Yabancı kaynaklarda "KızılElma"...

Dede

https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
@Dede sen ne yaptın? Forumda bunları konuşunca seküler ululardan dayak yersin. Hiç dikkatini çekmedi mi, bu konuları konuşmak veba gibi algılanıyor. :yerlereyat1:

Bütün dünya konuşsun ama bizde yasaklansın.
Bunun mantığı nolaki?
Sonuçta teknolojik bir gelişmenin tavan yaptığı nokta konuşuluyor.
Dediğin zatların kendileri o zaman Zihni vebaya yakalanmışlar demektir.
Dayak yiyene atılır.
Yaşlıyız belki ama dayaklık olduğumu hiç sanımıyorum azizim.

İstemeyen gözlerini kulaklarını kapatsın diyelim. Mesele kapansın.:gulus2:

Video'da ilk başlarda "hmm, bu kendi kendine hedef belirlemiyor olabilir. Hedef belirleme ve güdüm işini hemen yakında bulunan F16 lar yapıyor" falan dediler. Sonradan "helal olsun, kutlarım" a döndüler :D

Basının yüzde doksandan fazlasının her fırsatta konuştuğu şeyi kim yasaklamış..
Benim bildiğim yasak olan şey "eleştiri" yapmak.Abd de herkes eleştirisini sonuna kadar yapıyor, kimse hain, terörist olmuyor. Bu amerikayı hiç sevmem bu huyları yüzünden zaten. Hükümeti kıyasıya eleştiriyor hainler..
Geçenlerde youtube kanalımda konuşuyorum. Konuşmamın özeti şuydu arkadaşlar.;
Kızıl elma göklerle kavuştu, Kaan bulutları deldi.. Bunu duyan Trump yatağından düştü, Putin kabusla uyanıp kafasını tavana vurdu, Netenyahu neden yahu neden yahu diyerek kaçacak delik aradı..
Kanalımı hemen yasaklamışlar hainler.. :yerlereyat1:

Basının yüzde doksandan fazlasının her fırsatta konuştuğu şeyi kim yasaklamış..

Bir şeyi yasakladığımız yok. Konu siyasete kaysa da hemen yasaklamıyoruz. Ama iş çok kırıcı olan kısır tartışmaya dönüşürse o noktada müdahale ediyoruz.

Mesela birisi "bu teknolojiyi eleştiren herkes haindir, satılmıştır" derse, veya başkası "ama bu %100 yerli değil!" derse, bu mesajlardan sonra muhtemelen entellektüel seviye aniden düşecek ve artık konu yararlı olmaktan çıkacaktır. İşin teknik tarafına odaklanılırsa belki de herkes yeni birşey öğrenecek.

Bütün dünya konuşsun ama bizde yasaklansın.
Ben yasak demedim. Söylenmiş bende tekrar edeyim. Forumun böyle bir yaklaşımı hiç olmadı.

Forumun ulaşmasını istediğimiz entellektüel seviyesi ile alakası olayanların bu tarz yazılara uçmaz, gitmez, yüzmez, damat vs diye diye anlamsızca iki lafı konuşturmama gayretlerine kinayeli bir göndermeydi.

Dayak yiyene atılır.
Yaşlıyız belki ama dayaklık olduğumu hiç sanımıyorum azizim.

Dayak da bir çeşit metafor idi, yoksa dayaktan korkacak biri gibi mi görünüyorum. :yerlereyat1:

İstemeyen gözlerini kulaklarını kapatsın diyelim. Mesele kapansın.:gulus2:
Beklediğimiz yaklaşım tam olarak da bu. :ok1:

---

Neyse konu amacından sapmadan, gerçekten üyelerden bu işin ilminden anlayan kimse yokmu şöyle bizi bir aydınlatsa?

Bir şeyi yasakladığımız yok. Konu siyasete kaysa da hemen yasaklamıyoruz. Ama iş çok kırıcı olan kısır tartışmaya dönüşürse o noktada müdahale ediyoruz.

Mesela birisi "bu teknolojiyi eleştiren herkes haindir, satılmıştır" derse, veya başkası "ama bu %100 yerli değil!" derse, bu mesajlardan sonra muhtemelen entellektüel seviye aniden düşecek ve artık konu yararlı olmaktan çıkacaktır. İşin teknik tarafına odaklanılırsa belki de herkes yeni birşey öğrenecek.
Forumu kastetmedim. Türkiyenin genel durumu ile ilgiliydi..

İlk havadan havaya füzenin icadı çok eski şaşılacak bir tarafı yok.
Birde amerikalı denilince hepsi teknik konularda bilgili zannediyoruz.
Amerikan halkı içinde cahil çok.
Savaş pilotu sadece uçağı ve silahları kullanmayı bilir arka planını bilmez.
İşsiz kalma korkuları var. :)

İlk havadan havaya füzenin icadı çok eski şaşılacak bir tarafı yok.
Olayı, 20 yıl önce havadan havaya füze atış testlerinin başındaki komutan ya da mühendismiş gibi sakin karşılamışın. Sadaka niyetine bize de anlat yüce bilgilerinden, faydalanalım.

