklif alıp istediğini seçebiliyorsun. @czorgormez in de dediği gibi "sigorta özelliğine göre seçim yapıp, ona göre ödeme yaparsın."
Çıksan bir acenteye gitsen senin ekranda gördüklerini sözlü olarak anlatmış olacaklar. Bence tonla bilgiyi dinlemektense gözle görüp yorumlamak daha mantıklı.
tamam eyvallah orda haklısın ama diyelim Allah göstermesin kaza bela birşey oldu ne yapacaz ????

Bak şimdi:
General sigortaya gittin. Trafik sigortası kaç para? dedin. 6000tl dediler. General sigortada başka alternatifin var mı yok?
Sigortayı yaptırırsan kimi arayacaksın? General sigortayı...

Fiziki bir dükan olan XXX Sigorta acentesine gittin. Ne yapacak? Bilgisayardan sisteme girip Sana 10 tane farklı sigorta firmasından fiyat alacak. Muhtemelen en ucuzdan başlayarak pahalıya doğru detayını anlatarak sunacak. Sende dedinki Ben General sigortayı alacağım. Adam orada komisyonunu koyup senden parayı alacak. Poliçeni pdf olarak verip gönderecek. Kaza yaptın kimi arayacaksın? General sigortayı...
Acenteyi arasan sana ne diyecek?
Abi tc ni veya plakanı ver. Sonrada poliçeni bulacak ve diyecek ki sen general sigortadan yaptırmışsın, numarası xxx xx xx. Orayı ara yardımcı olurlar...

Sigortam net te de acente sahibinin yaptığı her şeyi sen bilgisayar başında kendin yapıyorsun. En son poliçeni indiriyorsun. Kaza yapıncada poliçeni hangi sigortadan seçtiysen orayı arıyorsun.

Bak şimdi:
General sigortaya gittin. Trafik sigortası kaç para? dedin. 6000tl dediler. General sigortada başka alternatifin var mı yok?

Fiziki bir dükan olan XXX Sigorta acentesine gittin. Ne yapacak? Bilgisayardan sisteme girip Sana 10 tane farklı sigorta firmasından fiyat alacak. Muhtemelen en ucuzdan başlayarak pahalıya doğru detayını anlatarak sunacak. Sende dedinki Ben General sigortayı alacağım. Adam orada komisyonunu koyup senden parayı alacak. Poliçeni pdf olarak verip gönderecek. Kaza yaptın kimi arayacaksın? General sigortayı...
Abi tc ni veya plakanı ver. Sonrada poliçeni bulacak ve diyecek ki sen general sigortadan yaptırmışsın, numarası xxx xx xx. Orayı ara yardımcı olurlar...

Sigortam net te de acente sahibinin yaptığı her şeyi sen bilgisayar başında kendin yapıyorsun. En son poliçeni indiriyorsun. Kaza yapıncada poliçeni hangi sigortadan seçtiysen orayı arıyorsun.

aslında doğru diyon haklısın... bundan 2 -3 sene evvel ufak çaplı bir kaza oldu direk sigorta yaptığım acenteyi aradım adam extra özel birşey yapmadı direk hasar tespit tutanağını koydu önüme doldur diye haa sonra biz aramızda anlaştık karşı taraf yaptırdı eğer işleme alsaydı tutanağı sigortacı da muhtemelen dediğin gibi sigorta şirketine yönlendirirdi acenteler öyle aman aman bir iş yapmıyor hatta babam geçen sene yaptırdı acentede poliçede bariz şekilde yazıyor işte RAY sigorta 5000 tl acentenin aldığı misal 2000 tl diye açık açık yazıyor haybeye para 2000 tl para verdik...

Artık her şeyin online'ı var.
Mesela çok büyük bir şirketin yoksa, özel muhasebeciye ihtiyacın yoksa, internetten online muhasebeci web sitesine üye oluyorsun sonra aydan aya, fatura fiş vs, gönderiyorsun. Hiç yüzünü görmediğin adamlar hallediyor işlerini.

