Half bridge Mosfet Driver

erdemtr55

Aktif Üye
Selamın Aleyküm Arkadaşlar,
Ben 3 faz yarım köprü yapıp ,kullanmak istiyorum.Şuan I2101,Ir2102 ve tlp250 yaptığım yarı köprüler var.Sorun şu
yüksek lisans tez konusu olarak, Asenkron motoru Dtc sürücem.
Gerekli simülasyonlar matlab ortamında yapıldı.Ama 25khz de 400v 60a Igbt sürcem.Ir21xx bunu için yeterli değil,tlp250 de 6 adet bağımsız güç kaynağı istiyor.Bana 100khz çıkan yarım h köprüsü süren entegre lazım.Önerileri bekliyorum.

Ekte kullanağım Igbt,tlp250 ve ır21xx
datasheet verdim

iyi günler

Ekler

Duzmantik dusunme. TLP250 icin neden 6 ayri guc kaynagi gereksin.

TLP250 leri de aynen IR21xx gibi baglayabilirsin. Cip beslemesini gene PWM ile anahtarlanan guc kati sayesinde boost teknigi ile saglayabilirsin.
(Aynen bu teknigi kullandim)

Selamın Aleyküm Arkadaşlar,
Ben 3 faz yarım köprü yapıp ,kullanmak istiyorum.Şuan I2101,Ir2102 ve tlp250 yaptığım yarı köprüler var.Sorun şu
yüksek lisans tez konusu olarak, Asenkron motoru Dtc sürücem.
Gerekli simülasyonlar matlab ortamında yapıldı.Ama 25khz de 400v 60a Igbt sürcem.Ir21xx bunu için yeterli değil,tlp250 de 6 adet bağımsız güç kaynağı istiyor.Bana 100khz çıkan yarım h köprüsü süren entegre lazım.Önerileri bekliyorum.

Ekte kullanağım Igbt,tlp250 ve ır21xx
datasheet verdim

iyi günler
Sizin bu yapmaya çalıştığınız bir tür frekans konvertörü mü? Ama üç faz yarım dalga nasıl çalışacak anlamadım. Benim bildiğim DC bara üzerinden 6 mosfet ile tam dalga motor sürülür.

Duzmantik dusunme. TLP250 icin neden 6 ayri guc kaynagi gereksin.

TLP250 leri de aynen IR21xx gibi baglayabilirsin. Cip beslemesini gene PWM ile anahtarlanan guc kati sayesinde boost teknigi ile saglayabilirsin.
(Aynen bu teknigi kullandim)
Reis üstteki gnd çekilince alttaki gnd enerji alıyor.Hocam öyle söyledi.
Ayrıca hintli üreticilere baktım .tlp250 için onlarda 4 adet farklı besleme ve birde dönüştürücü var.

Hintliler de duz mantik yapmis. Ben de ilk suruculerimde 4 besleme uretecegim diye sirf bu is icin cok sekonderli flyback tasarlamistim. Gerek yok.
Bir tane 15v besleme yeterli.

3 yarım köprü, 3 faz inverter ediyor
2 yarım köprü ,1 faz ediyor.
ac-hiz-kontrol-suruculeri.jpg

Bahsettiğiniz şey bu durum ise aynı şeyi konuşuyoruz. Yok değilse anladığımı söyliyemiyeceğim.

Moduler tasarım yapıyorum.yarım h yandığında sadece o kartı değişiyorum.
Kırpıcı (dimmer ),Doğrutucu, filtre , 3 yarım köprü .ayrı ayrı

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,974
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back