İşsiz kalma korkuları var. :)
Benim bizzat ahbabım olan birçok savaş pilotu arkadaşım var. HHO ile çalıştığım için daha fazlasını da tanıdım. Genelde emekli olunca sivil pilot olarak devam ediyorlar.

Pilotları işsiz kalabilecek kadar niteliksiz mi sanıyorsun? :yerlereyat1:

Olayı, 20 yıl önce havadan havaya füze atış testlerinin başındaki komutan ya da mühendismiş gibi sakin karşılamışın. Sadaka niyetine bize de anlat yüce bilgilerinden, faydalanalım.

Benim bizzat ahbabım olan birçok savaş pilotu arkadaşım var. HHO ile çalıştığım için daha fazlasını da tanıdım. Genelde emekli olunca sivil pilot olarak devam ediyorlar.

Pilotları işsiz kalabilecek kadar niteliksiz mi sanıyorsun? :yerlereyat1:
Sadece savaş pilotları değilki sivil uçak pilotlarıda işsiz kalacak.
Nitelikleri önlerindeki paneli ezberlemeleri. :)

Uçaktan atılan füzeyi savaş pilotu mu yönlendiriyor?
Tek yaptığı ateşleyip unutmak.
Gerisi otomatik.
Aynı füzeyi drone da ateşlese oda aynı şekilde çalışacak farkı ne?
Benim eleştirdiğim kısım bu.
Kendi teknolojilerinden haberleri yok.
Bizim roketlerin hepsi onların icatlarının kopyaları.
Hala silikon vadimiz yok.
Amerikalı övdü diye kendimizi kandırıyoruz.

https://en.wikipedia.org/wiki/Proximity_fuze
Öyle yüksek teknolojiyede gerek yok. :)

Uçaktan atılan füzeyi savaş pilotu mu yönlendiriyor?
Tek yaptığı ateşleyip unutmak.
Gerisi otomatik.
Aynı füzeyi drone da ateşlese oda aynı şekilde çalışacak farkı ne?
Benim eleştirdiğim kısım bu.
Kendi teknolojilerinden haberleri yok.
Hala silikon vadimiz yok.
Amerikalı övdü diye kendimizi kandırıyoruz.

https://en.wikipedia.org/wiki/Proximity_fuze
Şimdi burada mesele güdümlü füzemi yoksa görme mesafesi dışındaki hedefi tespit ve analiz yapıp füzeyi yollayan otonom sistemmi?
Tartıştığın hangisi.

Kağıttan uçak yap elinle itele füzeyi ateşle zaten füze hedefini bulurmu diyorsun?:katil1:
Füzeyi ve otonom sistemi kendi ülkende imal ediyor olman çok mu lüzumsuz lafı edilmeyecek bişey?

Şimdi burada mesele güdümlü füzemi yoksa görme mesafesi dışındaki hedefi tespit ve analiz yapıp füzeyi yollayan otonom sistemmi?
Tartıştığın hangisi.

Kağıttan uçak yap elinle itele füzeyi ateşle zaten füze hedefini bulurmu diyorsun?:katil1:
Otonom sistemi kendimiz bulmadık.
Kopyala yapıştır yapıyoruz.
Yedek parça gelmeyince üretemiyoruz.
Amerikanın cahil pilotlarını seyredip övünmek aptallık.

Eğitim felsefelerini eleştireyim.
Bu adamın icat ettiği felsefeyi bizede öğrettiler.
Teori gereksiz. Sadece araçları aletleri kullanmayı öğret yeter dediler.
Babamın ders kitaplarından biliyorum.
Bir kaç tane basit denklem dışında matematik fizik denklemi yok.
Onlarda deneysel veriler ile elde edilmiş tablolardaki değerlerden ara değerleri bulma denklemleri. :)

Bu mantığa göre, mühendislerin nitelikleri formül ezberlemek, doktorların latince kelimeler ezberlemek diye uzar gider.

Özetle kimse bir b*k değil, herkes üç-beş ezberden ibaret. O zaman böyle bir ortamda niye nitelik sorguluyorsun? Pilot da her insan gibi -en azından senden daha iyi- yapacak birşey bulur. :yerlereyat1:

Bu doğru değil de, farzı muhal öyle olduğunu varsayalım. Bu cümle bize açıkça gösteriyor ki eskiden kopya dahi yapamıyorduk artık kopyalayabiliyoruz. Bununla da mutlu olmalısın. Yetmiyorsa yeni bir tekerlek icad edebilirsin. Zira çok uzun zamandır bilenen bir icadın türlü türlü kopyasını çıkarttılar...

Çekiç-çivi yokmu elinde? Ormanda bol. Bir tane füze de sen yapıver... :yerlereyat1:

Bu mantığa göre, mühendislerin nitelikleri formül ezberlemek, doktorların latince kelimeler ezberlemek diye uzar gider.