Ben merak ediyorum acaba ehliyeti filan da onlinedan simülasyon yaptırıp mı veriyorlar? Bu aralar çok kazaya denk geliyorum. Hepside "kazadır olur" diyebileceğim şeyler değil. Bile bile intihar ediyorlar.

Artık her şeyin online'ı var.
Mesela çok büyük bir şirketin yoksa, özel muhasebeciye ihtiyacın yoksa, internetten online muhasebeci web sitesine üye oluyorsun sonra aydan aya, fatura fiş vs, gönderiyorsun. Hiç yüzünü görmediğin adamlar hallediyor işlerini.

Ben merak ediyorum acaba ehliyeti filan da onlinedan simülasyon yaptırıp mı veriyorlar? Bu aralar çok kazaya denk geliyorum. Hepside "kazadır olur" diyebileceğim şeyler değil. Bile bile intihar ediyorlar.
eyvallah üstad haklısın valla ne diyeyim...

Bak şimdi:

Sığorta.net de operasyon masrafları var. Yani çağrı merkezi personeli, telefondan arayan satış elemanları, yer kirası. Onlar da kar marjını üstüne koyarak fiyat sunuyor, reklam ... patronun arabası sekreteri ve s. hepsi masraf :)
Yani sokakttakı ajenteler ayakta kalmaları için kendi kar marjını düşümek zorunda kalıyorlar.
Diğer internet platformlara bakınca orada barınan satıcılar kendi sitelerinde marketplace'ten daha ucuza satıyorlar artık.
Kaymak bitti ayranla idare ediyorlar. :)

Sığorta.net de operasyon masrafları var. Yani çağrı merkezi personeli, telefondan arayan satış elemanları, yer kirası. Onlar da kar marjını üstüne koyarak fiyat sunuyor, reklam ... patronun arabası sekreteri ve s. hepsi masraf :)
Yani sokakttakı ajenteler ayakta kalmaları için kendi kar marjını düşümek zorunda kalıyorlar.
Diğer internet platformlara bakınca orada barınan satıcılar kendi sitelerinde marketplace'ten daha ucuza satıyorlar artık.
Kaymak bitti ayranla idare ediyorlar. :)
"Gelişmeyen, gelişime ayak uydurmayan toplumlar geri kalmaya mahkumdur"
Herkes kendini geliştirecek. Gerekirse her acente kendi web sistemini kuracak. Rekabet ortamı yaratılacak. Pastadan herkes pay alacak. Hem birilerinin tekel olmasına müsade edip hemde para kazanamıyoruz diye ağlamak olmaz.

Herkes kendini geliştirecek. Gerekirse her acente kendi web sistemini kuracak. Rekabet ortamı yaratılacak. Pastadan herkes pay alacak. Hem birilerinin tekel olmasına müsade edip hemde para kazanamıyoruz diye ağlamak olmaz.
Bu sözlere ben de katılıyorum.
Lakin rekabet eşit değil. İnternet ve s. açısından küçük esnafın reklam imkanları büyüklerin seviyesine yaklaşamıyor. Toplu alımlarda da büyükler daha avantajlı fiyat alabiliyorlar. Büyükler sürümden kazanan para ve kredi alma imkanlarıyla küçükleri eziyor.
İş sadece gelişmekte bitmiyor maalesef.

