Transpalete dayanıklı malzeme.

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
İş yerimde üzerinden transpalet geçirdiğimiz bir rampa var. Zamanla ince tarafı transpalet ağırlığından parçalanmış. Günde 7-8 palet mal çekiyoruz.

Bu rampanın üzerine metal kaplatacağım ama altının boşluk olmaması için uç kısmı beton tarzı bir malzeme ile tamamlamam lazım. Betonu kum karışımından dolayı sevmiyorum. Ayarı tutturamıyorum. Ağırlığa darbeye dayanıklı hangi malzeme kullanılabilir?

20250920_142733.jpg

Ağırlığa ve darbelere dayanıklı esnemeyen ve sabit duran malzeme olarak benim aklıma çimento geliyor. Çimento üzerine de uygulanan ve yüzeyi çok sert ve tozlanmaz hale getiren harçlar var. Mesela Bauhaus gibi mağazaların zemininde kullanılıyor bunlar. Bir kere yap ve unut çözüm. Ama metal rampa yaparsan, yer değiştirir, esner ve esneyince de paleti yukarı çekmek daha zor hale gelir (daha büyük eğim açısı)

Yapı marketlerde hazır beton var sen sadece su veriyor ve kariyorsun kalıp yapip kalıp içine dokebilirsin birde bu rampayı kaldırıp döküm yapmadan önce alttaki betonu delip dikine M16 saplamalar yerleştir böyle tutuculugu artar zamanla açma yapmaz.

Aslında amacım mevcut rampaya hiç dokunmadan sadece ucunu tamamlamak ve üzerine metal kaplama yaptırmak.
Yapılan metal kaplamayı da mevcut rampaya saplama yada vidalama gibi bir yolla sabitlemek.

Söyledikleriniz aslında mantıklı ve daha az maliyetli ama kuruması ne kadar sürer acaba? Bize sadece Pazar günü mal gelmiyor. Cumartesi akşam yapsam pazartesiye kadar kullanılabilir hale gelir mi acaba?

Bir de Timur abinin dediği şekilde yapmak istersek alta çimento, üste o sağlam malzeme şeklinde, o zamanda alt tarafın kurumasını beklemek lazım sanırım. Öyle bir zaman yok.

İşyerinde kaynakçı usta yok mu? Altı üçgen profil demir, üstü baklava saç evladiyelik olur. Beton falan zamanla kırılıp dökülür.

Kaynakçı yok. Sanayi ye gidicem onun için.

Söyledikleriniz aslında mantıklı ve daha az maliyetli ama kuruması ne kadar sürer acaba? Bize sadece Pazar günü mal gelmiyor. Cumartesi akşam yapsam pazartesiye kadar kullanılabilir hale gelir mi acaba?

Hazır harçlarda tam kürleme süresi uzundur (birkaç hafta), ama bu süre, datasheet'te belirtilen maksimum mukavemet değerlerini sağlaması için gereken süre. Eğer iki günden sonra üzerinde tonlarca ağırlık yüklü transpalet geçecekse sorun olabilir. Ama mevcut plywood levhaları üzerine serersen geçici olarak sorun olmaz.

Saç kestir tutturmaya çalış .... harcı borcunu ödemez.
Alt taraftaki bozuk yer kadar kalın seramik kes , defolu seramikler çok hesaplı.
Transpaletlerin tekeri sert olur engel aşırması zor iş , alt taraf o yüzden deforme olmuş.
Zeminle birleştiği yeri geometriye uygun biraz eşele ki seramiği koyduğunda zeminde set olmasın , bitim yerini keserek yaparsan düzgün olur.
Altında kalan yeri çimento ile doldur az bir şey zaten , çimentoya kum karıştırman gerekmez o çimentodan tasarruf etmeye çalışanların işi , zaten ne kadar yer.
Çok sulu yapma zar zor karışır olsun yeter , seramiğin altında 1-2 gün dursa yeter.
Çimento yerine az daha pahalı ama çabuk priz yapan seramik yapıştırıcı kullanabilirsin 200-300 TL gibi.

Ben olsam eski seramikleride kaldırırdım yerine tam boy seramik yapıştırır geçerdim.

Son düzenleme:
Oraya demirli beton yapıp üzerini asfalt benzeri birşey ile kaplamak lazım,rampa eğimi fazla ve boyu biraz kısa gibi geldi,rampa eğimi mevzuatta var mı bilmiyorum,iş güvenliği uzmanınıza sorup mevzuattaki durum nedir öğrenin derim.Kuruma süresi işi aksatacak gibi ise ki bu durumda aksatacak gibi duruyor, geçici bir rampa kiralanabilir..

Forum istatistikleri

Konular
8,318
Üyeler
3,298
Son üye
PiriReis48

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back