Özetle kimse bir b*k değil, herkes üç-beş ezberden ibaret. O zaman böyle bir ortamda niye nitelik sorguluyorsun? Pilot da her insan gibi -en azından senden daha iyi- yapacak birşey bulur. :yerlereyat1:

Bu doğru değil de, farzı muhal öyle olduğunu varsayalım. Bu cümle bize açıkça gösteriyor ki eskiden kopya dahi yapamıyorduk artık kopyalayabiliyoruz. Bununla da mutlu olmalısın. Yetmiyorsa yeni bir tekerlek icad edebilirsin. Zira çok uzun zamandır bilenen bir icadın türlü türlü kopyasını çıkarttılar...

Çekiç-çivi yokmu elinde? Ormanda bol. Bir tane füze de sen yapıver... :yerlereyat1:
Çinden amerikadan yedek parça alıp cnc yapınca övünmüyorum ben.
Ama bizim hükümet yaygara koparıyor.
Cahil halkımızda cahil amerikaların çektiği videoları ile övünüyorlar.
Evrim teorisini kabul etmeyen iki ülke halkı var.
Biri Amerika diğeri Türkiye. :)
Dünya düz olduğunu ispatlamak için roket yapıp çakılan gene bir amerikalı. :)

Çinden amerikadan yedek parça alıp cnc yapınca övünmüyorum ben.
Ama bizim hükümet yaygara koparıyor.
Cahil halkımızda cahil amerikaların çektiği videoları ile övünüyorlar.
Evrim teorisini kabul etmeyen iki ülke halkı var.
Biri Amerika diğeri Türkiye. :)
Dünya düz olduğunu ispatlamak için roket yapıp çakılan gene bir amerikalı. :)
Sana göre biz cahil ve sevinecek şeyler arayan avamsak, hükümetle iş birliği içindeki adamların değil de senin yaptğın şeylere sevinelim.

Sende ne var?

Elin boş neticen yaş dolanıyorsan burada sana göre bir konu konuşulmuyor demektir.

İnsanlara cahil demek için mi buraya geliyorsun?

Bu kadar üst perdeden konuşabildiğinde göre, millete cahil demek için milletin içinde dolanacak kadar avanak da değilsindir...

Bu işsiz kalma olayı şöyle.. Savaş pilotu sabah uyanacak ve işten çıkarıldığını söyleyecekler. Neden diye sorunca kusura bakma robot geldi onu işe aldık.! Tabii böyle olmayacak. Süreç yavaş işleyecek, önümüzdeki yıllarda bütün pilotlar ve yeni başlayan pilotlar emekli olana kadar çalışacaklar. İhtiyaç zamanla yavaş yavaş azalacak.Hiç belli olmaz yakın zamanda bütün uçaklar insan pilotsuz uçacak ama uçağı yine dron gibi pilot yönetecek.

Bu işsiz kalma olayı şöyle.. Savaş pilotu sabah uyanacak ve işten çıkarıldığını söyleyecekler. Neden diye sorunca kusura bakma robot geldi onu işe aldık.! Tabii böyle olmayacak. Süreç yavaş işleyecek, önümüzdeki yıllarda bütün pilotlar ve yeni başlayan pilotlar emekli olana kadar çalışacaklar. İhtiyaç zamanla yavaş yavaş azalacak.Hiç belli olmaz yakın zamanda bütün uçaklar insan pilotsuz uçacak ama uçağı yine dron gibi pilot yönetecek.
Bu kadar teferruatı gerektirecek neslin pilotları düşünsün.

Bize düşen, onları işsiz bırakacak işlerin peşinden koşmak.

Ben hala bu havadan havaya tamamen otonom süreci kıyısından köşesinden konuşabilecek insanları dinleme odağıyla buradayım.

Yoksa açarım TV’yi; zaten her kanalda bir sürü çatışma var. Amacıma daha hızlı ulaşırım, ne diye burada vakit öldüreyim?

Bu kadar teferruatı gerektirecek neslin pilotları düşünsün.

Bize düşen, onları işsiz bırakacak işlerin peşinden koşmak.

Ben hala bu havadan havaya tamamen otonom süreci kıyısından köşesinden konuşabilecek insanları dinleme odağıyla buradayım.

Yoksa açarım TV’yi; zaten her kanalda bir sürü çatışma var. Amacıma daha hızlı ulaşırım, ne diye burada vakit öldüreyim?
Otonom sürecinin bütün detayları var internette.
Saklı gizli bilgi değil. :)
Yerde çalışan otomobilden daha kolay.
Bilgisi olanların yapacak parası yok sadece.
Parası olanlarda yapmadılar.
Çünkü karlı değil. Kapitalizmide onlardan aldık zaten.
Damat ayrıcalığıda lazım. :)

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,619
Üyeler
3,427
Son üye
Gamze

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back