Bu sözlere ben de katılıyorum.
Lakin rekabet eşit değil. İnternet ve s. açısından küçük esnafın reklam imkanları büyüklerin seviyesine yaklaşamıyor. Toplu alımlarda da büyükler daha avantajlı fiyat alabiliyorlar. Büyükler sürümden kazanan para ve kredi alma imkanlarıyla küçükleri eziyor.
İş sadece gelişmekte bitmiyor maalesef.
Bu söylediklerin sektöre göre ayrı ayrı yorumlanabilir. Belki bir bakkal ile migros arasında bu kıyaslamayı yapabilirsin. Bakkalın sermayesi azdır, migros kadar mal çekecek parası olmadığından, migrosa uygulanan iskonto ona uygulanmıyordur. Ama acenteler için bu şekilde yorumlamak bence yanlıştır.
Acentenin migros kadar sermayesi olması gerekmez. Artık e-ticaret sistemleri hazır olarak satılıyor. Hatta aylık abonelikleri bile var. Anlaşırsın bir webmaster ile siteni kurar teslim eder. Sonrası malum teklifleri sorgula, kar marjını koy ve ödemeyi al. Burada sektördeki popülerliği de sigortam net'in elinden almak istiyorsan, istediğin seviyeye gelene kadar kar marjını düşük tutup (İnsanlara düşük teklifler sunmak) gelen ufak kârları da bol bol reklama yönlendirmek. Öyle bir an gelir ki reklam yapmana gerek kalmaz. Artık herkesin sigorta denince aklına geleceği kişi sensindir. İşte o zaman da kazanma vakti olur. Rekabetini koruyarak düşük kârdan, orta kâra geçersin.

Bu söylediklerin sektöre göre ayrı ayrı yorumlanabilir. Belki bir bakkal ile migros arasında bu kıyaslamayı yapabilirsin. Bakkalın sermayesi azdır, migros kadar mal çekecek parası olmadığından, migrosa uygulanan iskonto ona uygulanmıyordur. Ama acenteler için bu şekilde yorumlamak bence yanlıştır.
Acentenin migros kadar sermayesi olması gerekmez. Artık e-ticaret sistemleri hazır olarak satılıyor. Hatta aylık abonelikleri bile var. Anlaşırsın bir webmaster ile siteni kurar teslim eder. Sonrası malum teklifleri sorgula, kar marjını koy ve ödemeyi al. Burada sektördeki popülerliği de sigortam net'in elinden almak istiyorsan, istediğin seviyeye gelene kadar kar marjını düşük tutup (İnsanlara düşük teklifler sunmak) gelen ufak kârları da bol bol reklama yönlendirmek. Öyle bir an gelir ki reklam yapmana gerek kalmaz. Artık herkesin sigorta denince aklına geleceği kişi sensindir. İşte o zaman da kazanma vakti olur. Rekabetini koruyarak düşük kârdan, orta kâra geçersin.
Site kurulması kolay, lakin acenteler arama motorlarına sağladığı para düzeyinde sıralarını alırlar. Bu konuda büyükler daha avantajlı.
Mİgrosa örneğine gelince acentelerin sığorta şirketlerinden aldıkları sığorta - üründür. Yaptırdıkları sığorta sayısı kadar da iskonto isterler. Anlaşmada sığorta şirketlerine "Bu sene bu sayıda sığorta alırım" vaad ederler, ve iskontolarını alırlar.
Bayi sistemin bu şekilde çalıştığını net biliyorum. Tur acenteleri de aynı maktıkla iş yürütüyorlar.
Bu işler paraya dayalı, tabii biraz da bilgi/tecrübe olacak, ki memlekette bu konularda acemi yok, Acemi olanlar piyasadan silinir. Darwin sağolsun.

doğru dedin üstad haklısın birde şu var ki adım başı sigorta acentesi oldu heryer resmen BİM A101 şubesi aça gibi adamlar her ile ilçeye sigorta acentesi açıyor hiç sigortacılıkla alakası olmayan adamlar bu işi yapıyor yakın çevremde bir komşumuz mağlum cemaat olayından ihraç edildi hatta hapis bile yattı normalde adam hakimdi. geçen duyduk sigorta şirketi açmış ipini koparan sigortacı oldu abi...

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,913
Üyeler
3,171
Son üye
zapkinus

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back