Yeni kargo dolandırıcılığı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bugün SMS geldi, sadece resim var içinde. Resimi açınca da PTT kargoda gönderiniz teslim edilemedi, adresi güncelleyin diyor. Takip numarası da verilmiş. Takip numarasını PTT kargo ile sorgulayınca öyle bir paket yok. Zaten PTT kargodan da birşey beklemiyorum. Linki tıklayınca internet formu çıkıyor ve bir sürü bilgi girilmesini istiyor.

Dolandırıcılar boş durmuyor, sürekli yeni metotların ARGE sini yapıyorlar :ohno1:

Bu tarz dolandırıcılıklar konusunda dikkatli davranmaya çalışıyorum. Çok fazla kargo alan birisi değilim ama gözlemim uzun süre bana bu tip mesajlar gelmiyor, ne zaman bir kargo beklesem dolandırıcılık içerikli mail / sms ler geliyor. Bunlar bilgisayarımdaki thunderbird posta yöneticisi ve telefonumdaki spam havuzunda olmayan kanallardan gelenler. Diğerlerinden geliyorsa bile haberim olmuyor. Bu bana canlı verinin bir yerlerden sızdırıldığı veya bazı yerlere kanca(!) atıldığını düşündürüyor.

Dolandırıcılar arge faaliyetlerini namuslu kazanmak üzerine yapsalar ülke roket hızıyla kalkınır eminim.
Ancak herkes birbirine madik atma sevdasındayken dolandırıcılara gün doğuyor. Zira açgözlülere yem atarak zaafiyetlerinden faydalanıyorlar.
Mazlumlara yanaşmaları için benim ilk cümlemin kapsamı.

ülke roket hızıyla kalkınır eminim.
Samiyorum. "Köşeyi döndü" (yani herhangi bir efor harcamadan maddı kaynağa ulaşdı) övünerek ifade edildiği bir toplumda bu belirtiğiniz rokete ihtiyaç yok. Birde buna son yıllardır toplumun gözüne soka soka konulan liyakatsız kişileri eklediğinizde ...
... olurda bulunduğumuz bu karanlık tünelin içinde uzaklarda bir ışık göz kırpar ... aman dikkat! Gördüğünüz bu ışık tünelin çıkışı değil; karşıdan gelen tren.

Samiyorum. "Köşeyi döndü" (yani herhangi bir efor harcamadan maddı kaynağa ulaşdı) övünerek ifade edildiği bir toplumda bu belirtiğiniz rokete ihtiyaç yok. Birde buna son yıllardır toplumun gözüne soka soka konulan liyakatsız kişileri eklediğinizde ...
... olurda bulunduğumuz bu karanlık tünelin içinde uzaklarda bir ışık göz kırpar ... aman dikkat! Gördüğünüz bu ışık tünelin çıkışı değil; karşıdan gelen tren.
Zaten herkes köşe dönme sevdasında olduğundan tünel kararıyor. Sadece tünel değil herkesin dünyası kararıyor.
Dolandırıcılar liyakatli liyakatsiz de dinlemiyor. Hepsinide bir şekilde çarpıyor.
Çarpılanlar arasında proflar yargı mensupları emniyet mensupları güvenlik mensupları spor camiası vs vs... Say say bitmez.
Allah bu millete özellikle bu son dönemlerde açgözlülük ve akıl edememe zaafiyetini vermiş olmalı.
Şeytanın aklına gelmeyecek şeyler dolandırıcıların aklına geliyor.

Bir haber sunucusu geçengün...
"Şeytan bunlara dava açacak benim mesleğimi bana geri verin diyerek" gibi bir ifade kullanmıştı.
Her yenilik yeni bir dolandırılma zeminini de beraberinde getirmeye başladı.

Ne yediklerimiz saf temiz nede insanlarımız..
Her birimizin bi yerde bir sakat noktası war ki bunlar daha öne çıkıyor.

Kasap kıyma çekerken bozuk et katmak için makineye yan duvardan delik açmış. Uzun süre düşünmüş olmalı.

Dolandırıcılık sadece 3~5 kişilik ekiplerle sınırlı değil ki.
Yediğimiz içtiğimiz herşey de hile hurda var.

Markette satilan paket etin uzerinde %50 at, %50 bildircin yaziyormus.

Sikayet uzerine labaratuvarda incelenmis ve cok cok azi bildircin etine rastlanmis.

Firma sahibi sorguya alinmis.

Sorgucu: Paket uzerine %50 at %50 bildircin eti var diye yazmissiniz ama binde bir bildircin eti tespit edildi demis.

Firma sahibi: Olurmu efendim %50 %50 karisim yapiyoruz.

Sorgucu: Nasil yapiyorsunuz anlat bakalim.

Firma sahibi: 1 at 1 bildircin 1 at 1 bildircin demis.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,265
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back